Страница 87 от 184 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Колко ми харчи климатика...?

Цитат Първоначално публикувано от bicubic
    Защо ми се стува, че като превключа от AUTO на HIGH на 12LDC вентилатора не си променя оборотите!Само при QUIET ги намаля...
    Правилно си забелязъл. И аз го забелязах това.
    Останах с впечатлението, че когато стаята е темперирана и е достигнал зададените градуси, когато преминеш от ауто фан на хай фан нама ефект и не се усилва вентилатора дори да изчакаш 30 минути пак си работи като на ауто.
    Когато обаче му зададеш от 22 да достигне 26 градуса и след това превключиш от ауто фан на хай фан, дори и когато достигне задената температура не намалява оборотите на вентилатора.

Има някакъв алгоритъм н апреценка на ситуацията през първите 3 минути след като си променил зададната температура и донякъде той сам преценява как да духа.

както и да е аз съм по-доволен от създавания комфорт от generala отколкото от дайкина на който мога да задам във всеки един момент как да духа вентилатора на вътрешното тяло.
    Всякак мъчих вентилатора на дайкина, но топлината и създавания комфорт на генерала ми харесва повече, макар че при първоначални обороти външното тяло на генерала е в пъти по-шумно от на дайкина.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от bicubic
    Защо ми се стува, че като превключа от AUTO на HIGH на 12LDC вентилатора не си променя оборотите!Само при QUIET ги намаля...
    При мен при 12LCC много често става същото когато помещението вече е затоплено. Просто процесора на климатика преценява че няма нужда да пуска HIGH режима на вентилатора. Ще усетиш разликата ако го сложиш на ауто и веднага след това вдигнеш заданието с няколко градуса. След време, като навакса заданието, независимо че е на HIGH климатика пак ще премине на по-ниска степен на вътрешния вентилатор. Това като цяло е поведение за кокретните модели и марка, но не на всички климатици поведението е такова.

ПС: покриха се отговорите с @justify Сега като чета, не съм сигурен при мен дали след темпериране си остава на HIGH или ги смъква, но като цяло няма кой знае какво значение.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Justify, искаш да кажеш, че при отопление Фуджицуто се справя по-добре от подов Дайкин? Нещо не го вярвам. Имал съм възможност да видя как работи 35-ца от твоята серия и е просто много по-хубава машина от стенен аналог. И по-тиха, и по-комфортна по отношение на климатизиране. Ти от какво точно не си доволен?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Максималната мощност на Fujitsu-то е много по-висока от на Daikin-а и е нормално на студен старт или след дефрост да достигне много по-бързо заданието. Сигурно точно това му харесва на justify.
    Sorry, че се изказах от твое име

За степените на вентилатора - различните степени задават само горната граница на скоростта на въртене. Примерно при задание High и постигната температура може да си кюта на най-ниска скорост, докато при зададена low не може да вдигне над нея. Т.е. имаш всичко под степента, която си задал.
    Ако си сложил Med, ще може да върти на Med и на Low, но не и на High.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

За степените го усетих, но явно има разлика в алгоритъма м/у HIGH и AUTO защото и на AUTO вдига за малко и максимални обороти, а на HIGH ги държи по-дълго.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Дейане, FVXS50F има максимум 8.1 кВ, доста над този на 12LD. Но дори и да не беше така пак е странно, тъй като подовите по принцип си затоплят по-бързо. Аз затова се учудих и попитах Justify.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Оф, верно, че той беше с 50-ка! Моя грешка...

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Justify, искаш да кажеш, че при отопление Фуджицуто се справя по-добре от подов Дайкин? Нещо не го вярвам. Имал съм възможност да видя как работи 35-ца от твоята серия и е просто много по-хубава машина от стенен аналог. И по-тиха, и по-комфортна по отношение на климатизиране. Ти от какво точно не си доволен?
    Generala кове темпертурата независимо дали навън е +7 или -4, дайкина винаги "гони"за дадената температура.Възможно е да не създава такъв комфорт както генерала защото не е толкова преоразмерен, но вече започвам да се замислям за едно саньо SAP-DK56U2 или генерал 18 LD или нокрия 14 за хола на мястото на подовия дайкин.Но ще видим, като се нанесат съседите под мен и се обзаведа с кола може и да си променя мнението .
    Най ме дразни, че след дефрост много бавно достига зададената темпертура.По принцип мисля, че последните два градуса до зададените дайкина ги достига бавно поради софтуерното управление/програмата която го управлява), докато при генерала за 2 до 8 минути най-много и е достигнал зададената отпреди дефроста темпертура.Мисля,че ми липсва V-PAM възможностите на generala и в хола-трапезария специално ми липсва плазма филтъра на generаla.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2009

justify аз пък си мисля и че това с наваксването зависи и от големината на помещението и изолацията му.Какво имам предвид?В момента все още само голямият ми климатик успява да се справи с помещенията ми,прави ми впечетление че ако не стоя срещу климатика и да усещам напора на топлия въздух,почти не усещам спад на температурата-сега с 406ПДР успява да си държи почти 25*,при зададени 22* (по спиртен термометър-не съм много сигурен колко е точен) при температура -15* (по информация от автоматичната система на Летище София от 07 00часа,което е на 2 км от нас).Мисля си че колкото е по малко помещението по бързо и изтива всичкият нагрят въздух - не мога да го обясня с термини но си го представям като много по малко кубчета обградени от студ и за голямото много повече кубчета на който им се падат по малко студени кубчета...А-а-а, в момента топля към 48 кв

12. Тук е от
    Sep 2008

Сметката ми за ток за Ноември вече излезна - 87 лв., а за миналия месец беше 83 лв.
    Отоплявам две стаи хол+спалня = 30 кв.м./ студен 1-ви ет./ без изолация!
    От Началото на Октомври е зададен на 23 и не променяме температурата нито през деня, нито през нощта.
    Чувстваме се комфортно при тази температура и си живуркаме на нея!
    Само да допълня, че в тази сметка освен климатика влизат бойлер, готварска печка, компютър, ТВ и осветление!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Време е и аз да с е изповядам отностно консумацията ми ел. енергия.
    Отоплявам апартамент тухлен с изложение изток запад 3 стаи коредор и баня вратите не се затварят на нито една от стаите и банята докато не се ползва де
    ПВЦ дограма с К стъкла вътрешна изолацив на всички външни стени и на тавана 5 см.пода е паркет общата площ е 65м2 а височината е 2.95м.
    За 31 дена от 08.12.2009 г.до 08.01.2010 г. средна консумация на 3-те машини е 0.5432 кв. или по 0.1810 кв. на климатик.Температурат вътре е между 23 и 24.5 градуса. За цялата зима до сега съм хванал да влизат в дефрост около 5-6 пъти общо 3-те машини.Забравих да кажа че живея в град Пловдив на 100 метра от река Марица.
    А има фирми които казват не купувайте Японски климатици те не са за нашия пазар.Имат много поздрави от мен обаче

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    ... консумация на 3-те машини е 0.5432 вата или по 0.1810 на климатик.
    Сигурно имаш предвид киловати?

А иначе за мен вече с малки изключения под качествен климатик разбирам единственно японски. Следващата ми мапинка съм си я заплюл отдавна, да видим кога ще и дойде финансовият момент:
    http://www.fujitsu-general.com/jp/pr...up/asf22s.html

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Верно КВ е ще редактирам благодаря Board_Man

17. Тук е от
    Dec 2007

Sanyo DK22T 100V
    Показания по електромер 10.01.2009 38652 а на 08.01.2010 39869
    Които както иска така да ги смята . Според мен при приблизително 6 месеца работа в годината
    ми бърка в джоба по 30-35 лева на месец . Устроива ме идеално .

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

ePay.bg Ви уведомява за задълженията по регистрираните от Вас периодични
    сметки:

Търговец Абонатен номер Сума
    ---------------------------------------------------------------------------
    Е.ОН България моя ток 64.31
    Това го получих днес.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе