Страница 8 от 114 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от kaka Fani
    Може ли да ме посъветвате какъв климатик да си сложа в помещение 4.20х3.50х2.70
    /вътрешен апартамент, само една външна стена изток, ПВЦ дограма с енергоспестяващи стукла, 4ти етаж не е последен тухла, нямам топли съседи :-), лека им пръст/
    Заприлича малко на обява за жилище, но това мисля може да помогне за да се ориентирате в случай, че искате да ми дадете съвет. Освен това е спалня - искам възможно най-безшумния климатик.
    Предварително благодаря!
    Предлагам ти GENERAL ASH9LB на Fujitsu-Genetal Ltd. (http://www.bulclima.com/display.php?...20-%20Inverter).
    Смятам, че е достатъчен за отопление на това помещение. Достатъчно тих, има 4 степени на ветилатора+автоматичен режим, като най-ниската е super quiet. 3 години гаранция. Имам модела 12LB и съм доволен. Също така ако можеш използвай програмата за енергийна ефективност (http://reecl.org/), ще намалиш цената около 14% за едногодишен кредит.
    Успех!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2007

привет искам да попитам какво вие мнението за Haier hsu 12hv03/r2(sdb) като климатик . ако някои ползва подобен модел ще съм му благодарен за мнение. най вече ме интересува надежден лие и до каква степен е безшумен. благодаря

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Какво да ти кажем за хаера добре работят имат малко по висока консумация от аналогични клими лошо е че хаер изкарват много модификаций и после ще е проблем сервизирането аз бих ти препоръчал мидея msg12hri защото модела го има от доста време и вносителя е надежден.

5. Тук е от
    Jan 2007

Кажете си мнението за Осака 9ка инвертор...сега като гледам цените на Fujitsu 9ка инвертор и Осака/та/ не знам струва ли си? Но ако пък ще имам проблеми с шума....

6. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Кажете си мнението за Осака 9ка инвертор...сега като гледам цените на Fujitsu 9ка инвертор и Осака/та/ не знам струва ли си? Но ако пък ще имам проблеми с шума....
    Како Фани, всеобщо мнение тук във форума е че климатиците с марка Осака е препоръчително да се избягват!

7. Тук е от
    Nov 2006

Здравеите .Вьпрос кьм знаещите.Климатика е 9ка конвенционален с R410 при вьншна темп.8грС. дебелата трьба е 70гр.С а по-тьнката 43гр.С на средна степен на вентилатора. Нормално ли е или е зле.След час и половина работа духна хладно за около минута но после пак затопли. не беше размразяване. Можеби изключва термозащитата на компресора. С дьлги трьби е кьм 8 м.. Двете тела са почти на едно ниво но има U на трьбите. Вакумиран е като по учебник. Единствено не сьм му долял 50гр. R410 /за 8мия метьр трьбен пьт/както пише в упьтването. Но от това би могло да падне мощноста а не и да натовари компресора или не сьм прав. Благодаря предварително. Иначе работи тихо и духа топло .да му се не надяваш.

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Прав си.Не ти се товари компресора.

10. Тук е от
    Jan 2007

искам да попитам при отопление с Haier hsu 12hv03/r2(sdb) инвертор външното тяло бучи когато компресора работи, с повишаване на оборотите на конпресора се увеличава и шума нощно време е много неприятно. та вапросамие това дефектлие или е нормално за този модел. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

11. see
    see е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Осака CH09SBP е съсР22 фреон и не е шумен.

12. Тук е от
    Nov 2006

SKAYVER моят е HSU-09H03/R2(DB) и е сьщия трактор особено при смяна на оборотите. При мен голяма част от шума идваше от трьбите .като ги укрепих поне бученето спря .иначе само вентилатора вдига достатьчно шум .А ако го чуваш като допреш ухо до стената на която е монтиран смени тампоните на вьншното тяло .Но не очакваи чудеса.

13. Тук е от
    Nov 2006

BADR имам още вьпроси надявам се да ми отговориш . благодаря предварително. Това което меря с термометьр на тьнката трьба43гр. е Т на кондензация /дали/ и тя е почти =на Т на вьздушната струя. Значи ако к-ка. е с по-малко фреон компресора ще прави по малко налягане от кьдето и Т на конденз. ще е по-малка. Каква е нормалната Т. Другият ми к-к. стига до 58гр. . И още необходим ли е този /маслен трап /на трьбите .ако го разкарам ще махна0.5м трьби. Двете тела са почти на едно ниво .но сьм дал мальк наклон кьм вьншното. Иначе к-ка. работи но мисля че може и по-добре . отоплява 14м2 северна стая без изолация .24гр. при 8гр. на вьн и 9кВт.ч на денонощие нон-стоп. Толкова ми харчи и хаера за 21м2 но южно изложение. Та има ли смисьл да тьрся някои да му долива фреон .това за да го направя сам ще дам като за още един к-к. .

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При мен климатиците са без маслен трап. Пак са почти на едно ниво. Всикчо зависи как е направен климатикак отвътре. Можеби са всеки случай са го направили монтажноците.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от misho
    BADR имам още вьпроси надявам се да ми отговориш . благодаря предварително. Това което меря с термометьр на тьнката трьба43гр. е Т на кондензация /дали/ и тя е почти =на Т на вьздушната струя. Значи ако к-ка. е с по-малко фреон компресора ще прави по малко налягане от кьдето и Т на конденз. ще е по-малка. Каква е нормалната Т. Другият ми к-к. стига до 58гр. . И още необходим ли е този /маслен трап /на трьбите .ако го разкарам ще махна0.5м трьби. Двете тела са почти на едно ниво .но сьм дал мальк наклон кьм вьншното. Иначе к-ка. работи но мисля че може и по-добре . отоплява 14м2 северна стая без изолация .24гр. при 8гр. на вьн и 9кВт.ч на денонощие нон-стоп. Толкова ми харчи и хаера за 21м2 но южно изложение. Та има ли смисьл да тьрся някои да му долива фреон .това за да го направя сам ще дам като за още един к-к. .
    Грешка имаш тук.Темпрературата на течната линия ти е 43гр.Това не е температурата на кондензация,а Т на охладената течност,Т на кондезация при теб е 70гр.Затова на мановакумметъра има скала с температура за съответния фреон.По нея се орентирай не по налягането.Повече на лични.

17. Тук е от
    Nov 2006

Абе монтажници нямаше сам си го монтирах тоя пьт. Пьрво защото струва 350лв. . А и видях каква гаргара си направиха с хаера за 1000лв. и пьрвия и втория пьт щото ги виках да му местят вьтрешното тяло .Вакумираха го втория пьт но с компресорче от хладилник .Ако смучеха с уста повече вакум щяха да направят - -0.2бара .на трьгване единя сакьтльк му фьцна два пьти винтилчето . че нямал вяра на вакумирането. Аз може и да сьм пьлно ТНТМ ама тия бяха егати смещниците.Не ги ща .ада пробвам следващите за 200лв. мерси.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами то като нямаш свястан вакуум помпа по добре на му по метода с пускането на фреон.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 114 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе