Страница 113 от 114 ПърваПърва ... 63103111112113114 ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

благодаря за информацията valen ,май третия ми климатик пак ще е Фуджитсу ,като цена/възможности е една от най добрите оферти ... кажи и нещо за моделите на Митсубиши - кои от тях са читави .. предимно ме интересува 22-28ца диапазона

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Alexi: Не успях да ти отговоря за твоят модел Panasonic XE12DKE, цена 1 580 лв. (790 EUR), marty казва че е един и същ с XE12CKE, така че вече можем да го разгледаме.

1. Едно-редов топлообменник на външното тяло. Това нямаше да е недостатък за постигането на по-голям COP, но ако имаше expansion valve.
    2. Изпълнен е с капилярка. Неикономичен при обороти на компресора под 100 %.
    3. Няма заглушител на шума по линията на фреона. Не е важен за работата на машината, само за комфорта.
    4. Няма нагревател на компресора.
    4. По документи работи до -5 градуса. Компресорът му е друг модел от досега разглежданите, но нямам повече информация за него.

По хладилната част моделът е същият като E12GKE, разликата в цената идва от външен дизайн на климатика и допълнителна функция нямаща общо с хладилната система, като генератор на кислород.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

valen1, би ли погледнал тези 2 документации и да ми напишеш за двата модела същите неща, както направи по-горе!
    http://deianr.data.bg/Clima/MHI%20SRK-ZGX.pdf
    http://deianr.data.bg/Clima/ToshibaRAS-xxSKVP-E.pdf
    Аз имам един Panasonic XE12EKE и съм много доволен, да чукна на дърво. Машинката е супер и при тези ниски температури.

5. Тук е от
    Dec 2007

ЧНГ на всички!!!
    Бъдете здрави и щастливи!
    Бих искал да ви попитам нещо-скоро си купих Daikin 25 ftps и никой не можа да ми обясни какво означава multimonitor-а.Ако някой ме осветли ще съм му благодарен!

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

deian: И двете машини са хубави, ще ги прегледам, за момента си мисля че моделът на Toshiba е по-високо технологична. Моделът на Mitsubishi има expansion valve, докато при този на Toshiba е изпълнен с непознат за мене до момента Pulse motor valve (клапан с инпулсна модулация). За сега си нямам представа какво представлява и работата която върши, ще трябва да намеря информация за него от интернет.

За да се прецени един модел дали е добър като изпълнение, трябва да се познават елемнентите в системата.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Панасоника и аз прочетох че е с капилярка ,но следва да се отбележи че е премиум модел за нашия пазар ,като - пукане дрънчене каквито и да е шумове от външно/вътрешно тяло са изключени- това е много важно за спалня където е при мене( тука има голяма разлика от Фуджитсуто което е много тихо по принцип но подрънкването на външното тяло и пукането на вътрешното развалят общото впечатление ,добре че ми е в хола) ,и гарантирано топли и под -5( всъщност по документация е до -7) ,като до -10-12 се справя добре ,не се предава и при -20 но отдава доста малко топлина- имам го 3та зима и знам как се справя не го хваля щото е моя ... Фуджитсуто - много мощна машина ,няма ниски температури за него .. но някак си недодялана ,с бедно дистанционно и функции ,много недомислен таймер ,вътрешното тяло припуква доста при размразяване ,външното е доста шумно .. искам климатик съчетаващ добтите качества на 2та моите и да си го купя за 3тата стая ,в момента издирвам такъв климатик - 7-9ка ми стига ,ако някой има конкретен модел в предвид да пише ,цената не е от значение( е над 2000 лв за 9 ми се виждат множко все пак)

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    deian: И двете машини са хубави, ще ги прегледам, за момента си мисля че моделът на Toshiba е по-високо технологична. Моделът на Mitsubishi има expansion valve, докато при този на Toshiba е изпълнен с непознат за мене до момента Pulse motor valve (клапан с инпулсна модулация). За сега си нямам представа какво представлява и работата която върши, ще трябва да намеря информация за него от интернет.

За да се прецени едно нещо дали е хубаво като изпълнение, трябва да се познават елемнентите в системата.
    Тази джаджа при Тошибата е взаимствана от домашните хладилници http://209.85.135.104/search?q=cache...g&ct=clnk&cd=1

Най долу, в линка е посочено какви са му предимствата

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Alexi това за мен е най-добрия избор на пазара в момента и като цена и като качества Toshiba RAS-10SAVP/SKVP-E цената е 1860 лева с ДДС.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Alexi това което търсиш е 22-ца или 25-ца Дайкин

ПС: и горното е 10 точки.

12. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Аз имам един Panasonic XE12EKE и съм много доволен, да чукна на дърво. Машинката е супер и при тези ниски температури.
    Deian на твоя красавец мил ли си му филтъра.Ако да на какъв период от време.
    Alexi не изключвай и Panasonic XE9EKE -1600 лв.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

marty, досега разчитах на автоматичното почистване. Като гледам си се справя доста добре. Но май няма да е лошо скоро да му тегля и едно миене. Само дето в студа сега не искам да го спирам

14.  

15. Тук е от
    Jul 2006

И аз съм на същото мнение -напролет .Монтажниците ми казаха че е хубаво веднъж-дваж годишно да се мият за всеки случай.А иначе са на година и половина моите.

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

deian: Toshiba RAS-B10SKVP-E
    1. Дву-редов топлообменник на външното тяло. Колкото по голям на площ по-добре.
    2. Има expansion valve. На схемата е написан като Pulse motor valve (PMV), по нататъка в таблиците вече е написан като expansion valve, функцията което изпълнява е същата. Регулира изпарението на фреона в зависимост от много променливи които се следят от електрониката, като скорост на компресора, стойностти на температурата от датчиците, според заложената програма за управление в софтуера.
    3. COP на машината 5,08. По документи работи до -15 градуса, като при -15 COP-а му спада до към 60 % и става 2,04. Което означава че при -15 градуса има коефицент на трансформация такъв какъвто имат евтините климатици при +7 градуса.
    4. Два броя заглушители на шума по линия на фреона, един филтър на фреона за механични частици.
    6. Няма отделно поставен нагревател нито пише по този въпрос нещо в документацията. Забелязах че при Mitsubishi electric и Mitsubishi heavi също няма и слагат само на по-големите машини, външен нагревател.
    5. Специфика при монтажа: Минималният тръбен път не може да е по-малък от 2 метра. Може ако разстоянието между двете тела е по-малко да се направи една навивка на пакета зад климатика.

Много хубава машина от висок клас, по-добра от моделът на Mitsubishi hevy SKR25ZGX-S към който също проявяваш интерес.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    deian: Toshiba RAS-B10SKVP-E
    1. Дву-редов топлообменник на външното тяло. Колкото по голям на площ по-добре.
    2. Има expansion valve. На схемата е написан като Pulse motor valve (PMV), по нататъка в таблиците вече е написан като expansion valve, функцията което изпълнява е същата. Регулира изпарението на фреона в зависимост от много променливи които се следят от електрониката, като скорост на компресора, стойностти на температурата от датчиците, според заложената програма за управление в софтуера.
    3. COP на машината 5,08. По документи работи до -15 градуса, като при -15 COP-а му спада до към 52 % и става 2,44. Което означава че при -15 градуса има коефицент на трансформация такъв какъвто имат евтините климатици при +7 градуса.
    4. Два броя заглушители на шума по линия на фреона, един филтър на фреона за механични частици.
    6. Няма отделно поставен нагревател нито пише по този въпрос нещо в документацията. Забелязах че при Mitsubishi electric и Mitsubishi heavi също няма и слагат само на по-големите машини, външен нагревател.
    5. Специфика при монтажа: Минималният тръбен път не може да е по-малък от 2 метра. Може ако разстоянието между двете тела е по-малко да се направи една навивка на пакета зад климатика.

Много хубава машина от висок клас, по-добра от моделът на Mitsubishi hevi SKR25ZGX-S към който също проявяваш интерес.
    Аве тука май никой незнам как е на българси expansion valve. Казва се ТРВ. Не исках да се меся, но вече неиздържах. Все пак сме българи и е хубавои да приказвам и пишем на български.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Julian: Във случая разглеждаме техническа документация на модели климатици която е написана на Английски. За да може всички да гледаме тази документация и да разбираме за какво си говорим изписвам имената на детайлите така както са написани в документацията.

Ако напиша Електро-термо-регулиращ вентил и като погледне някой който не разбира тези документи дали ще разбере за кой детайл си говорим тук.

Вече влязохме в Европейският съюз, ако иска човек да е в час с световните технически новости е хубаво да си направи ъпгрейт на някой европейски език в главата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе