Страница 106 от 114 ПърваПърва ... 5696104105106107108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Привет на всички. Имам прекрасна машина Панасоник "CS-HE9DKE. Когато го слогих щях да пиша как е, от тогава минаха почти 2 год. А забравих да споделя защото климта залепна на стената и аз забравих, че съществува. Просто натискам едно копче и в стаята става топло. А на края на месеца се едно дали е лято или зима 70лв. ток. (разхода на клима до сега е 200лв.). Единсвеното притеснително нешто е цената тогава 2050лв. с монтажа от Ефендулов. Много съм доволен.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

SisLog, тоя Panasonic с COP 5,22 е една прекрасна машинка. Нещо се изпокри от пазара за съжаление, сегашните ги правят едни...
    За мен на Panasonic си струват единствено сериите HE, XE и донякъде TE (от европейските модели).
    soufi, какво те притеснява в това, че тече? Няма как да не тече при размразяване особено.

4. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте. Аз също имам Mitsubishi SRK35ZFX-S, който при мъгла или по-студено време тече от дупката на тавата, която е най-високо разположена вместо през тръбичката. Съседа има Fujitsu 12-ка, който тече по-същия начин. Предполагам, че маркуча е заледен и затова не може да изтича от там. Все пак бих помолил специалистите да кажат дали е така и ако не е какъв е проблема.
    Имам още един въпрос - Mitsubishi,Daikin i Toshiba са доста по-скъпи от Fujitsu - оправдано ли е закупуването на климатик от тези марки или Fujitsu наистина е значително по-добър, като съотношение цена-качество.
    Благодаря ви.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

markoni_bg това за замръзващите дренажни тръбички е чест проблем, който би трябвало да те притеснява единствено ако пречи на някой или има опасност леда да повреди машината, но това може да се получи ако водата не изтича и замръзва във ваната. Всички марки който си изброил са на световно ниво и предлагат широка гама продукти като се започни от високо качествени модели с използване на най-високите технологии в областта и се стигне до климатици от нисък клас достъпни почти за всеки потребител. Всяка една от марките има модел който е конкурентен на останалите. Според независими класации и оценка на битови климатици през изминалите 10 години всяка една от фирмите е печелила приз с някой от моделите си.

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    MSG моделите на MIDEA спират вентилаторите на вътрешните тела, по време на обезскрежаване, за разлика от MSF моделите. Когато климатика достигне зададената температура продължава да върти все пак топъл въздух, иначе кога ще се включи пак... Нали датчиците са му горе. Ако спираше щеше да прави големи температурни разлики.
    За MSM3 и MSM4 не съм сигурен, тая зима ще ги видим :-)
    Какво значи моделите на r407 че са проблемни - не знам, няма такова нещо.
    Ами аз имам midea msg-12hr при мен при достигане на зададената темп. спира вътрешната перка да духа.Това нормално ли е ?А иначе и при размразяване сащо спира и ватрешната и външната перка.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Разбира се, че е нормално. Не само вътрешната спира, но и външната. Ако продължава да духа вътрешната перка става много некомфортно.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

Привет на всички!
    От 1 месец имам климатик Panasonik E9GKE - Invertor (Малайзия -уж де...). Отоплява стая 16кв. м. (42 куб. м. обем) в къща, ет.2, 2 външни стени (изток и юг), стара дървена дограма, няма външна топлоизолация, на долният етаж се живее и отоплява.

За мен това е първи климатик и няма с какво да сравнявам, но какви са ми впечатленията: Като цяло - положителни, стаята засега се отоплява без проблеми, дори когато температурите паднаха до -8...-9 градуса. В стаята се поддържат температури в диапазона +20...+22 градуса. Вентилатора на вътрешното тяло съм го оставил на AUTO.

Определено се притеснявах как ще топли при ниски температури, защото видях, че в описанието на климата пише, да не се използва при температури под -5 градуса. Да видим, какво ще стане, ако температурите паднат до -15 например...
    Откакто е монтиран климатикът не е спиран и мисля, да не го спирам до пролетта.

Външно тяло: определено, очаквах да е по-тихо. Виждал съм други Панасоници, който работят доста по-тихо. Явно ми се паднал по-шумен компресор... Освен това, четирипътният вентил вибрираше и предаваше вибрациите на лицевият панел, в зоната където е лепенката Panasonic. За да намаля шума от вибрациите се наложи да пъхна парче дунапрен между вентила и ламарината. Размразява сравнително рядко 3-4 пъти за денонощие, като се изчиства напълно от натрупаният скреж.

Вътрешно тяло: Не знам дали е достатъчно тихо, но на децата (климатика е в детската) не им пречи да учат и да спят, което ме удовлетворява. Казват, че когато се размразява от тялото се чува "изпъшкване", но не е силно и нощем не се будят от него.

Йонизатор: не знам доколко подобрява въздуха, но се включва автоматично. Явно тази фунция помага да се задържа прах по филтрите...За един месец се беше събрало доста, явно ще трябва да ги чистя на 2 седмици.

Ами това е засега. Дано да мога да помогна на хора, които се чудят какъв климатик да си купят. И аз доста се чудих и доста четох тук.. :-)

Весели Коледни и новогодишни празници на всички! :-)

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

kojcho , всичко ти е наред с климатика, дано дълго да му се радваш, за писанията че не топли под минус 5 , може да не им обръщаш внимание, със времето ще се убедиш че са нереални . Това, че ти е по-шумен компресора, не е болка за умиране, можеш да му сложиш тампони и ако е слаб шума съвсем ще намалее. Има ги по 2 кинта в магазините за климатична техника

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

kojcho, нетопленето под -5 градуса е напълно реално. При панасоника пада мощността много под -5 гардуса. Той си итпли, но доста по малко. По принцип 9-ките инверетори са доста мощни и затова ти стига мощността да се топлиш, но консумира повече ток. За информация дори на Мидеата и пада по-малко мощността с падане на температурите. Има само един два моде на Панасоник, които са до -15 градуса и наистина мощността пада по-малко.

12. Тук е от
    Sep 2007

Благодаря за съвета и за картинката RSVR!

За сега шумът (след като подпъхнах дунапрена) е с напълно приемливо за мен ниво. Външното тяло на климатика вибрира леко, като сложа ръка на стойката вибрацията не се усеща. Ако включа режим "POWER" естествено копресорът вдига обороти и естествено вибрациите се усилват.

За сега няма да го бутам, а напролет (живот и здраве) може да му сложа такива тампони, още повече, че на фона на парите за климатика сумата е смешна!

Весели празници!

13. Тук е от
    Sep 2007

Julian,
    Приемам твоето мнение, тъй като намерих Service manual само че за модела Panasonic -9DKЕ, където има графика за зависимостта COP/Температура и наистина, нещата не са розови....но, понеже стаята е малка надявам се мощността да му стига, без да се озорва много...т.е. без да се налага да му помагам с духалка.

Колкото за консумацията - ами какво да правя, ще трябва да се преглътне :-)

Весели праници и на теб!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Хммм, аз това с огромния спад в сора, вече трета зима не мога да го усетя,сигурно е заради добрата изолация, ама може и да е вярно...
    Тия новите ХЕ,НЕ и ТЕ серии , е верно че са с отлични показатели дори и при много ниски температури , а и дизайна е доста добър, но при мене , в София не е спадало до -15 от няколко години и се задържа само 2 дни , та не можах да си довърша експериментите с климите

П.С.Иначе това определено гали окото:

На всички Весели празници

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

За отопление при отрицателни външни температури само модела ХЕ на Panasonik е на нивото на най добрите климатици .
    Най общо подреждането при -5гр външна температура е следнато :
    Panasonic E-DKE и E-GKE спадат до 50% от номиналната си отоплителна мощност.
    Panasonic ТE и НE до 55-60%
    Panasonic ХЕ до 70%
    FUJITSU инвертори до 70%
    DAIKIN и MITSUBISHI инвертори до 78%
    Горе-долу СОР е в същата класация.Справки в сервизните инструкции на моделите.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    За отопление при отрицателни външни температури само модела ХЕ на Panasonik е на нивото на най добрите климатици .
    Най общо подреждането при -5гр външна температура е следнато :
    Panasonik E-DKE и E-GKE спадат до 50% от номиналната си отоплителна мощност.
    Panasonik ТE и НE до 55-60%
    Panasonik ХЕ до 70%
    FUJITSU инвертори до 70%
    DAIKIN и MITSUBISHI инвертори до 78%
    Горе-долу СОР е в същата класация.Справки в сервизните инструкции на моделите.
    Ти цитираш данните на тези които се продават в КиК, някои фирми в София внасят по заявка /минимум 15-20 броя/абсолютно същите модели, които обаче не са предназначени за България , ами са за по-студените държави и характеристиките са по-различни: Най-евтините модели бацат гарантирано на -10, а по скъпите пише че е гарантирано на -15, а фактически не било проблем да топлят до -20
    Ето ти примерен линк
    http://bauer2.sitegen.no/customers/b...02007-2008.pdf

Не знам от къде ги внасят но чат-пат пускат и единични бройки за продажба, но някой път се чака повечко време за да се внесе поредната пратка, цената е малко по-висока/200-300 кинта/ , а гаранцията си я носи вносителя , а не КиК

18. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте и от мен.От една седмица вече съм с климатик Mitsubushi SRK25ZGX-S.Доста сайтове и мнения прегледах и реших да взема този модел най-вече заради безшумната му работа и икономичноста.Вътрешното тяло работи много тихо вътрешното също.Притеснява ме обаче едно:когато го включа на икономичен режим се получават много неприятни вибрации по стената които се чуват в стаята,но не и отвън.Същото се получава и когато достигне желаната температура и намали оборотите.Не са монтирани тампони към стената.Възмойно ли е да е от това?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе