Страница 80 от 184 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    mxkolev, ако вече имаш ново попълнение в семейството, Честито. Остава да почерпиш. А относно сметката за ток, как я докарваш? Моята през лятото е толкова...
    Имам имам .. на 6.03 се роди момче е казва се Никола ...
    За сметката, това е което съм споменал по-горе всичките ми уреди за енергиен клас А+ и по възможност се пускат предимно нощем. Смятам като взема фактурата да ги снимам и поста тук поради многото съмнения ....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Климатика, определено ще харчи по-малко от Никола. Странна работа, понякога сами си избираме по-солените сметки... И им се радваме.. Питам се, как ти остана време, да влезеш във форума...

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Тук интересното е дали домашните електромери не мерят само тока? По-точно, само P=U*I, без взимане на cos(f). Тогава конвенционалка с cos(f) 0.75..0.8 ще си точи ток Х, а ще получаваме 0.75 * Х * 230 мощност, а с PFC инвертора с cos(f) 0.95..0.97 (по сервизното, за номинал), ще получим повечко истинска мощност 0.95 * Х * 230? Казано иначе, въпроса ми е, това ли води до част от икономията на инвертора? И да, знам че и в конвенционалния има кондензатор (reactor) за подобряване на PF! Ако греша, се извинявам!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има кондензатор за развъртане на компресора и още един малък за вентилатора.Няма такъв за подобряване на cos.
    а за икономията май си прав,като се замисля.Всъщност не съм сигурен.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Абе, аз като се замисля, при повечето инвертори, май всички двигатели са DC. Тогава за какво влошаване на cos(fi) говорим? Или всъщност, товара не е индуктивен, а капацитивен и тогава корекцията трябва да се прави с индуктивност, а не с кондензатор. От къде да знам всъщност, дали не пиша глупости, като никога не съм виждал схема на климатик. И определено "домашните"електромери мерят само активна мощност!

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Точно така е,в инверторите има една или две индуктивни намотки в захранващата верига,комбинирани са с кондензатори.А компресорите се водят DC,но реално са си АС с постоянни магнити.
    http://pics.data.bg/categories/1/общ...406a062/img026
    Eто една пронципна схема на външна платка на инвертор.Всичко се вижда.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Ето снимки на последните ми 2 фактури:
    -тези са без клими

-сравнение между последната и предпоследната, последната е с клими 25 дни 24/7 описано е по-горе какво има у дома и как работи ...

п.п. очаквам следващата си на стойност около 90-92 лв, да отбележа, че едната машина бачка на по-високи "обороти", заради новата ни "придобивка" - Никола

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Браво Колев
    Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    ... у дома работят 2 пц-та, пералня, съдомиялна машина, микровълнова, хладилник с фризерна част, 3ТВ-та 2-те от които постоянно бачкат за фон, жените ми не стоят на тъмно и 5-6-7 крушки не мога да ги намаля /половината са енергоспестяващи/, бойлер - само нощем се вклюва, ааа да не забравя 2 климатика от скъпите 24/7 нощем 19-20 градуса денем стигам до 23, работили са 26 дни от 30.
    Как го постигна с толкова уреди само 160киловата дневна за декември - по нова година на Пампорово ли си бил две седмици?

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Стига с тези сметки. Никола и родителите му да си живи и здрави. Пък сметките - колкото , толкова. Моята без климатици е 84лв.

http://media.snimka.bg/2449/011153287-big.jpg

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Генов, всичките ми уреди са възможно най-висок енергиен клас, което явно оказва влияние, освен това пералня, миялна пекарна и бойлера бачкат предимно нощем. За Пампорово... не съм ходил никъде за съжаление, жената не можеше да пътува ....

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ванко, я пробвай пак да пуснеш линка със схемата на платката, понеже този не върви.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз си го отварям безпроблемно.Изчакай малко,ще го кача в друг сайт.Имам и още други.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

gdenov, много мислих, как се постига толкова малко консумация. Елементарно е!! Как не съм се сетил по рано. Ама и ти къде спиш, що не се сети, а? Единият ден се пуска ПС-то, вторият ден се пуска бойлера, третия ден телевизора, четвъртия климатика и т.н. редуваш ги... Бас ловя, че мога и по-малка консумация да докарам..

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Не знам какво чудно виждате че някои хора имаме в пъти по малко ток от другите.
    Когато имаш по малко загуби(с помоща на иозолация и пвц дограма) и всички електоуреди са в класА нещата се нареждат.
    Запомнете ако някой иска да има малки сметки да наблегне на изолация +клас А уреди включително и крушките.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе