Повярвай има голяма разлика в работата.Първоначално публикувано от Alexi
Повярвай има голяма разлика в работата.Първоначално публикувано от Alexi
Аз пък ти препоръчвам "Осака" СН12DJ (R22)или CH09LBP(нов модел R22)и CH09SBP(R22).Ако си на принципа "елементарното е гениално" CH12BPEO(нов модел R22) и ако искаш да се застраховаш за европейските стандарти CH12JS SKy line(R407),CH12ENS(R410)Първоначално публикувано от Светозар
Светозаре,по-добре Мидея или Хайер,отколкото Осака...и името е измамно и всичко останало след името.По принцип на охлаждане работят всички климатици,така че може и да не е инвертор.Не взимай само Осака или Краун-прочети за тия две марки ,има си отделни теми специално за тях,ще ти побелеят косите!!!Пожелавам ти успешен избор!
Badr Виждам че си активане в момента. Благодаря за окуражаването.
Освен Тери и КлимаКом, познаваш ли други дистрибутори за тези марки в София?
Не познавам дистрибутори на тези марки.Първоначално публикувано от radko
Светозаре, по добре "Нео" от някои модели на "Хаер", но избора си е личен.Важното е да не се нашиваш с втора употреба.
See щом сравняваш Нео и Хайер по - добре не пиши на тема климатици...... поне се обоснови като си решил да пишеш нешо от този сорт.
В блока има един клиатикHaier - 12-ка, но не знам точно кой модел е.Купен е миналата година, значи трябва да е сравнително новБучи ужасно, страшни вибрации, сложен е на покрива почти, аз съм на първия етаж (блока е 6 етажен) и го усещам осезателно. Питах съседа, каза че са идвали от монтажната фирма, сложили са тампони, но проблема си продължава, били казали че е от стената, което според мен е смешно.
На всичкото отгоре го е купил за около 1200 лв, а в същото време има Fujitsu за 200-300 лв. повече. Иначе казва, че работи без грешка.
Има ли някой представа какъв може да е проблема, че не се издържа.
Благодаря.
Имам познат с климатик Мицубиши,закупен от Екоматик.Климите са два броя-9-ка и 12-ка.Единия е напълно безшумен,или в границите на нормалното,т.е. не пречи на никой.Другия е монтиран,доколкото ми каза,на носеща колона.Бучи и изнася по цялата къща.Монтирали го там,защото нямало къде другаде.Та може и от това да е проблема.Сега се сетих че модела е MSG-ZFX,което ме навява на мисълта,че тая машинка е доста безшумна,така че или остава лош монтаж ,или това ,за което писах по-горе.Искам да уточня че това са думи на познатия ми,не лични мои!
Добре де,
да се върнем към въпроса с климите....
See исках мнението ти....... обосновано....., защото аз лично ползвам Хайер вече три години и слава богу не съм имал проблеми с него никакви.
Единственно ми се струва, че е малко шумен компресора в по-натоварените режими на работа, но при ниските режими на работа почти не се чува.
Бих искал някойда ме осветли и по въпроса ..... каква марка компресори слагат в моделите на Хайер? Добри ли са, издръжливи ли са .....?
Все такива неща.
Преди, докато беше нов, когато се размразяваше "пуфкаше" силно и това ме дразнеше. Сега ми прави впечатление, че този звук е доста тих и почти не се чува.
Това нормално ли е и на какво може да се дължи тази промяна?
Освен това имам чуството, че компресора работи и малко по-шумно от преди (една идея по-шумно, почти незабележимо).
Досега не му е правена никаква профилактика. Защо според вас са такива нещата и тревожни ли са тези симптоми?
Някой може ли да ми каже каква марка компресори слагат на климатицате на Fujitsu-General продавани в България. Разбира се, ако някой е отварял такъв.
Интересува ме специално модела General ASH 12LB.
Хайер са отлични машини за този клас и ще си изкара себестойноста.Не ставай роб на климатика и гоПървоначално публикувано от Lyubo_Toshev
юркай и нека той да ти служи, а не ти на него!Колкото издържи и знай че няма техника за цял живот.Хайде надраве от мене,лека и къдрава)
П.С.Не смятай да пестиш от профилактика и си подържай машината ако разчиташ да ти служи продължиелно време!
Lyubo,зависи какво разбираш под думата "юркане"!Само не надувай машината,както явно са казали и на моя комшия да го настройва на 30 градуса и на компресора да му се вземе акъла за норматив!Чисти му филтрите поне на две седмици един път/ако живееш в район ,където работят печки на дърва и въглища даже и по-често/."профилактиката" ,всъщност е събиране на един вид рекет,за да ти важи гаранцията.По-добре ,ако си решил да даваш пари за "профилактика",не им давай на техниците да пипат нищо,ако климатика си работи!За профилактика без кавички можем да говорим в развитите държави,тук целта е скубенето на потребителя като кокошка -пулатка!Аз също имам Хайер,помня миналата година като го монтираха се чуваше как размразява,сега положението е май като при теб,но климатика си работи без проблеми/не го спирам въобще/.Хубав ток +чисти филтри=безпроблемна работа!
При нормална профилактика според мен трябва да се направят следните действия :
1.Почистване на вътрешна/външна пита.
2.Измиване на антистатични и подмяна на финните филтри(те са опция)
3.Измерване на отдавана температура като се вземе предвид и външната такава
4.Проверка на количеството фреон(ако се налага)
5.Проверка на електрическото захранване(ако има съмнения)
6.Смазване на движещи се елементи
7.Настройка, подмяна на сензори(ако се налага)
8.Презаверяване на гаранционна карта.
В повечето случаи профилактиките се извършват от обучаващи се и,или недобросъвестни кадри и тя се изпълнява само в точка 3 и 8.Желателно е тя да се извършва поне един път годишно независимо от това изтекла ли е гаранцията.Смисълът е, че подържаните неща се задържат повече.
При профилактиката просто трябва да се изчистят топлообменниците за да работи климатика по ефективно. Може да бъде измерено и налягането на фреон. Това може да се прави всяка година, но да се мери количество на фреон всяка година е смешно. Това вече е необходимо ако има ненормална работа на климатика. Движещите елементи не се смазват. Всичко е на капсуловани лагери и ако шумни се сменят. Единствено клапата може да се смаже.