Страница 56 от 114 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от visoskolov
    Апартаментът е изолиран с Izopor/5cm, дограмата е PVC навсякъде.
    Стаите са съответно със следните големини и изложение : 19 кв.м./североизточно изложение; 9 кв.м./североизточно изложение;18 кв.м./югозапад.
    Ами според мен за двете североизточни стаи може да опиташ с една дванаисетка, а за другата една девятка...Разбира се маркови. (Фуджитсу, Митсубиши или Дайкин). Има ли много външни стени?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2007

Външни са малките стени на двете североизточни стаи. И двете са по 3,45 м. И на двете има прозорци. Имаш ли Visio за да ти изпратя схема? Много ти благодаря за вниманието и помоща .

4. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от E_f_o
    Здравейте.
    След известно обсъждане и четене из форума и не само... Семейния съвет решихме, че като неможем да си вземем марков климатик а китайски тогаз да е Midea. Според съвета на Julian потърсих информация за 12'ска. Обаче се оказа че има над 15 модела на Midea 12'ски /бах мааму/ на цени от 470 до 650лв. Като продаваните модели нямат нищо общо с моделите от сайта на Midea /някой от снимките на вътрешните тела съвпадат с продаваните тук но абривиатурите не/. Явно се продават и доста стари модели /което не означава,че са по лоши, но не разбирам от климатици/ Така че молбата ми е да ме насочите към 2 -3 модела най много. Ако искате мога да напиша какви модели съм открил да се продават. Възнамерявам да оставя жената да си избере между предложените ми от вас. Което ще ми спести разни евентуални проблеми в бъдеще, имам в предвид че ще имам сериозен коз. Ако нещо стане, ще мога да кажа "Не знам , ти си го избра...." Така че ще съм благодарен да ме насочите.
    Който и от моделите на Мидея да вземеш ще си доволен.МНого е важно само едно-да случиш на качествен монтаж!Ама много е важно!!! Защото и при най-марковия климатик,некадърния монтаж разваля всичко.

5. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте - и аз да се включа в темата - искам да си взимам климатик инвертор основно за топлене не повече от 1000лв.(знам за скъпите Японски но не са ми по джоба).
    След дълго четене на 100-ци теми за климатизи, засега съм се спрял на PANASONIC CS/CU-RE9GKE http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026548, но никъде не можах да намеря повече инфо за неги от към екстри и други. И каква е точно разликата с PANASONIC CS/CU-PE9DKE http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010161 - втория е с 30лв по скъп.. - струва ли си - от към екстри май е по слаб или просто не са го написали? Някой има ли 1 от двата и с какви впечатления е до момента.

Другото което искам да питам е дали 9ка ще ми е достатъчна... за стая 25кв(че 12ка е с 200лв по скъпа и ми идва малко скъпичко - и монтаж ще има все пак едно 150лв. )- западно изложение е стаята с обикн. дограма, но при първа възможност ще се подмени или ще се сложи поне на терасата. От едната страна е коридор, от двете страни стаите се отопляват, 1 етаж е. Мисля че зимата не е много студено в стаята, не не съм сигурен - за първа година ще живея в нея зимата. Ако разликата е единствено във времето за което стопля не е проблем... но ако не може да ми стопли стаята поне на 20-25градуса в студените зимни дни вече е друга работа.

ПП: Външното тяло смятам да го сложа почти директно от другата страна на стената - пада се север но на ъгъл със западна стена и мисля че няма да има течение, но е добре да има саморазмразяване ако е замръзнал след някое изключване примерно ако съм отсъствал за известно време(случва се). Никъде не пише дали има такава функция - или всички инвертори имат??? Бос съм по тази тема... виж ако е ПЦ нещо да (а да и компа е почти постоянно включен - ATHLON и топли и той малко )

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

При стара дограма вероятно сериозно ще се поозори 9ката с 25м2
    Мисля, че е по-добре да пробваш с HITACHI RAS/RAC-14KH за същите пари - мисля, че го даваха добре до -10*...

При всички положения си прецени добре, а дотогава инвестирай 10на лева в гумени уплътнения и 20на в т.нар. термотапети за външната стена.

7. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от echo
    При стара дограма вероятно сериозно ще се поозори 9ката с 25м2
    Мисля, че е по-добре да пробваш с HITACHI RAS/RAC-14KH за същите пари - мисля, че го даваха добре до -10*...

При всички положения си прецени добре, а дотогава инвестирай 10на лева в гумени уплътнения и 20на в т.нар. термотапети за външната стена.
    Това сега явно е 14-ка...не е ли съмнително ефтина? и май няма никакви екстри... тих режим, филтри, таймер и подобни... или не са написани просто.. Държа да има и малко екстри - глезотиики - се пак не давам малко пари... как мога да разбера повече за този модел..? Панасоника пишат че е доста тих особенно в тихия режим - все пак ще спя в тази стая и си е от значения да няма бучене, пукане и тракане - поне не фрапиращо.

ПП: тоя модел май го няма вече - поне немога да го намеря нормално на сайта - а и гледам някви 10ки на хитачи даже са по скъпи което не ми звучи добре за този модел?
    ПП2: Опаа видях - тои не бил Инвертор - изрично споменах че искам Инвертор - защо аз си знам. Там 2 мнения няма.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

И аз като теб ще си вземам инвертор за около 1000лв и от доста време чета мнения и накрая се спрях на 10ката на Хитачи ЕН2 има я в Техномаркет(има доста добри показатели-глезотийки както ги наричаш). Братовчетка ми си купи такава и е доволна. А относно Панасониците чета повече противоречиви мнения затова ги изключих от избора си. Все пак избора е твой

10. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristokk
    Здравейте - и аз да се включа в темата - искам да си взимам климатик инвертор основно за топлене не повече от 1000лв.(знам за скъпите Японски но не са ми по джоба).
    След дълго четене на 100-ци теми за климатизи, засега съм се спрял на PANASONIC CS/CU-RE9GKE http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026548, но никъде не можах да намеря повече инфо за неги от към екстри и други. И каква е точно разликата с PANASONIC CS/CU-PE9DKE http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010161 - втория е с 30лв по скъп.. - струва ли си - от към екстри май е по слаб или просто не са го написали? Някой има ли 1 от двата и с какви впечатления е до момента.

Другото което искам да питам е дали 9ка ще ми е достатъчна... за стая 25кв(че 12ка е с 200лв по скъпа и ми идва малко скъпичко - и монтаж ще има все пак едно 150лв. )- западно изложение е стаята с обикн. дограма, но при първа възможност ще се подмени или ще се сложи поне на терасата. От едната страна е коридор, от двете страни стаите се отопляват, 1 етаж е. Мисля че зимата не е много студено в стаята, не не съм сигурен - за първа година ще живея в нея зимата. Ако разликата е единствено във времето за което стопля не е проблем... но ако не може да ми стопли стаята поне на 20-25градуса в студените зимни дни вече е друга работа.

ПП: Външното тяло смятам да го сложа почти директно от другата страна на стената - пада се север но на ъгъл със западна стена и мисля че няма да има течение, но е добре да има саморазмразяване ако е замръзнал след някое изключване примерно ако съм отсъствал за известно време(случва се). Никъде не пише дали има такава функция - или всички инвертори имат??? Бос съм по тази тема... виж ако е ПЦ нещо да (а да и компа е почти постоянно включен - ATHLON и топли и той малко )
    До 1000 лв инвертор може да бъде само Midea, Haier или друга китайска марка, и то за 12-ка. Най близко до този бюджет са "китайските" панасоници или хитачита. За първите не мога да кажа нищо, за вторите съм се интересувал, защото имам Е14Н2, китайски. ЕН1 имат филтри, иначе мисля, са почти еднакви с ЕН2 (а също и с 35УН6). В Техномаркет лъжат за КОП-а, не е 4,26, а 3,86 - пак не е малък. Бачка добре, доволен съм засега, сигурно са верни данните, че е с ротационен компресор, РАМ контрол, постояннотоков. Така че, ако искаш китайски японски климатик, хитачито (при късмет може да намериш малайзийски, за него казват, че е по-качествен от китайския) влиза в бюджета, но имай предвид, че 25 кв м е на ръба на силите на десятката хитачи. Ако не, искай съвет от хора, които са по- в час със китайските инвертори. Аз съм чувал доста отрицателни мнения за тях, затова се въздържам.
    и май няма никакви екстри... тих режим, филтри, таймер и подобни...
    ЕН2 има таймер, тих режим (на 1 степен) и някакъв филтър. За ЕН1 серията -руски сайт на хитачи
    Аз лично също ще си купувам климатик (втори) и вече "давам заето" от четене на данни и мнения. При бюджет от около 1500 лв с монтажа, за около 25 кв м съм се насочил към Хитачи 14ЕН2, малайзийски, но сега се разколебах дали да не отида на 9-ка от марките Mitsubishi, Fuji, Sharp...

11. Тук е от
    Sep 2007

Аз съм от Пловдив и мисля да си купувам климатик втора употреба.Само че от едната фирма ми предлагат 12 ска инверторен за 650 лева с монтажа, но със стара газ.От другата фирма ми предлагат 12ска инвертор с нова газ, но за 800 лв. с монтажа.Някой може ли да ме светне каква е разликата между климатик втора употреба с нова газ и такъв със стара газ?
    Благодаря предварително за информацията!

12. Тук е от
    Sep 2007

MITSUBISHI се представят доста добре - особенно новите . Иди на climacol.com .

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Единият ми климатик марка "Панасоник W7DKE", (марката е недолюбвана във форума) не отчита правилно зададената температура. Например при зададени 26 на нивото на климатика са около 23 т.е. дава разлика от 3 градуса. Термо съпротивлението е разположено над питата на входящия въздух. Обвито е в прозрачен термо шлаух. Имали някъде в платките тример за корекция или трябва да се добави добавъчно съпротивление или да се смени стойността му, а може би разположението му трябва да се смени?

14.  

15. Тук е от
    Sep 2007

Kупих си климатик Samsung AQV12M *A и имам проблем. Когато спре тока климатика се изключва, но след това не се включва сам.Тук това с тока става често и рискувам ,когато се прибера от работа у дома да е студено.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма решение, просто климатика няма рестарт.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Tango
    Kупих си климатик Samsung AQV12M *A и имам проблем. Когато спре тока климатика се изключва, но след това не се включва сам.Тук това с тока става често и рискувам ,когато се прибера от работа у дома да е студено.
    Решението е с управление чрез GSM мрежата. Когато спре тока получаваш SMS, когато се включи - нов, че е дошъл. Тогава подаваш команда пак с SMS за включване. Виж това: http://www.tscommunication.com/. Сега пускаме в производство нов модел, с още повече функции.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Здравейте, монтажник на климатици съм към фирма, искам да посъветвам тези които смятат да закупят конвенционален климатик да не преоразмеряват климатика, казвано е това и до сега но продължава да се прави, мисленето е такова че човек си казва по-добре повече мощност отколкото по-малко и разликата в цената е малка, но в случая има някой минуси които да се вземат в предвид, много клиенти в момента когато сме на монтаж ни се оплакват от дискомфорта който им причинява даден климатик от това че духа "студено" през зимата (когато не работи компресора), като те си мислят че климатика работи така защото не е по-мощен, по големият климатик превърта през себе си и по голям дебит въздух което в съчетание с не-добре обмислено поставяне на вътрешното тяло води до рядко пускане на климатика защото не е приятно седенето в тази стая при пуснат климатик. Тези които имат вече климатик (на който всичко да си му е наред, включително и марката) могат да разберът дали отговаря за стаята им по работата на компресора, според мен ако през зимата при външна температура около 0 градуса работи без да спира или спира много рядко на 1-2 часа например за 5-10 минути (като изключим разкрежаването) значи е малък, ако работи към 1-2 минути голям, според мен нормално е да работи към 5-10 минути.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе