1600 с или без монтажа ? Щото тошибата е 1599 ,но без монтажа
1600 с или без монтажа ? Щото тошибата е 1599 ,но без монтажа
Без монтажа Него отделно ще го плащамПървоначално публикувано от lada2107
Не знам защо си направи тези изводи, но както и да е. Моята втулка беше черна, не съм я изследвал, може и да е била бронзова. Тракаше от тази страна, не откъм мотора (там не съм бутал). Определено оста имаше хлабина и то голяма.Първоначално публикувано от dindo
Айде сега кажи какво според теб трябваше да се направи.
Здравейте искам моля спешно мнение за тези модели на Мидея MSF1-12HR : MSF6-12AR: MSM4-12 HRN2 моля ако някой има наблюдение за тези модели да даде мнение .Ще го ползвам главно за отопление
Аз имам Мидея MSF1-12HR и съм доволен от него. Сравнително ниски нива на шума (вентилаторът на вътрешното тяло работи винаги на максимални обороти), топли добре. Недостатъкът при Мидеите е, че не се препоръчва използването за отопление при външна температура под -7*. Мидея MSF1-12HR конкретно има един недостатък (а може да е и предимство) - при достигане на желаната температура в помещението вътрешното тяло продължава да работи като осигурява циркулацията на въздуха. Усеща се леко хладен въздух, но напрактика въздухът е със стайна температура. Смисълът на това е изравняването на температурата на въздуха (доколкото е възможно) при тавана и при пода.
Мога да ти кажа че MSF6-12AR е един от най добрите модели на Мидея монтирал съм доста от тях работят тихо и почват да духат топло 3минути след пускането. При този модел когато достигне температурата спира вънщното вентилатора работи още 15 секунди и минава на едва доловима вентилация като същевременно вдига клапата на горе за да не се нарушава комфорта. После като тръгне отново сваля клапата на долу. При охлаждане е направен да работи още 10-20секунди вентилатора след изкл. за да исушава питата и да не миришр на мухал после. Ако си сложеш този модел са знаеш че при вкл. на отопление се вкл. и подгряване на компресора което се индикира със жълт светодиод 5 до 10минути след като си го пуснала вече може да изкл.подгряването с бутона на дистанционното fulpower.
Жена ми има в офиса климатик Fujitsu втора употреба.Немога да разбера какъв модел е? На външното тяло има следната номерация А0255РВ а на дистанционното АR-WA1 , на вътрешното тяло само иероглифи.Някой може ли да каже нещо за тази клима?
Въпросът ми може да ви се стори профански .. но все пак да попитам.
Кое кара вътрешното тяло на климатика да пропуква ? Имам достатъчно наблюдения и в офиса и в къщи, при приятели, роднини за да си направя извода , че няма клима, която да не пропуква. Някой марки имодели, разбира се са доста ... хм .. дискретни
В къщите си имам по един Хайер, в офиса имаме 3 Мидеи, пазарувани по различно време + една Осака - всеки си има собствено виждане относно силата и начина на пропукване , но все пак го има ...Що така ???
Сега ще ти се нахвърлят апологетите на марковите климатици, че пукали. Иначе тези звуци се дължат на температурните амплитуди (охлаждане - загряване) при които работи климатика, съответно има разширение и свиване на пластмасите особено при изхода за въздушната струя.
В инструкцийте на Дайкин е написано ,че е възможна появата на припукващи шумове от вътрешното тяло .Като обяснение се дава различни датчици и релета и от разширение и свиване на пластмасата. Има и друга вероятност според мен.При монтажа.Ако е леко крива стената и тая конзола основата, дето се захваща с дюбели елеко посукана при стягането им, това ще предаде на пластмасата на климатика и на стериопора под нея, допълнително напрежение.От това напрежение,е възможно да се появят ,странни прискърцващо-припукващи звуци,при изстиване или загряване на самото тяло. ...Това ставана стени , в близост до врати или прозорци ,където се е налагало тяхното обръщане ,с някаква мазилка или шпакловка .Това е принудило майстора да направи почти незабележим наклон ,който може да е причина единия край на вътршното тяло да бъде повдигнат от него.
Мисля че си абсолютно си прав за посукването, щото не се бях сещал за това, но така или иначе си го има като елемент в цялостната картинка. Иначе за топла-студена струя се сетих. Все пак трябва да се погледне и монтажа на вътрешното тяло, пластмасата си е пластмаса ....
Жена ми има в офиса климатик Fujitsu втора употреба.Немога да разбера какъв модел е? На външното тяло има следната номерация А0255РВ а на дистанционното АR-WA1 , на вътрешното тяло само иероглифи.Някой може ли да каже нещо за тази клима?
Климатика е SHARP, втора употреба японски. Викнаха ме,че не топлел. Като видях светещите символи попитах дали така си светят постоянно,клиента каза, че не. Светелели откакто не топлел.
Вентилатора и турбината работят. Не можах да разбера дали компресора работи, но манометрите показваха 10 бара с фреон R22. Модела едва се разчита, надявам се да съм го разчел правилно.
Модел на вътрешното тяло е AY-B28F.
Какво означават символите и какво показват. Светят първият и петият символ на панела на вътрешното тяло.
опитах се да кача снимка но не става
Добре де - имам следния въпрос - климатиците правят ли течение ? Много ме притеснява факта, че духа. Често ли ви се случва да се схващате, ако сте пред климатика ?
Абе климатика си работи и топли, поне за сега няма проблеми, а на външното тяло пише че е Fujitsu.Това с втората употреба е егати магията май?!