Страница 20 от 114 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Не искам да отварям нова тема за моя проблем. Става дума за моето малайзийско Хитачи, 10ка от Техномаркет. Ето и описанието на проблема. Относно топленето и охлаждането нямам забележки - работи перфектно в това отношение. Забележката ми е към 2 неща - след около месец и половина работа не постоянно включен, към 400 часа чисти се появи един неприятен звук от вътрешното тяло - мисля, че е от лагерите, когато мине в определен (икономичен) режим, след като е поработил няколко часа на отопление почва да издава едни малко неравномерни звуци, нещо от вида на "трр тррр трр". Мисля, че е от лагеруването на вентилатора на вътрешното тяло.
    Друго, към средата на отоплителния сезон, след 10-12 часа работа, започва да издава доста неприятен шум като свистене, предполагам от фреона. Интересното е че, го издава когато минат над 5-6 часа поне. Звукът е доста характерен и дразнещ. Не съм го пускал вече от доста време (3 месеца може би), тази зима беше топла. Само вчера го пуснах за около час на охлаждане, но не констатирах оплакванията по-горе. Може би трябва да поработи повечко или се появяват проблемите описани по-горе само при отопление?! Не съм ползвал климатика последните няколко месеца и все отлагах да постна въпросите си тук поради някаква ангажираност. Надявам се, че може да ми дадете някакви насоки, дали е нужна гаранционна поддръжка, има още година и половина остатъчна гаранция.

Иначе външното тяло е много тихо, доволен съм от топлината и охлаждането, но тези неща, които описах по-горе ме притесняват... Какво мислите? Благодаря ви предварително!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2006

по отношение на предния пост за звука на вътрешното тяло ще ти кажа как го елиминирах
    забелязах, че като натисна капака звука спира - явно е от вибрации
    взех от меката изолация, която ползват за тръбите на климатиците - онази черната /като маркуч, дебела няколко мм/,
    отворих капака на вътрешното тяло и отгоре посредата слоших едно малко парченце, същото направих и м/у питата на вътрешното тяло и решетките на които се слатат филтрите
    и вече всичко е [size=10pt]6[/size]

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristo
    някой знае ли какво е значението на буквите и цифрите на климатик MIDEA MSM3-12HRN2
    благодаря
    първите MSM3 букви са модела 12 е ясно HR го имат всичките модели а N2 е че е с фреон R407C

5. Member
    Тук е от
    May 2002

Понеже е "малко" дълга темата - 15 страници , в които има пожелания за новата година и какви ли не още работи , поради което не може лесно да се "отсее" най-важното бих искал да попитам нещо елементарно. Като гледам цибрата 3500/W , колко бих платил отгоре (приблизително естествено) спрямо сега когато нямам климатик при температура вън около 32 градуса.
    Tnx

6. Тук е от
    May 2007

Здравйте Всички !
    Понеже имам голям мерак за климатик Панасоник , се спрях на тези модели
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09009498
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09009499
    НЕ са инверторни , но и не искам инвертор , защото живея в квартал , в който тока спира по няколко пъти
    в седмицата и понякога и на ден ! Имам приятели , на който им изгоряха процесорите на инверторите .
    Въпроса ми е : ИМА ЛИ СРЕД ВАС СОБСТВЕНИК НА НЯКОИ ОТ МОДЕЛИТЕ , КОИТО ПОСОЧИХ , АКО ДА , ТО МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПУБЛИКУВА МНЕНИЕТО , ако не тук - на лично съобщение ?
    Много ви моля - ВАЖНО Е !

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

От септември миналата година притежавам Панасоник, но YW9DKE и както всеки си хвали своето. Зимата не беше студена и си изкарах с него на отопление. Тока е около 20 лв. на месец. Панелка съм, но стаята е южна и вътрешна. Дори го включвах и на студено преди дъждовният период. Най ми харесва ,че като изключи вентилаторът на вътрешнато тяло се върти съвсем бавно и не прави течение , на студено направо спира. За парите си бива макар, че е китайче. В този форум не долюбват Панасониците и конвекционалните климатици - това си е мое мнение разбира се.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте,

Избирам климатик за помещение около 22 кв.м. Направих си труда да прочета доста от темите дотук, като цяло виждам, че качествените климатици се правят от Мицубиши и Дайкин. Бихте ли ми препоръчали модели, възможно ли е също така един климатик (външно тяло) да се използва в две стаи? Бих искал да използвам климатика и за отопление, освен през лятото.
    Благодаря предварително

10. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Здравей!
    За стая 22 кв. м. 9-ка (25-ца) според мен би трябвало да е достатъчно, но според някои може би е на "ръба" и ще ти трябва 12-ка (35-ца). Нищо не си казал са стаята - изложение, външни стени, изолации, дограми и т.н. При по-лоши показатели на стаята мисля, че може да се замислиш за 12-ка.
    Аз вече две зими съм с Митсубиши илектрик - стандартния инвертор 25-ца. Струва ми се, че се справя добре със стая 21 кв. м. Монтиран е ноемви 2005-та и досега е навъртял 2 МВт . (на охлаждане не е пускан).
    Преки наблюдения от дайкин нямам.
    Може едно външно тяло да "захранва" 2 вътрешни - във всяка стая по едно. Обаче май идва по-скъпо и доколкото гледам не е много разпространено решение. Май е по-добре два отделни климатика.
    А може и с един и да и отваряш вратата към втората, но не очаквай голям ефект и свестно отопление по този начин.
    Успех в избора!

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За отоплението на един кубик въздух е необходима приблизително 50-60 вата енергия. Така, че изчислявате кубатурата на стаята и умножавате по 50 или 60. Това разбира се не е най-точният вариянт защото не се взима предвид изложението, изолацията, мебелите и т.н., но върши работа. Като сметнеш колко вата е необходимо за отоплението на стаята виж климатика колко отдава на отопление и си прави сметката.
    Според тези изчисления на everlast1 стаята е около 60 кубика и мощност от 3.5 киловата ще са предостатъчни. За сравнение в подобно помещение аз използвам климатик който отдава номинално 4.2 киловата и да сега никога не е работил на пълна мощност за повече от 10 минути. Така, че интересувайте се каква му е мощността на отопляне а не 12 или 14 е. И без друго при японските климатици стандарта е друг. Успех в избора.

12. Тук е от
    Jun 2007

Пичове привет,
    много силен форум имате, събрали сте свестни хора да дават акъл, за това първо вас питам:

Дилемата ми е следната - в хола имаме мощен климатик на Мицубиши, малко стар модел но много добре охлажда и топли близо 50м2.
    Искам в моята стая (25м2, но с доста техника и библиотека, така че обемът реално е по-малък) да си сложа инверторен климатик, който да ползвам и зимата и лятото. От една страна като отворя вратата към хола големият климатик студи и моята стая, наистина е много мощен, от друга това е малко селско решение да държа вратата отворена за да влиза студено. Питах тук-там, четох доста - оказа се, че всеки климатик за 2 бона ми върши работа. Единственият проблем е, че нямама 2 бона, а по-скоро половината, трябва и на море да се ходи и т.н. Освен това в нас стоя по 2-3 часа на ден, нямам деца и т.н. така че мога да направя някакъв компромис. Въпросът ми е какво ще ми препоръчате до 1000 лева крайна цена, ако е тихо и надеждно най-добре. Един приятел има някакъв нов Samsung за офиса - инверторен за 800 лева - отгоре пише че има всякакви екстри - филтри, тва - онова, ама сега ще кажете че самсунг са пръчки и не стават. Аз не разбирам, а щом са по-евтини сигурно си има причина, ама на мен ми направи впечатление че работи добре.
    Стаята ми е с западно изложение, четох че всеки си казва, въпреки че не знам какво значение има това.

А, да - и ако ми препоръчате от къде да го купя и да дойдат те директно да го монтират ще е екстра, казаха ми, че монтажът е 100 лева отгоре.

някой от тия двата струва ли си:
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=39
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=218

13. Тук е от
    Dec 2006

Здрасти на всички, дойде времето и аз да избера климатик, ще се купува от техномаркет и там май избора е само за хитачи
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023417
    или
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09026211
    какво ви е мението за тези 2та , инверторни са на едияния му дават сравнително висок COP
    стаята ми е южна 18 квадрата с вътрешна изилация и пвц дограма, досега се топля на старомодна акумулираща печка и на компютър но за жегите компютъра ми създава ядове и искам климатик.
    ще се взема от този не особено любим на много хора магазин поради други причини.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@9999,
    Виж това, на което се е спрял Savage - тези инвертори не са лоши за парите си, а Самсунг имаха доста проблеми преди време и аз не бих рискувал - може и добре да са им новите изпълнения, но аз бих изчакал с тази марка!
    При положение, че ТВЪРДИШ че стаята ти е 25 кв.м, не си казал нищо за изолация, и изложение - по-добре и по-мощния модел (12/14)
    Ако има проблем с парите - защо настояваш на инвертор? Има конвенционални, които ще ти свършат почти същата работа (ако почетеш назад, при -20 не е ясно кое ще работи...)

@Savage
    Ако добре си описал стаята, 10ката трябва да свърши работа.
    За тези пари Хитачито е от най-добрите варианти!
    Не съм забелязал съществена разлика в държането на E2 и H1 моделите, въпреки че Техно-то твърдят че последните са MADE IN JAPAN...

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

@9999 защо не резгледаш и втора ръка климите? За около 1000 лева може да се намери 3-4 годишен модел чийто нови аналози са по 2-3 хиляди лева. Имат гаранция, сервиз всичко както си му е реда. Всъщност това се однася за една две фирми в Пловдив за другите не знам. В никакъв случай не взимай конвенционален климатик, разликата в консумацията при някой модели стига до 100%. Последно гледах едно Фуджицо от 2005 година , което вероятно е продадено, но имаше и една Тошиба от най-високия клас също на две години която даже беше с аспирация. Само за сравнение виж този модел от линка, същият климатик, но втора ръка от Япония ми излезна 850 лева с монтажа и 2 годишна гаранция.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=183

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2005

Колеги я дайте идея това чудо става ли за нещо - Panasonic CS/CU-YW12GKE - пише че е правен в Малайзия.
    Ще се ползва в малка стая тип детска около 15кв, с външна изолация и ПВЦ дограма. Мястото е Димитровград, така че не е супер студено.
    Трябва да дам съвет на родителското тяло до утре най-късно, до други ден.

Благодаря предварително

18. Тук е от
    Aug 2006

Някой знае ли какъв е този модел на Мидеа CSU-09HHAA,това е единственият модел за който няма инфо в сайта на Мидеа и няма буквата "М" в означението на модела,а в украински сайтове със същите буквено-цифрени означения се предлагат под името Osaka и Idea,дори и на снимкките е същия.Ако някой може да ме светне кво е това чудо,ще съм му благодарен.
    Официален вносител е фирма "Магнум-Д" и на гаранционната карта е написана същата фирма,но само в техният каталог го има този модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 114 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе