Същите са бе хора, виждал съм ги и отвътре, няма никаква разликаПървоначално публикувано от valen1
П.С. и мен ме интересува това Фуджитсу, че ще се купува наскоро за познат и по заводски данни е много подходящо цена/характеристики
Същите са бе хора, виждал съм ги и отвътре, няма никаква разликаПървоначално публикувано от valen1
П.С. и мен ме интересува това Фуджитсу, че ще се купува наскоро за познат и по заводски данни е много подходящо цена/характеристики
Valen1 тук има сервизна информация за повечето модели на панасоник без нордик моделите
http://www.kaelte-bast.de/de/dokumen...andgeraete.php
А ето и сервизната за HE-9=12 GKE
http://webshop.bauer-energi.no/PDF/S...0HE9-12GKE.PDF
И един въпрос към теб.Всички хубави неща които написа за XE12EKE се отнасят и за 9-ката нали?
marty: Сега прегледах отново документацията на модела XE9EKE, всичко каквото е казано за XE12EKE, се отнася и за него, нямат разлика по между си.
Имам чуството че XE9/12/EKE, е един от най-студо устойчивите модели климатици които се предлагат в БГ а и цената му е доста добраПървоначално публикувано от valen1
valen кажи за Фуджитсутата от линковете нещо
Alexi: Каквото и да кажа за този модел на Fujitsu не е от голямо значение защото той е непознат за нашият пазар и не се продава в България.
От линковете 3-те са General, а Fujitsu е модел ASU12RLQ, ако те интересува за този модел ще ти кажа, но всички модели като изпълнение са различни. На мен ще ми е интересно да намеря сервизната на Fujitsu ASYA12LCC, или някой друг модел който се продава в момента на нашият пазар, за сега не успявам. Продължавам да търся и за твоят модел Panasonic XE12DKE, но също нищо не намирам.
Valen в горния линк който посочих има за XE12CKE който е същия като XE12DKE.
И още един линк
http://store1.data.bg/ktsonev/Panasonic/CS-XE9(XE12).pdf
да допълня че General ASHA12LCC e идентичен с Fujitsu ASYA12LCC ,това се отнася и за 7-9ка от линка
valen1 Fujitsu –General ASHA 09LCC e абсолютно еднакъв с Fujitsu ASYA09LCC
Fujitsu –General ASHA 12LCC e абсолютно еднакъв с Fujitsu ASYA12LCC
Fujitsu –General ASHВ 09-12LDC e абсолютно еднакъв с Fujitsu ASYВ 09-12LDC и с Fujitsu ASU 9-12RLQ
Писано е много по този повод в темата за Fujitsu –General .
Alexi: General ASHA12LCC
1. Има expansion valve, това е много добре.
2. Едноредов топлообменник на външното тяло. За да се компенсира разликата от дву-редовия топлообменник в случая, климатикът ще бъде по ефективен като потребление на електроенергия ако компресора не работи много на 100 %. Положителното е че имаме expansion valve, той отговаря за ефективната работа на машината, и това че имаме едно-редов топлообменник не е проблем. Монтираме инвертори на Mitsubishi electric, последни модели с висок COP и те сащо са с едно-редов топлообменник.
3. Няма нагревател на компресора.
4. Има два броя заглушители по линията на фреона. Има два броя цедки за твърди частици от двете страни на expansion valve, за да не попадне някоя там.
5. Дават го да работи до -15 градуса. COP 3,87. Това е възможно благодарение наличието на expansion valve.
Като цяло мога да кажа че е хубава за парите си машина, нямаше да бъде лошо да сложат нагревател на компресора. Аз за сега не съм срещал такъв тип подгряване на компресора, чрез подаване на слаб ток за да загреят намотките, не знам дали съществува и дали е добър технологично, какъвото казва че има dan66. Ще потърся информация.
Пречи ли климатик да капе вурху друг климатик ?
Да! Или отвеждате встрани водата от горния или правите козирка на долния и не го оставяй за на пролет че ще стане беляПървоначално публикувано от ilko03
valen1 -да нямат външен нагревател на компресора но имат подгряване на компресора.Пише го черно на бяло.
цитат:
"17.COMPRESSOR PREHEATING.
When the outdoor heat exchanger temperature is lower than temperature and the heating operation has been stopped for 30 minutes, power is applied to the compressor and the compressor is heated.
(By heating the compressor, warm air is quickly discharged when operation is started.)
When operation was started, and when the outdoor temperature rises to temperature or greater, preheating is ended."
Четох и една статия за Fujitsu –General.Винаги е добре да се научи нещо ново.
dan66: Никъде не пише как става това подгряване. Текстът е много общт и не може да се разбере нищо конкретно за начинът това да стане. Ще трябва да намеря конкретна информация. Винаги съм отворен за научаването на нещо ново което не знам. Искам да видя процесът обяснен в някакъв тип документ, черно на бяло.
--------------------
Добавено: Наистина съществува такъв тип подгряване на компресора, когато се запозная по-подробно технологично с него и кои производители го ползват ще обясня процеса. Разглежданият модел на General-Fujitsu наистина има такъв тип подгряване, с това плюсовите му стават с един повече.
valen1
30 мин. след като изключа климатика щраква някакво реле във външното тяло, след което се чува един едва доловим високо честотен звук - подгряването на компресора, включва се когато външната темп. падне под +2/3гр. Има го и при двата ми климатика ASYA 09/14 LCC Незнам как е реализирано това подгряване, но отпределено няма монтиран външен нагревател на компресора.