Страница 109 от 114 ПърваПърва ... 5999107108109110111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Я ми кажете нормално ли е климата ми е сложена на терасата ама освен от тъпата тръба тече и в терасата от време на време и заради тва има ледени висулки по климатика да викам ли "майсторите"

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

golbanan: Проблема е желателно да си го оправиш сам, защото решението му е лесно.

Само с нивелиране ще се оправи. Провери задната страна на стойките дали са нивелирани, после предната страна. Ако стената на която са хванати стойките е малко крива може стойките отзад да са нивелирани а отпред да не са. Използвай парче гума или обикновенни гумени тампони за да ги подложиш под краката на климатика.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

много благодаря още утре ще пробвам

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    VeleV.Klima: Не говорим за нагревателят който е на компресора, разбира се че е хубаво там да има нагревател, много рядко няма, мощноста му е към 20 вата. Къде са останалите 730 вата, с какво този нагревател във вътрешното тяло подобрява работата на самият климатик като машина.

Този уред е някаква комбинация на печка + климатик. Можеш ли да посочиш някой марков климатик от скъпите с размер 12-ка където във вътрешното тяло има такъв нагревател.

Иначе за какви икономий сме седнали да говорим при климатиците ако във вътрешните им тела ще слагаме реотани че да топлят.
    VeleV.Klima @ Вътрешният нагревател както не веднъж е писано в тоя форум се включва и изключва от дистанционното, по желание на клиента - има си специален бутон - powerful . За мен това е предимство - когато Т* на вън падне под -15 и струята захладнее е по -добре да имаш нагревател в климатика , от колкото да търсиш друга печка. До сега още не ми се е налагало да го ползвам , до - 9 C* са падали тук темпертурите и си работи без него . Пускал съм го само за проба - вдига Т* на струята с 10-на градуса .
    Климатика е с коп 3 , а за разхода съм писал тук
    Цитат Първоначално публикувано от rumo
    Сега обаче се отоплявам с Midea MSF6-12 от събота на сам и му извърших изследване с електромер
    Това са данните от електромера при зададена 24* и външна -2-3* за 6 часа 4 киловата
    През ноща го сложих на 17* при външна -5 до -7 за 10 часа 4 киловата . През цялото това време имаше и здрава мъгла .
    Пиша това , за да не се подведат хората решили да си купуват този модел , че нагревателя работи постоянно и вдига разхода

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Тъкмо се канех да задам въпрос за бутона "powerful". Става дума за малък Панасоник W7DKE. При мен работи докато се достигне зададената температура и след това изключва (изгасва индикаторната лампичка). Значи нагревателя е във вътрешното тяло и действа като при духалките, а не затопля питата отвън.

7. Тук е от
    Sep 2007

taralion,
    режимът Powerful при Panasonic се поддържа за 20мин, след което се изключва автоматично. За Panasonic не ми е известно да има нагревател във вътрешното тяло. По-горе се коментираше наличието на такъв за модел на Мидея.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

taralion: Това че имаш на дистанционното бутон Powerful не означава че климатика ти има нагревател във вътрешното тяло.

Повечето климатици имат функцията Full Power, но за тях тя означава климатика да работи 30 минути на пълна мощност и вътрешното и външното тяло. След изтичането на тове време се връща към нормалната си работа предварително зададена от дистанционното.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Powerful при Panasonic не включва нагревател. Просто е за постигане бързо на желаната температура - вътрешният вентилатор тръгва на макс, компресорът също и така.
    Интересно ми е кои климатици имат нагреватели? Знам за някои нордик модели, но там е заради много ниските температури през зимата.

11. Тук е от
    Sep 2007

rumo,
    Нагревателят във вътрешното тяло на тази Мидея според мен не е за да му помага да бачка при -15 (ако гледаме техн. данни климатика не е даден да работи при такива температури), а за да осигури т. н. "топъл старт" на климатика.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Вградените нагреватели се включват при студено време , целта НЕ Е да топлят помещението а да повишат температурата на кондензация и оттам се покачва температурата на изпарение, след като се повиши температурата на изпарение, климатика замръзва по-малко и топли повече

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Вградените нагреватели се включват при студено време , целта НЕ Е да топлят помещението а да повишат температурата на кондензация и оттам се покачва температурата на изпарение, след като се повиши температурата на изпарение, климатика замръзва по-малко и топли повече
    може ли малко повече подробности как става това, не е ли все едно да се намали скоростта на вентилатора на вътрешното тяло.

Не съм виждал модела MSF6 на Мидея но поне при колонните клими нагревателя се намира след топлообменника, т.е. въздухът минава първо през радиатора и после през допълнителния нагревател и няма отношение към хладилния процес

друго: като се има предвид че температурата на изпарение на фреон R22 e -40.1 , на R407 е - 43, на R410 е - 51 градуса и половина при нормално атмосферно налягане, по-скоро влажността на въздуха играе решаващата роля за замръзването на външните тела

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Доколкото съм виждал при повечето колонни клими, нагревателя работи като калорифер/нагревател+перка/, а иначе, преди време зяпах един разпарчедосан Панасоник е9дке-5/Нордик версия/ внос от Дания/от боклуджийската кофа/, имаше така наречения "уинтер кит"....така и не видях къде отиват тия "кабеляци от подово отопление" и какво затоплят освен тавата и "стаичката на компресора"....единственото което ми направи впечатление беше , че компресора беше с 3 пъти по дебела изолация от нашенските клими.Трябваше да го наснимам яко и после да се мъча да разбера какво са искали да кажат производителите с това и онова, ама нямаше време

16. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте форумци!Честита Коледа , как са климите бачкат ли?Моя Дайкин втора ръка е от 2 седмици и засега топли перфектно две стай около 40 кв.м ,напук на някой мнения тук ,че ще ми трябват две клими за двете стай.Дано не чува дявола Ще видим накрая на месеца само как е сметката, ако и тя е както трябва значи съм случил

17. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте съфорумци!
    Имам два климатика HAIER HSU-10HM03 от четири години ,използвам ги почти само за отопление работят нон-стоп от октомври до май.Въпросът ми е с течение на времето технологично губи ли се част от фреона и ако да по какво може да се съди за това?

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Не става така.При повишаване температурата на изпарение се понижава студопроизводството на изпарителя.
    Описания кит на Панасоника е за затопляне на компресора при стартирането му в зимни условия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе