Страница 81 от 184 ПърваПърва ... 3171798081828391131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Не знам какво чудно виждате че някои хора имаме в пъти по малко ток от другите.
    Когато имаш по малко загуби(с помоща на иозолация и пвц дограма) и всички електоуреди са в класА нещата се нареждат.
    Запомнете ако някой иска да има малки сметки да наблегне на изолация +клас А уреди включително и крушките.
    Пич каква изолация , като лятото имам 70 + лв. ток , като аз, жената и детето ни няма по цял ден в къщи.Бойлера го включваме предимно нощем.....
    Зимата сметките ми са 95 -110 лв - значи климатика харчи от 25 до 40 лв.
    Аз климатика вече 4 месеца не го изключвам.Имам в предвид ДЕНОНОЩНО !!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2006

И моите са в този порядък.Или другите яко послъгват или ............крадат ел. енергия

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Всичко зависи от първоначалната инвивтиция кой какви уреди си е купил

5. Тук е от
    Sep 2008

Айде стига вече, ние не сме малки зелени човечета!!!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Всичко зависи от първоначалната инвивтиция кой какви уреди си е купил
    По-важно от типа уреди е начина на ползването им. Какво като си купил АААААА клас уреди и на тях готвиш всеки ден, хладилника е 400 литра, перялня се пуска по 3 пъти на ден и тн. От другата страна някой с клас СССС и по цял ден го няма, не готви, държи 2 бири в хладилника и пуска перялнята за Великден и Коледа.
    Това определя сметките, а не класа. Трябва да си сигурен в условията за да пробутваш икономията от уредите

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

В подкрепа на горното - аз съм с икономични уреди, освен климатика, който е клас С, обаче не жаля нищо и имам сметка 115 лв, комшийката е с 3х по-неикономични уреди и има сметка 40 лв - ама седи на 15С, къпе се 1х седмично, пере 1х седмично и готви нощем, за да хване нощната тарифа!

М/у другото - и мен ме е яд, че не видях, че климатика е клас С, просто като го донесоха, го видяхме на кашона и беше късно (понеже беше на 'далавера' -  икономията за 3-4 години от клас А СОП 3.62 се покри от разликата в цената на която го взех Силвъра, спрямо Голда без отстъпка).

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Моят климатик DAIKIN FTXS35G2V1B RXS35G можели някои да ми каже колко харчи.Аз отоплявам 16 квадрата стая която е със алуминиева дограма и никаква друга изолация.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е как може някой да ти каже колко харчи твоя климатик Зависи от топлозагубите ти, как го ползваш, на какви градуси го държиш и т.н.

11. Тук е от
    Feb 2009

Как тогава мога да отчета ел енергичта и да си направя като твоята таблица

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Слагаш му електромер, или си купуваш уредче за отчитане на консумацията, което се включва в контакта и в него се включва климатика. Друг начин няма. Но спокойно, повече от 35-40 лв на месец не ти харчи ако поддържаш 21-22° и нямаш наистина огромни топлозагуби.

13. Тук е от
    Sep 2008

В "Конрад" ги продават - контролни електромери за контакти!
    Вървят от 30-50 кинта!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Три модела. Ако някой толкова иска, да ми пише, ще му го дам, да засича и гледа консумацията, не си струва да даваш 40 лв за нищо... За какво да се купува?, поне да беше българско...,а то храним китайчета и вносители..

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Как да купуваме българското,като няма такова?

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Уви, така е за съжаление.Просто, видях някъде български електромер(беше под 30лв), но тотално се монтират други..Е, сигурно има защо: ако е български кой ще печели? А, ако е внос(примерно от Чехия!) тогава минава през одобрение,поръчка,внос,дистрибуция(всичко е много сложно..) за която съответните фирми на някого, печелят не малко,без да правят нищо.. То, това е ясно.
    За друго се включвам. Вчера и днес , забелязах, че уреда показва моментна консумация от 150 до 370 Вт. На моменти средното отчетено беше около 200Вт.При това, тока отчетен от уреда не е падал под 1,7А. Тоест,явно уреда отчита само активна енергия и cos(fi)пада и до 0.6, че и по- надолу ..

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На твоя климатик му дават минимална консумация при отопление от 480 W. Въпросът е на уреда ли да вярваме, или на написаното в документацията на климатика?
    Още повече, казваш, че е слизал и до 150 W? При тези 150 W компресорът работел ли е? Или е непосредствено след стартирането му преди да набере? Задържа ли се на тази консумация или е само за секунди?
    Тези уредчета започват много да ме съмняват...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе