Страница 74 от 184 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1096

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Разхода, консумацията, икономията, би могла да се измери, но как се измерва комфорта...?Климатика ми харчи по-малко от "духалка", от тук нататък, избирам какъв да бъде.Софиянец ли съм с парно(плащаме го всички,имах спорове преди няколко месеца, прочетете го, да видим кой прав, кой крив!) значи не ми трябва кой знае какъв климатик! Рано или късно ще пуснат парното и друг ще го плати! Ако, обаче не си в София, избирай климатик дето ще те топли. Наздраве, софиянци! Ще пледирам, да не се плаща в София и водата и въздуха и парното и пътуването с градския транспорт. И други работи, ама да не ги пиша, щото трябва да сложа червена точка...

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #1097

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Аз пък живо се интересувам оттова, колко гори климатикът при различните степени на вентилатора - Low, Mad & High.
    Дори имаше нещо като дискусия по този въпрос. Доста хора тук смятат, че ако вентилаторът е поставен на Hihg климътикът ще консумира по-малко ток,спрямо Mad или Low . Аз разбира се оспорвам такова твърдение!

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #1098

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    И защо?

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #1099

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Защото, Ванка въздухът в стаята се затопля по принципа на ендотермичния процес, а не на екзотермичния!

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #1100

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    И каква е връзката между ендотермичния процес и скоростите на вентилатора?

  7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1101

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Пак почнахте да говорите сложно! Моето мнение е следното: За климатика и температурата в стаята е най-добре, вентилатора да е на най-високата степен.За хората е най-добре вентилатора да е на най-ниската степен. Тоест, търсим компромиса. Най-малката консумация съм я засякъл, когато вентилатора е на минимум,но това не означава оптимал. Напротив, климатика духа около себе си и не топли останалото..
    julian7981 одобрява това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #1102

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Така си е,ама трябва да изтрием буквите от клавишите,докато се разберем.
    Zombie-"Не топли останалото" значи,че вкарва доста по-малко топлинна мощност в стаята и ако се измери и раздели на моментната консумация,ще се види че КОПа се е сринал.Че харчи по-малко да,но топли само около него горе,а другия край на стаята?

  10. Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    229
    #1103

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Цитат Първоначално публикувано от jimflex
    Еми толкова е наистина разхода за ден,и точно това немога да си обясна как гори толкова колкото една конвенционална Мидейка
    На практика е така.
    Моята MIDEA консумира средно 700 W/h при минусовите температури/работи 7 минути,почива 4 и се получава грубо 5 цикъла за час,което е 0.55 h*1350 W=0.742W/h/ , което е измерено с обикновен електромер.А скъпия инвертор според Ваши замервания около 500-600 W/h при същите условия.
    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Трябва за да се разбере колко са "икономични" инверторите.
    И наистина излиза,че инверторите не са толкова икономични на практика.
    Очаквам дежурните приказки за комфорта.

  11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #1104

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Покажи ми консумация на моите от 500-600 W при минусови температури. Сега си прегледах данните и имам едно единствено измерване над 500 W и то е когато съм бил включил климатика на HI POWER за проба. Гледам, гледам, и тези над 400 W се броят на пръстите на едната ми ръка, а за по-нагоре да не говорим.
    Най-високото ми засичане при най-ниска температура, е 407 W средно за 9 часа през нощта, като сутринта температурата е била -14°. В малките часове може и да е било още по-студено.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #1105

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Ами нали това е форум все пак, трябва да изясним нещата и аз не виждам нищо лошо в това!
    Според мен вентилатор поставен на най-високата степен има много минуси - не е добре за самия компресор постоянно да работи на максимални обороти, понеже по-бързо ще се здуха. На HIGH единственото е, че по-бързо се затопля стаята, но в никакъв случай не може машината да консумира по-малко ток...просто по-бързо го завърта в стаята, това е! Глупост е да се смята, че една конвенционална машина ще е също толкова икономична, колкото е и инверторната.Ми да правят тогава само конвенционални машини, защо въобще си правят труда да правят една толкова сложна машина, като инверторката!!! Сравнявате консумираната енергия, но условията не са едни и същи, разберете го най-сетне.
    Има разлика дали си на 1 ет., или си на 3-ия! Има разлика от изложението, едно е да си на север, и съвсем друго е да си с южно изложение.А пък ако си северозападно е още по-лошо, понеже тогава на "помощ" идва и вятъра, който през зимата не е от най-приятните! Условията също са от значение - има ли изолации, няма ли? С такива сравнения само си чешем езиците. Живеем в различни градове и в различни условия!!! Ще ми изкарат, че конвенционалката гори едва ли не по-малко ток от инверторната, айде няма нужда - доматите не ги ядем с колчетата! И да вземем да пишем до корпорациите произвеждащи климатици направо да спрат производството но инверторните машини, щом конвенционалките консумират толкова ток, колкото и сложните инверторки, че някой конвенционалки са даже и по-икономични!

  13. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    154
    #1106

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    колкото и зле да се почувстват притежателите на инвертори...разликата в разхода между среден клас инвертор и конвенционален е минимална а я някои частни случаи може да се окаже че горят и по-малко ...докато разликата в цената е огромна ...което означава че ако аргументът ви при избора на инвертор е бил икономия на електричество....то сте се прецакали.... ........................изтрито.......................................

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    229
    #1107

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Цитат Първоначално публикувано от ssilent
    колкото и зле да се почувстват притежателите на инвертори...разликата в разхода между среден клас инвертор и конвенционален е минимална а я някои частни случаи може да се окаже че горят и по малко ...докато разликата в цената е огромна ...което означава че ако аргументът ви при избора на инвертор е бил икономия на електричество....то яко сте се прецакали.... генов погнала те е шизофренията...успокой малко топката..спокойно....твоят климати е най-добрият...

    Знеш ли от кога се опитвам да им го кажа, а те не та не.Техен проблем.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    121
    #1108

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    много сте прави и двамата. Конвенционалните са по-икономични от инверторите особено когато не работят

  17. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    154
    #1109

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Цитат Първоначално публикувано от j_bojkov
    много сте прави и двамата. Конвенционалните са по-икономични от инверторите особено когато не работят
    ти конвенционален климатик имаш ли...правил ли си му замерване....сравнявал ли си...като гледам подписа ти нямаш...........................изтрито.................... поради реалната възможност да се възприеме като обида .....а и съобразено с изискването на администратора

  18. Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    229
    #1110

    Re:Колко ми харчи климатика.......?

    Момчета млади , излиза,че доста от притежателите на инверторните машини не са наясно не само със самите себе си ,а да не говорим за климатична техника,разход не ел.енергия и нейното измерване и отчитане.Чули, те от търговците на климатици,че инверторите били икономични и хайде на маслините/тази приказка за маслините някои от вас не са и наясно за какво става въпрос-и за това им казвам момчета млади/.Мога да си позволя почти всякакъв климатик,но.Това "но" се казва технико-икономическа оценка.Както е казал"поета"- "то не става само с ядене-трябва и пиене".Та след като съм си направил труда да седна и да се самообразовам на тема климатици/ главно благодарение на този форум-за което сърдечно благодаря на администратори и други технически лица,които го поддържат/ и съм направил тази технико-икономическа оценка съм стигнал до извода,че инверторите не са толкова икономични спрямо обикновенните, а за сметка са достатъчно скъпи.И измерванията ми го доказват.И затова съм си купил точно MIDEA-климатиците с най-малко проблеми според този форум и не само според него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 21:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 10:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 22:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 12:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 17:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе