Страница 107 от 114 ПърваПърва ... 5797105106107108109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Ти цитираш данните на тези които се продават в КиК, някои фирми в София внасят по заявка /минимум 15-20 броя/абсолютно същите модели, които обаче не са предназначени за България , ами са за по-студените държави и характеристиките са по-различни: Най-евтините модели бацат гарантирано на -10, а по скъпите пише че е гарантирано на -15, а фактически не било проблем да топлят до -20
    Ето ти примерен линк
    http://bauer2.sitegen.no/customers/b...02007-2008.pdf

Не знам от къде ги внасят но чат-пат пускат и единични бройки за продажба, но някой път се чака повечко време за да се внесе поредната пратка, цената е малко по-висока/200-300 кинта/ , а гаранцията си я носи вносителя , а не КиК
    Тези климатици за северните държави са с нагреватели. Затова съвсем логично си работят до -20 градуса. Тези климатици при по-високи температури не са по ефективни. Ще допълня, че конвенционалните даикин при -5 градуса разполагат със 70% от мощността си. За Митсубишито трявба да се уточни, че е Митсубиши хеви.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от краси55
    Здравейте и от мен.От една седмица вече съм с климатик Mitsubushi SRK25ZGX-S.Доста сайтове и мнения прегледах и реших да взема този модел най-вече заради безшумната му работа и икономичноста.Вътрешното тяло работи много тихо вътрешното също.Притеснява ме обаче едно:когато го включа на икономичен режим се получават много неприятни вибрации по стената които се чуват в стаята,но не и отвън.Същото се получава и когато достигне желаната температура и намали оборотите.Не са монтирани тампони към стената.Възмойно ли е да е от това?
    Не се занимавай със икономичните режими. Най-икономично е когато вентилатора е на макс. Вибрациите вероятно се дължат на резонанс на стената. Ако ставя въпрос само за вибразии с тампони лесно ще се оправиш или поне ще намалеят вибрациите.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Ти цитираш данните на тези които се продават в КиК, някои фирми в София внасят по заявка /минимум 15-20 броя/абсолютно същите модели, които обаче не са предназначени за България , ами са за по-студените държави и характеристиките са по-различни: Най-евтините модели бацат гарантирано на -10, а по скъпите пише че е гарантирано на -15, а фактически не било проблем да топлят до -20
    Ето ти примерен линк
    http://bauer2.sitegen.no/customers/b...02007-2008.pdf

Не знам от къде ги внасят но чат-пат пускат и единични бройки за продажба, но някой път се чака повечко време за да се внесе поредната пратка, цената е малко по-висока/200-300 кинта/ , а гаранцията си я носи вносителя , а не КиК
    rsvr прав си . Тези модели Panasonic Nordic са доста добри.Дано да ги пуснат масово и да не са много скъпи.
    Ето и техните Service Manual:
    http://webshop.bauer-energi.no/PDF/S...E7-9-12GKE.PDF
    http://webshop.bauer-energi.no/PDF/S...0HE9-12GKE.PDF
    http://webshop.bauer-energi.no/PDF/S...7-9-12GKEW.pdf

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Мечтата ми е, КиК да бъдат изместени от малки фирми с вноса на Панасоник......да ама не става. Лошото е че в Техномаркет през 5 минути влиза някой неразбиращ и му набутват за 600 лева китайска тояга на която пише Панасоник и е с 2 години гаранция. А после народа плачел от тая марка и с правощото са изяли дирека. Ако Панасоник беше толкова дървена марка , нямаше да е на едно от челните места по продажби в цялата московска област, а братушките са доста по напред от нас в тази област и има доста "разбиратели" по руските форуми, прочетете малко и ще разберете за какво говоря.

6. Тук е от
    Sep 2007

Julian, това, че Панасоник Нордик имат нагреватели ...това ли им подобрява СОР-а при отрицателни температури?
    Когато купувах моят Панасоник, доста се колебаех между него и едно Хитачи 10ЕН1 (или ЕН2 - не помня) - абе това дето го пише уж Made in Japan....в което силно се съмнявам. Та това Хитачи го дават в бумагите до -15 в р-м отопление.
    Взех Панасоника, заради петте години гаранция на компресора. Може и да съм сбъркал...ама четох тук, как на един колега сеткомец компресора на Хитачито сдал багажа 2 седмици след изтичане на двете години гаранция...

7. Тук е от
    Oct 2007

Привет! След няколко дена предстои да ми монтират нов климатик с фреон R410, на мястото на старият, който работи с R 22, като размерите на външното и вътрешното тяло съвпадат с тези на стария климатик. Проведох предварителен разговор по телефона с монтажниците и ми казаха че за да не къртят отново, може да използват тръбите от старият климатик. Въпросът ми е това допустимо ли е, тоест не противоречи ли че в тръбите има остатък от масло, което е различно при двата вида фреон? Дължината на тръбния път е около 1-1,5 метра.Трябва ли да има вакуумиране, когато тръбният път е повече от метър или само ако влажността на въздуха е висока и колко време трябва да продължи. Новият климатик е 9 ка инвертор.Монтажът ще е след една седмица!!!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

RSVR, дизайна на серията TE наистина гали окото и знам, че пише (пък и сигурно е истина), че работят до -15....ама трябваше да извадя още 300лв бе брате...

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз от толкова проучвания на моделите на Panasonic съм се убедил, че от продаващите се в момента ЛЕГАЛНО клими в БГ, единствено си струва закупуването на HE, XE и ТЕ. Но хората купуват всичко... Просто са марка, която прави клими за всички - и за по-заможните има върхови модели, и за по-бедничките се намират, дори са повече.
    А Нордик моделите са много добри, само дето не се намират
    краси55, ако обичаш, свържи се с мен на лично и ми дай skype/icq, защото мисля да взимам точно този модел, който ти имаш - да обменим малко опит

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Оооооо, само пари да има...всички фирми си имат лачени модели с показатели от 22-ри век, само дето ме дразнят фирмените евтиняци от 500 лева, като на колегата, взе си някви незнайни 2 броя Тушиба-конвенционални, на тях имало огромен надпис "Made in Japan" и "при минус 2 , спряли да духат топло и те с жена му ги били изключили и си пуснали маслените радиатори"
    И като го питам, даже се обижда и не иска да каже кой модел са , та ме изнерви яко
    Ето такива тъпири могат да усерат името на някоя добра марка , пък после обяснявай че нямаш сестра...

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от elegator
    Привет! След няколко дена предстои да ми монтират нов климатик с фреон R410, на мястото на старият, който работи с R 22, като размерите на външното и вътрешното тяло съвпадат с тези на стария климатик. Проведох предварителен разговор по телефона с монтажниците и ми казаха че за да не къртят отново, може да използват тръбите от старият климатик. Въпросът ми е това допустимо ли е, тоест не противоречи ли че в тръбите има остатък от масло, което е различно при двата вида фреон? Дължината на тръбния път е около 1-1,5 метра.Трябва ли да има вакуумиране, когато тръбният път е повече от метър или само ако влажността на въздуха е висока и колко време трябва да продължи. Новият климатик е 9 ка инвертор.Монтажът ще е след една седмица!!!
    Кърти си смело , сменяй тръби, вакуумирай поне 20 мин, както си пише в инструкцията и ще стане работата. Само не се разбра какъв ще е новия ?

13. Тук е от
    Sep 2007

Аз не разбирам мноо . Но секи климатик не трее ли да е с точно определен размер на трабите (там големина на отвора).
    И как така , дай да туриме на тия 10 годишни траби чистак барсак климатиче .

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от kojcho
    Julian, това, че Панасоник Нордик имат нагреватели ...това ли им подобрява СОР-а при отрицателни температури?
    Разбира се, че нагреватела ги прави тези неща. Според сервизните им книжки са до -15 гардуса, както един хубав инвертро. Иначе и колоните Мидеа с нагреватели си работят до -15 градуса, както са конвенционални(без нагревател са до -7гр.).

16. Тук е от
    Oct 2007

Привет, новият ще бъде Саньо SAP-ZK22U.

17. Тук е от
    Sep 2007

julian,
    този нагревател кое загрява? Къде е монтиран?
    А нагревателят нали също консумира енергия...Би трябвало да влошава енергоспестяването на климатика?? Не е ли така?

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами намалява, но без него нещата са по зле. Разбира се нагревтеля трябва да работи само при ниски температури.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе