Не искам да отварям нова тема за моя проблем. Става дума за моето малайзийско Хитачи, 10ка от Техномаркет. Ето и описанието на проблема. Относно топленето и охлаждането нямам забележки - работи перфектно в това отношение. Забележката ми е към 2 неща - след около месец и половина работа не постоянно включен, към 400 часа чисти се появи един неприятен звук от вътрешното тяло - мисля, че е от лагерите, когато мине в определен (икономичен) режим, след като е поработил няколко часа на отопление почва да издава едни малко неравномерни звуци, нещо от вида на "трр тррр трр". Мисля, че е от лагеруването на вентилатора на вътрешното тяло.
Друго, към средата на отоплителния сезон, след 10-12 часа работа, започва да издава доста неприятен шум като свистене, предполагам от фреона. Интересното е че, го издава когато минат над 5-6 часа поне. Звукът е доста характерен и дразнещ. Не съм го пускал вече от доста време (3 месеца може би), тази зима беше топла. Само вчера го пуснах за около час на охлаждане, но не констатирах оплакванията по-горе. Може би трябва да поработи повечко или се появяват проблемите описани по-горе само при отопление?! Не съм ползвал климатика последните няколко месеца и все отлагах да постна въпросите си тук поради някаква ангажираност. Надявам се, че може да ми дадете някакви насоки, дали е нужна гаранционна поддръжка, има още година и половина остатъчна гаранция.
Иначе външното тяло е много тихо, доволен съм от топлината и охлаждането, но тези неща, които описах по-горе ме притесняват... Какво мислите? Благодаря ви предварително!