Климатика го купихме наистина от Техномаркет и няма никакъв превод
Климатика го купихме наистина от Техномаркет и няма никакъв превод
обърни се към комисията за защита на потребителите
Здравейте!
Миналата година си купих климатик CARRIER 12-ка /не ми се рови по сайтовете да ви давам линк, но мисля че всички знаете за кой модел говоря/ произведен в Тайланд. Въпреки, че зимата беше мека, мога само да се похваля от машината. Изключително тих, затопля/охлажда помещението от 24 кв.м. за нула време. За икономия на ел.ток не знам, мисля че е ОК.
И сега към въпроса. Мисля да купя още един климатик, този път 9-ка за спалня - 10 кв.м., вътрешна стая без външни стени с вътрешен балкон отпред, изцяло южно изложение, последен етаж. Спалнята честно казано си е топла и без отоплителен уред, но все пак в студовете си е необходимо затопляне - една духалка го прави много бързо, но надали толкова икономично и ефикасно като климата. В голяма дилема съм дали да се доверя на изпитаното и да купя отново CARRIER, защото е изпитана /поне за мен/ марка, а и защото по този начин поддръжката ще се осъществява от един сервиз. Между другото първият климатик го сложи русенска фирма, аз съм в София. Казаха, че само те били оторизирани да поддържат тази фирма за БГ. Казват се "Жега - Пламен Атанасов". Вие кажете, вярно ли е? Другият вариант е да спестя някой лев, защото девятката на CARRIER е около 1 200 лв. плюс монтаж 200 лв. си стават 1 400 лв. Не ме разбирайте погрешно, благодарение на този форум миналата година за пореден път се убедих, че скъпото винаги излиза по-евтино и реших да дам малко повече пари, но да съм спокоен. Така че, не е въпрос до икономия. Просто обмислям варианти за и против. И да, знам че Дайкин са най-добри, но все ми се струва, че живеем в друга страна...
Благодаря Ви.
Няма смисъл да даваш пари за инвертор за толкова малка стаичка. Един конвенционален ще ти свърши много добра работа. Хубавото на инвертора е, че има супер тих режин ма вентилатора. Специално на Carriera незнам дали е тих. Примерно това:
http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=162
или Даикин 25-ца. МОже и Фуджитсу 25-ца. И трите топлят при ниски темпепатури. Говорим за цени около 1000лв с монтажа. Кариер конвенционален не си вземай, защото е чиста китайска Мидеа.
silmarillion carrier е фирма на тошиба така че можеш да го замениш с тошиба ако ти звучи по добре или дизайна ти харесва повече, при всички случай техниката е качествена. Категорично климатика е по-добре да е инвертор ако имаш пари, това за малката стайчка са пълни глупости.
Искай си от "Техномаркета" .Отиваш с ф-рата и тормоз.Правят се на ударени и ги мързи да търсят.Но като се спомене комисията търсят и се оазва, че имат уж единствено копие.Първоначално публикувано от Ani4ka
Наскоро минах по същия път.
Не са пълни глупости. Инвертор 9-ка е прекалено мощен за 10 квадрата. През повечето време ще работи като конвенционален климатик. Отиди в MMC и питай проектантите, които да топлотехници. Ще ти кажат същотото. Въпроса опира най вече до раликата в шум-а на конвеционален и инвертор. Както се знае инветрорите имат супер тих режим. Вярно, че този режим е изкючително неефективе, но е по-добре от колкото да е изключен климатика. Разбира се тихия режим при някои климатици не е чак толкова неефективен.Първоначално публикувано от blue1
И аз това бих те посъветвал - длъжни са да ти предоставят инструкция на български език. Не знам дали трябва да е пълна (като оригинала), но трябва да са описани основните функция и работа с тях. Вероятно имат такава!Първоначално публикувано от kris11
Ако не - КЗП ще ги задължи, но първо им го намекни в ТМ, както пише kris11
Всичко това ми напомня за творбата на Данте и борбата с вятърните мелници.Еми тази комисия защо спи? Нима трябва за всичко да бъде сезирана!
Малко ми е далече от нас ТехноМаркет, но може да пробвам и този вариант. Най -много да се заформи някое скандалчеПървоначално публикувано от echo
макар че предполагам момчетата които работят там да нямат никаква вина (знам ли...)
Трябва - те да не са всезнаещи (не оправдавам другите им пропуски, но което си е - си е). Смешно е когато нещо е станало публично, а съответната комисия не действа, `щото не е сезирана.Първоначално публикувано от ivanov_km
Проблемът с този климатик все още не е масово обсъждан в публичното пространство, а съм почти сигурен, че съществува и упътване, което да се покаже на комисията, когато го поиска - затова нека Ani4ka се пробва първо в ТМ!
Значи предстои ми покупка на климатик за дома.Дома е къща с жилищна площ 150 кв/м (2 детски,спалня,хол,трапезария,кухня+тъмно помещение,доста голям коридор) Климатика няма да се използва за отопление,евентуално през ранна есен и късна пролет.Отоплението е с локално парно на твърдо гориво.
Интересува ме към каква система да се насоча,като вид,параметри и функционалност.Залагам на качествените продукти.
Предварително Ви благодаря за отговорите
Здравейте. Моля знаещите да резяснят разликата между моделите на PANASONIC CS/CU-PE12DKE иPANASONIC CS/CU-RE12GKE. Благодаря!
Здравейте
Реших се да си взема климатик за хола. Нормална стая вътрешна с размери 5 метра на 4 метра . Поради натовареното кръстовище на 20 метра от прозореца ми предпочитам да е винаги затворено помещението и шумоизолирано. В този случай решение намерих в моделите на панасоник и дайкин. При панасоник кислородния генератор се твърди че е измислица и мигрирам към дайкин. Става въпрос за тези модели и от къде могат да се купят за Варна:
http://www.daikineurope.com/products...ifications.jsp
FTXR28E
RXR28E
Направих търсене с google и ми излезе само това :
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=179
S-28FTRS
Не знам по какво се различават моделите и от къде да си купя дайкин подходящ за ситуацията и стаята . Желанието ми е да купя URURU-SARARA
Много ми хареса рекламата и дано не е само реклама за стръв:
URURU SARARA ХИПЕР ИНВЕРТОР.Нормална работа при -20С.Произведен в Япония.Топ моделът на DAIKIN.Снабден с циркулация на свеж въздух с предварително пречистване,генератор на кислород,йон генератор,възможност за регулиране на влажноста в стаята,информоционен бутон за вътрешна външна температура и влажност,инфо за консумация на енергия и др.Супер икономичен и мощен модел.
Във Варна Daikin продават ММC,Атаро и Термо Клима като последните са на 100В.