Страница 92 от 184 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Колко ми харчи климатика...?

Цитат Първоначално публикувано от no one
    Аз не бих инвестирал в климатици при толкова добра изолация- лично мнение.
    А при високи загуби какво правим? Относно избиването, не винаги въпроса е до аритметика.
    По тази логика, не би си купил и кола - никога не би се изплатила....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2009

При мен е аритметика- най-евтиния възможен начин за отопление е с приоритет. Това, съчетано с високите загуби ме е принудило да се топля САМО с климатици.

Ако загубите ми са ниски обаче, не бих инвестирал в климатици поради ред недостатъци на този вид отоплителни машинки.

Колата не е адекватен пример.

4. Тук е от
    Sep 2009

май бях писал някъде на някоя предна страница но не си спомням затова нека пак да споделя,
    -4 членно семейство,120кв.м.,5 стаи + коридор+баня,-всички врати отворени /включително и на банята щото си имаме и една котка /
    -работят-2 компа,пералня поне веднъж на ден,бойлер който се пуска всеки ден,хладилник,микровълнова/постоянно/,и се готви на ел печка или почти постоянно се правят принцеси на електрическа скара
    -та сега-миналата година бях с 2 бр. ОСАКА-12CN и една ЕЛИТКА-12 и средната цена за отоплителния сезон ми беше около 220лв.,като се ими впредвид че лятото тока без климатиците е около 60лв.,ноооооооооооооооооооооооооо
    -тази есен ЕЛЕТКАТА сдаде багажа и си взех още една осака ,/но явно съм КАРЪК щото новата осака нещо бичи без да спира компресора постоянно или духа или се размразява-утре чакам техник/,та вчера ви дойде изравнителна сметка и като сметна ми излиза по около 300лв на месец
    -климатиците не се спират и температурите са им настроени съответно 27-28-29-не знам защо така,вероятно според помщенията в които са
    -иначе у дома съм по къс ръкав-доволен съм
    ПИШЕТЕ МОЛЯ ВИ ДОБРЕ ЛИ Е ИЛИ ЗЛЕ СПОРЕД ВАС,ЗАЩОТО АКО И СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ СМЕТКИТЕ СА МИ ПАК ТАКИВА, ЗА ДРУГАТА ГОДИНА ЩЕ МИСЛЯ ДА СИ ПАЛЯ ПАК ПАРНОТО

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Зле е. Но е нормално...

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

дандани,при тези зверски условия - 120 м2 на три ефтнджоса,настроени на 28 гр,какво повече искаш от тях??? Сметката ти е нормална,че е зле като цифра ,зле е. Ако беше със Санчовци като на Касапския,щеше да поне 2 пъти по-ниска...

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Кое не е нормално...с оглед начина на експлоатация си е напълно нормално...друг е въпроса че,dandani е пуснал въдицата и чака някой да я налапа...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

dandani, 120кв.м.,5 стаи + коридор+баня,-всички врати отворени; настроени съответно 27-28-29; климатиците не се спират; по къс ръкав-- 240 лв. т.е. 2.15 kW/h денонощен разход (под 7 вата на кубик )... дано намериш начин да ти излиза по-евтино.

Според мен си е направо добре, ако е само толкова сметката.

p.s. KonanVarvarina ме е изпреварил.

10. Тук е от
    Feb 2009

Ето също за скептиците http://img341.imageshack.us/img341/6412/picture058u.jpg
    http://img213.imageshack.us/img213/5...cture059yn.jpg
    след включването за 51часа, 212 йени,1КW=22йени или го изкарвам средно 188W/h
    да предположа COP 5x188=940вата

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз не мога да разбера какво има за вярване или за невярване - да не сме ловно-рибарски форум? Всеки казва факти, ако лъже - лъже най-вече себе си.
    И 10 лв може да харчи климатика, ако е в стая 10 м2 с почти никакви топлозагуби. Никой не отчита обаче топлозагубите, Зомби веднага се хвърля на крайната сума. Ако имаш две еднакви по размер стаи, едната с двойно по-малко топлозагуби, климатикът в нея ще изхарчи точно наполовина на другия в същата стая с двойно по-големите топлозагуби.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Искам да помоля за повече обективност в темата!Все пак много от тези, които пишем тук, не ядем доматите с корените!
    Знам, че наше лошо няма, но все пак поне да мяса, майна! Такъв климатик, който при нашите условия гори ток за 20 лв. на месец - НЯМА!!!
    Не "Дайкин" , ами ако ще и последно поколение "Нейшънъл" да е машината!Даже и с 10 камерна дограма и 20 см. фибран да сте!

На мен януарската ми сметка е 120 лв.С един климатик съм и отоплявам 2 стаи, които идват около 30-тина кв.м.
    С 3 камерна дограма съм, без изолация и съм на 1 -вия етаж.В тази сметка влиза още бойлер, готварска печка,съдомиялна машина, осветление, компютър и телевизор.Бойлера го включваме само на нощна тарифа и мога да кажа, че ни стига водата.Съдомиялната я пускаме всеки ден.Рядко се налага да я пускаме два пъти.Иначе работи предимно на нощна тарифа при дълги програми от порядъка на 2 и 30 мин.Има дни когато я пускаме и през деня.Общо взето това е, майна.
    С нетърпение чакам съседите да се нанесат под мен и да вкюлчат локално парно на природен газ за да те опровергая.Имам един колега, той твърди, че е включвал отопление тази зима само при температури -5 и надолу и то само вечер в спалнята пред и да си легне за 2-3 часа(при нас достигна -11.3 про дигитален термометър "хама" като преди това доста време държа под нулата а 4-6 дни подред -6-9градуса).Определено съм му дал задача постоянно да повтаря пред моята колежка, че н е ползва климатика панасоник 15 ДКЕ.
    Тя му завижда, дразни се и постоянно му бърбори зад гърба че тов а не е възможно и той лъже.Аз се забавлявам.Преди да се нанесат съседите му и преди да си затвори терасата с алуминиева дограма плащаше за сам човек 120-180 лева студените месеци.При добра топлоизлоация и добри топлолюбиви и топлотопливи съседи може климатика да консумира и 15 лева месечно.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Зомби има климатик ,който гори малко - зависи къде е сложен и какво отоплява...естественно климатика да е с добър КОП.Малко над 20 лева - имах впредвид- 23- 24 лева и това е абсолютно вярно .Стаите са 17.5 и 14 кв.м.( с вътрешна изолация на стените и тавана с вата и гипскартон) там са ми Дайкините а Беко- то е в стая 16кв.м. без никаква изолация .Стаите са свързани с коридор 8кв.м и с отворени врати.ПВС дограма 3-камерна Саламандър.Беко-то е с консумация над 30 лева -точни сметки не виждам смисъл да правя -ситуацията ми е ясна ,а който не вярва - негова воля...температурите са 21-22 градуса докато сме в къщи и 18-19 градуса през ноща и докато сме на работа.Никога не съм задавал температура по висока от 23 градуса и климатиците не са изключвани .

14.  

15. Тук е от
    Sep 2009

не знам защо си мислите че ви лъжа-какво според вас е лошото и какво доброто
    -както казах миналата година плащах по 220лв . на месец а сега 300лв. което според мен е обезпокояващо , но се надявам проблема да е в новия климатик и утре да го оправим
    -причината да взема климатиците беше че миналата година въглищата станаха 350лв а котлето на парното явно ми е неефективно и като компромисен вариант взех климатици докъто поразуча как седят нещата за котле на пропан бутан,но се оказа че климатиците се справят чудесно и ми излиза доста по евтино пък и без разправии като се отоплявам с тях пък и постоянно температурата е една и съща.но сега сметката ме притеснява защото ако си взема ново котле 700-прити и с него горя и по 1 тон чукуровски въглища от по 100лв ще ми е значително по добре.проблема в това котле което ми е ,е че върви само с обогатени които както казах по миналата година стигнаха 350лв а си лапаше по тон на месец.
    та така
    Р.Р.иначе 220лв на месец ме устройва идеално-дано проблема да е в новия китаец,а междо другото моделите са минусови-до -20 и се справиха доста добре в студовете ,въпреки че клекнаха доста,може би поради това че работят непрекъснато темепературата у дома беше 1-3 градуса по ниска от тая която държат

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Зомби има климатик ,който гори малко - зависи къде е сложен и какво отоплява...естественно климатика да е с добър КОП.
    +1

Сега си погледнах статистиките. DS-22T гори по 0,222kWh, в стая 9м2/21,6м3, като преимно поддържа 17о през деня и 20о през нощта.
    В друго жилище в същото населено място, ЕХ-28R харчи по 0,250kWh в помещение 24м2/60м3, като е закован на 22о и съм забравил, къде му е дистанционното .

17. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Kasap, на първото помещение изолацията е толкова лоша, че май няма накъде повече. Това стая в апартамент ли е?

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не, писъл съм някъде за това... Къщичка на кокоши крака - 6 неотопляеми/външни стени, дървена дограма, 6мм вътрешна изолация/депрон/.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе