Страница 65 от 184 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Продължавам статистиката:

- от 04.12.2008 до 04.01.2009 - 728 h - 129,9 kWh. Среден разход - 178,5 W/h
    - от 04.01.2009 до 31.01.2009 - 664 h - 164.7 kWh. Среден разход - 248.0 W/h

ОБЩО за периода - 1392 h. - 294.6 kWh. Среден разход - 211.7 W/h
    Помещение - южно (описано е в предишните ми постове), панел, PVC, 16 кв.м.
    Режим на работа - постоянно включен, през деня на 21-23 гр., нощем - 18-19 гр.
    Вентилатор - Auto
    Местоположение - гр. Русе
    Климатик - DAIKIN S22GTPS-W (C)

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Привет на всички,
    една добра вест за всеки който иска да разбере колко му харчи климатика - в Конрад Електроник са пуснали отново контролни електромери за контакт на цена 29,90лв. с часовник и възможност за отчитане за две тарифи, даже отчита и фактора на мощността/COS fi/, мощност до 3680W
    моделът е OLYMPIA EKM 2000

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Местоположение - гр.Пазарджик
    Климатик - PANASONIC RE9GKE /КИТАЙСКИ/ за стая 16 кв.м
    Климатик - SANYO SAP DS22T /КИТАЙСКИ/ за стая 19 кв.м
    ОБЩО за двата климатика - Среден разход - 1,3 kW/h
    / външна температура -2 до +5 през деня/
    Режим на работа - постоянно включен, през деня на 23-24 гр., нощем 22.
    Вентилатор - Auto

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по мощния в по малката стая ,мъдро ..

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Той RE9GKE може да е по-мощен, но Sanyo-то е по-добър. Предполагам се справя без проблеми дори в тези 19 кв.м. bekata ще каже.
    Интересно ще е ако ги засечеш поотделно Да видим кой-кого. Нищо, че не са в еднакви стаи.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Привет на всички,
    една добра вест за всеки който иска да разбере колко му харчи климатика - в Конрад Електроник са пуснали отново контролни електромери за контакт на цена 29,90лв. с часовник и възможност за отчитане за две тарифи, даже отчита и фактора на мощността/COS fi/, мощност до 3680W
    моделът е OLYMPIA EKM 2000
    Днес изтествах чудото - не може да се разчита на показанието за фактора на мошността. Изтествах различни случай: капацитивен товар, трансформатор, активен товар и няколко вида импулсни захранвания за PC, едното с корекция на фактора на мощността, другите без такава, показва все едно и също: колебае се межди 0.93 до 1.00 а не трябва да е така. Типичния фактор на едно импулсно без корекция е около 0,75-0,8%. Но иначе за цената си е прилична машинка, върши работа за не много точни измервания. Все пак - като цяло на истински електромер може да се разчита много повече. От взетите няколко бройки всички се оказаха с приблизителни показания.

Сега малко по темата за това колко ми харчи... в апартамента имам монтирани два климатика (Fiji 12LGC и Fujitsu 12LCC) които отопляват не много големи стаи (около 14кв.м). Две външни стени, едната е северна, едната е южна. За периода Декември-Януари сметката от EVN е 193лв за цялото домакинство. По собствен електромер 12LCC (в южната стая се държи на 23 градуса) е изхарчил около 33-35лв. Другия климатик не съм го засичал по това време, но днес взех измервател и започвам и него за мониторирам. Все пак северната стая е по-студена, но пък там почети не се ползва интензивно. Само вечерта се пуска на 19-21 градуса а през деня е на 16 (поддръжка).

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

EVN ни удариха яко с януарските сметки - не че не сме си я изразходили електроенергията, ама май са я засичали от декември преди празниците до януари накрая, та сметката ми е почти двойна спрямо декември ... то всъщност януари беше и големи студ де, ама ми изпразниха портфейла със сигурност

П.С> и ТОПЛОФИКАЦИЯ не пропуснаха, току що видях на един познат сметката за парното: за тристаен апартамент за януари 326лв. - ако щеш

10. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Май само аз няма да се оплача януари платих 50лв, а високата ми сметка от преди няколко дни е ... 57лв. Живея в голям апартамент 3броя ТВ от които двата работят за фон, ПЦ само нощем се спира, пералня 2-3 пъти в седмица, хладилник със фризерна част, съдомиялна 2-3 пъти в седмицата, микровълнова изброените уреди за енергиен клас А+. Освен това моите жени ги е страх от тъмното и у дома постоянно светят 5-6 крушки, полвината от които са енергоспестяавщи. Бойлер-всеки ден само на нощна ел. енергия за около 1-2часа. От 26-ти януари имам 2 климатика, до тогава се топлех с камина с водна риза /локално парно/ с нетърпение очаквам следващата си сметка.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При мен няма изненади, пък и няма как да има.Сметката за периода 16.12.2008 - 22.01.2009 е 87 лева/без готвене/.

12. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

При мен е следния резултат.
    За месеците 08.11.2008 - 12.01.2009 - трите студени месеца ==> 202 лв.
    За първия месец около 42 лв.
    За втория около 65 лв.
    За третия около 95 лв.
    Консумацията без климатиците (летен разход) е 37-40 лв. Значи за най-студения трети месец за двата климатика излиза около 55 лв.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Venci_kk , edi1 , mxkolev рекордите Ви за минимално потребление са ненадминати

тука в Пловдив стана "гражданска война" заради двойните сметки(и моята е над 300лв):

"По принцип плащам повече ток, защото имам бебе и малко дете. Сметка никога не съм имала повече от 300 лв. А сега 679 лв. е пълен ужас. Това е пълна лудост и пак е студено вкъщи", оплака се млада пловдивчанка.

"И аз да споделя, при 115 лева предния месец, този ще платя 286 лв. Е, на това му викам аз сметка и леко завишение".

Читател позвъни в редакцията на Plоvdiv24.bg бесен, тъй като през почти целия януари го е нямало вкъщи, а в същото време има сметка за ток над 170 лева.

и т.н. ... та като ни харчат толкова малко климатиците и сме обикновени семейства с по един телевизор; бойлер; хладилник и пералня - от къде идват тия големи сметки ми е неизвестно баси и ужаса

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре бе, за какъв период са ви отчели? Трябва или да са ви отчели за голям период, или да са ви надчислили показанията на всички, но това при следващото засичане трябва да се уравновеси. А и защо ще отчитат повече. Предния или следващия месец ако са ненормално ниски пък сметките...

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Към януари са включили и десетте дена коледни празници - ама виж за какви цифри става въпрос! Това са маса киловати - както и да ги смятам няма от къде да ги навъртя, а на електромерите си ги има!? (новите електромери). Чета ви тука сметките и се чеша по главата: в двустайна панелка под 150-200лв нямам познат със сметка за декември, а януари 300лв - незнам какво да кажа Как с вашите семейства се справяте с по 500 киловата на месец като всичко ви е на ток - просто не мога да разбера? Ще седна да си направя една табличка с опис до последната крушка в къщи и да видим какво ще се получи.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е как става този номер?! ОК, 10 дена повече, да е отчетено за 40-45 дни. Записвайте си показанията на числото, в което по фактура трябва да минат да ви отчетат. Въпреки, че не винаги минават на него.
    Виж да нямаш декември засечен до примерно 2500 кВч, а януари да ти започва по-назад 2300 - 2800 кВч. За такива сметки трябва или периодът да е много голям, или едно и също потребление да е отчетено 2 пъти.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

незнам как става. Аз си мисля че електромерите отчитат в повече. Съседите хем се топлят на дърва с камина и те имат много ток Лятото дори си бяха пуснали молба както си му е реда за проверка на електромера - провериха го наред бил. Какво друго да направим?

Както и да е, да не спамим темата ... само лирично се отклоних с любопитна информацийка за "сметки".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе