Благодаря за съобщението.Само ми поясни какво означава 2 у-ба,за да ги избягна ?
Благодаря за съобщението.Само ми поясни какво означава 2 у-ба,за да ги избягна ?
Пак благодаря,Климатик! Значи стаичката ми е 42 м3- / 6 Х 2.7 Х 2.55 /и е горе -долу добре уплътнена.Заделих около 1400лв. и разгледах в Интернета за климатици.Не разбирам от климатици,но харесвам японките,както климите/така и жените/.От"Димели"/Пловдив/ се спрях на SANYO-ZK22U.Веднага поисках съдействие с коментар от колегите във форума и тъй като стаичката ми е 18 м2 ,а тази машинка отоплява до 20 м2, се почудих какво да правя.Един ми каза ,че тази 9-ка е малка,друг ми каза никакви 12-ки/ 9-ката ще свърши работа/ и аз се спрях на резервен вариант-DAIKIN-F22HTNS / пак от Димелито/. Коя от двете бихте ми препоръчали?
http://66.102.9.104/search?q=cache:d...ient=firefox-a
http://66.102.9.104/search?q=cache:j...ient=firefox-a
stephen64 влез в двата линка по-нагоре и виж производителя каква площ дава за оптимална работа на климатиците и в двата случая тя е под заявените от Димели квадратури. При по-студено време е възможно да имаш проблем с отоплението. Ако не се оправиш с таблиците на японски просто копирай линка и го пусни през гугъл транслейт за да ти излезе на английски език / аз отдолу ти преведох таблицата на саньото/. И не на последно място като информация мога да ти кажа, че Димели си взимат климите от друга фирма която е вносител и цените и са по-ниски. Фирмата също е пловдивска, затова направи справка и там.
SAP-ZK22U air conditioner ZK series one phase 100V - Standard of heating: 5- 6 tatami mats (8- 10m2) - Heating ability: 2.2kW (0.5- 3.3kW) Electric power consumption: 400W (180- 825W) - Standard of air-conditioning: 6- 9 tatami mats (10- 15m2) - Air-conditioning ability: 2.2kW (0.5- 3.0kW) Electric power consumption: 435W (180- 1000W)
Хич не се чуди а си вземи Fuji Electric RSA 09 LCC мощност на отопление 4 кВт COP 4.2 какво повече може да искаш, още почече че пловдивска фирма ги внася.Първоначално публикувано от stephen64
Zdraveite, daite mnenie za invertornite klimatici Panasonic i Fujitsu, goliamo e predlaganeto na invertorni klimatici na balgarskia pazar i sam totalno obarkana, iskam da izbeara kompromisen variant otnosno cena i kachestvo.
Fujitsu(fuji, general fujitsu) са по-добри от панасоник, а цената им е отнисително ниска.
Mnogo blagodaria!
Az sam ot Varna i niamam ideia kam koia firma da se obarna za da mi dadat poveche info.
Kaji mi neshto i za Toshiba, samo znam che kompesorite triabva da sa japan, no kak da razbera tova dali e taka?
Panasonic са много по евтини от Fujitsu General.
Незнам приятел ама в Димитровград Панасоник(Малайзия) 9-ка инвертор е точно 19лв. по-евтин от FUJITSU ASYA09LCC.Така по-добре ли е klimatik
Fujitsu,General i Fuji са производство на Fujitsu general. Все едно да ми кажете купих лека кола VW. А кой модел?А? VW има много модификации. Passat,Vento,Golf,Bora и други.
Panasonic e за целия свят, а National e Япония.
В Япония вече не се правят климатици. заводите им са в Китай, Тайланд,Сингапур и Малайзия.
Ако и сега не разберете не знам кога.
А японски 2 у-ба са боклуци. Дори от време на време работя и за фирма,която предлага 2 употреба уж японски.
Загледа ли ли сте се, че на повечето пише MADE IN TAILAND?????????????????
Не мога да кажа със сигурност, ама да не би да влиза в цикъл на размразяване?Първоначално публикувано от plamac
Това през лятото на охлаждане случва ли се?
При влизане в цикъл на размразяване червения свето диод започва да мига,без да се включва зеления и жалюзите се затварят.
Мойте се отварят напълно!Първоначално публикувано от plamac
Може и да се отварят напално (не си спомням точно),но знам че след процеса на размразяването автоматично се вращат отново на същото положение на което са направени да работи.