Страница 37 от 114 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Ами ще се прекара кабел в канал до контакта. Това може и монтажната група да направи.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте форумци,
    От няколко дни се ровя в темите в "Отопление и климатизация" и доста неща научих, за което БЛАГОДАРЯ!!!
    НО разбрах, че със свои сили няма да се справя с избор на климатик.

И тъй като навън е нечовешка жега ще помоля за Вашата помощ да си купя климатик:
    Ситуацията е следната:
    1. Нужда от 2 бр. за
    спалня/дневна - 56,40 куб м - източно изложение и
    кухня с трапезария - 40 куб м - западно изложение
    2. Панелно жилище с външна и вътрешна изолация, ПВЦ дограма
    3. Ще се радвам климатиците да ми помагат зимата поне да намаля сметките за парно
    4. Ценови клас - до 1000 на бр. ако може с включен монтаж
    5. Инверторен тип /поне това разбрах /

От това което прочетох ми стана ясно, че освен марка/модел е супер важна фирмата сервиз /за София/
    Много ще съм благодарна на всички, които ми помогнат, че си изпържих дъщерята и мамата на тези жеги.
    Ние с мъжо сме инж. и обичаме техниката, та затова и питаме когато не разбираме.

Леки дни и да ви работят безпроблемно климатиците

4. Тук е от
    Jan 2004

Oт много добри мой познати които са вещи в тези неща, казват че Марка: Fujitsu е мерцедеса на климатиците.

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

@nullzero
    Изобщо да не те притеснява това, което ти е казал този човек. Аз съм с Fujitsu ASY A9LC/инверторен/, монтиран е в стая 40куб.м., 3 външни стени без изолация, изложението и юг/изток. При зададена 24гр. на дистанционното, поддържа точно толкова. Температурата я отчитам с два електронни термометъра на разположени на различни места в стаята. Днес при 42гр. темп. отвън, външното тяло имаше наглоста да се иключва на всеки 15-20 мин. /макар и само за 1-2минути/
    Кажи на този продавач да си ползва той със здраве разните там мидеи, хаери, осаки и тем подобни пръчки - особенно когато ги предлага на цената на свесните машини!!!

П.П. И да не забравиш да споделиш впечатления!
    Айде успех!

Цитат Първоначално публикувано от kobra
    Oт много добри мой познати които са вещи в тези неща, казват че Марка: Fujitsu е мерцедеса на климатиците.
    Е чак пък толкова.... може би в този ценови клас.
    Ей сега като дойде @Julian и ще видиш какво ще стане

6. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от niamam si o6te
    Здравейте форумци,
    От няколко дни се ровя в темите в "Отопление и климатизация" и доста неща научих, за което БЛАГОДАРЯ!!!
    НО разбрах, че със свои сили няма да се справя с избор на климатик.

И тъй като навън е нечовешка жега ще помоля за Вашата помощ да си купя климатик:
    Ситуацията е следната:
    1. Нужда от 2 бр. за
    спалня/дневна - 56,40 куб м - източно изложение и
    кухня с трапезария - 40 куб м - западно изложение
    2. Панелно жилище с външна и вътрешна изолация, ПВЦ дограма
    3. Ще се радвам климатиците да ми помагат зимата поне да намаля сметките за парно
    4. Ценови клас - до 1000 на бр. ако може с включен монтаж
    5. Инверторен тип /поне това разбрах /

От това което прочетох ми стана ясно, че освен марка/модел е супер важна фирмата сервиз /за София/
    Много ще съм благодарна на всички, които ми помогнат, че си изпържих дъщерята и мамата на тези жеги.
    Ние с мъжо сме инж. и обичаме техниката, та затова и питаме когато не разбираме.

Леки дни и да ви работят безпроблемно климатиците
    Виж това:
    HITACHI RAS/RAC-10EH1 цена с ДДС: 1,049.00 лв. код: 09026211
    - КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА
    - ИНВЕРТОР
    - ОТДАВАНА МОЩНОСТ
    - ОХЛАЖДАНЕ 2.5 KW ( 0.9 KW - 3.1 KW)
    - ОТОПЛЕНИЕ 3.4 KW ( 0.9 KW - 4.4 KW )
    - КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ
    - ОХЛАЖДАНЕ 0.7 KW ( 0.155 KW - 1.290 KW)
    - ОТОПЛЕНИЕ 0.88 KW ( 0.115 KW - 1.250 KW )
    - НАНО ТИТАНИУМ ФИЛТЪР
    - ДЕЗОДОРИРАЩ И АНТИБАКТЕРИАЛЕН ФИЛТЪР
    - 24 ЧАСОВ ТАЙМЕР

7. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте SetCom-ци ;-)
    в тази жега съвсем естествено се стигна до решението за климатик.
    Но все още имам колебания какъв да бъде точно, затова ще помоля за помощ от хората които са по в час с подобна техника.
    Необходим ми е климатик за хол от около 17кв /2.55 височина
    при положение че не затварям вратите на спалнята и банята, но не държа на същата температура и там.
    Сградата е с добра изолация (нова кооперация) с PVC дограма, и вътрешни ал. щори и североизточно изложение.
    в стаята работи един хладилник, тв и компютър.
    Насочил съм се към флагманите в сферат, но се колебая кой по-точно.
    за сега получих оферта за
    Daikin FTXG-25 за 2100 лв /с монтаж, 6 г. гаранция/
    Daikin FTXS-25D - 1900 лв /с монтаж, 6 г. гаранция/
    Fujitsu RS-12LC - 1700 лв /с монтаж, 2 г. гаранция/
    Fujitsu - ASY B09LDC (Plazma) - 1800 лв /с монтаж, 3 г.гаранция/
    Carrier 38VYX035 - 1450 лв /без монтаж, 2г. гаранция/
    TOSHIBA RAS-10GAV-E2 - 1500 / с монтаж, 3 г.гаранция/
    Toshiba - RAS 10 SKV-Е- 1600 лв / с монтаж, 3 г.гаранция/
    Mitsubishi - SRK 25 ZG-S- 1600 лв / с монтаж, 3 г.гаранция/
    Mitsubishi - SRK 35 ZG-S- 1800 лв / с монтаж, 3 г.гаранция/
    Mitsubishi SRK 25 ZGX-S - 2100 лв /с монтаж, 3 г.гаранция/
    Sharp AY-XP 9 FR - 1800 лв./с монтаж, 3 г.гаранция/

мислих си че избора ще е лесен, но колкото повече гледах спецификации толкова повече се омотавах. Ще се радвам на всякакви предложения
    цената от около 2000 лв ме устройва.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2002

boranoff , доколкото изчетох тези 27 страници , все ми се струва , че това с отворените врати няма да мине . Аз имам 4 стаи и голям коридор - всичко около 125 квадрата и много ми се искаше да мина само с два климатика , но като четох по темата разбрах ,че нема да мине номера , а след вчерашната нощ която до около 4 часа изкарах така , а на сутринта бях все ми се струва , че ще се излиза от около 6- 7 хилки. Това не може да продължава така.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
    Имам и аз едно въпросче
    Не бях пускал климатика в офиса от около 10тина дни,
    днес го пуснах и направо от вътрешното тяло започна да шурти вода след около 10 минути работа (навън е около 30 градуса, а съм му задал да поддържа 25).

Марката е НЕО, нямам представа дали е в гаранция или не - под наем съм тук и като се нанесох точно го били монтирали.

Нормално ли е да капе така или да викам да го ремонтират?
    Някъде прочетох, че било нормално вътрешното тяло също да капе, ама аман - как ще е нормално не знам :D
    Проблема вече става доста сериозен - не можем да се свържем със собствениците на офиса, а климатика капе като луд...
    Вариантите са два:
    - да купя флаконче с въздух и да продухам тръбичката ОТВЪН-НАВЪТРЕ - възможно ли е да се повреди нещо?
    - да се изпека, защото не знам коя фирма ще прати техници - всички са с график за месец и половина напред...

11. Тук е от
    Sep 2006

Пич според мен или няма наклон тръбата която излиза навън и трябва да отвежда водата , или е прегъната /притисната/или запушена- някакъв такъв ще да е проблема , би трябвало и сам да можеш да се справиш . Нищо не можеш да повредиш с флакона.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Не е така - тръбичката стърчи 5-6 санта и е с диаметър към 2 сантиметра - няма къде да се пречупи, а относно запушването - за това питам с въздух ако се опитам да я почистя дали няма да повредя нещо отвътре?

едит
    а, ти си писал, че няма да се повреди
    Ще скокна сега да купя и ще се опитам да оправя нещата
    Ще докладвам при евентуален резултат

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Някой има ли мнение за климатиците с т. нар. функция "AIR EXCHANGE"?
    Тоест вкарват въздух отвън, минава през разни филтри и тогава се охлажда или загрява. Така май отпада нуждата от проветряване на помещението, както често се прави при ползване на стандартните климатици, които въртят един и същ въздух.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от izwerga
    boranoff , доколкото изчетох тези 27 страници , все ми се струва , че това с отворените врати няма да мине . Аз имам 4 стаи и голям коридор - всичко около 125 квадрата и много ми се искаше да мина само с два климатика , но като четох по темата разбрах ,че нема да мине номера , а след вчерашната нощ която до около 4 часа изкарах така , а на сутринта бях все ми се струва , че ще се излиза от около 6- 7 хилки. Това не може да продължава така.
    Знам че няма да стане :-)
    аз и не държа... важното е през по-голямата част на денонощието да ми е комфортно в хола (където и често работя), а нощно време пуснат на "нощен режим" ако климатика го има колкото да си поддържа някаква температура, а не сутрин да започва отново да затопля/охлажда
    та въпроса ми беше дали си заслужава да инвестирам още 500-600 лв за дайкин-а или някой от "по-евтините" модели на тошинба/фуджицу/митсубиши да си взема.
    До сега не съм видял нито един пост в който някой да се оплаква то дайкин-а си, там вариантите са два: или са твърде малко хората които ползват климатик от тази марка ( в което се съмнявам) а другия е че те работят и просто забравяш че ги има. Наскоро присъствах на отмонтирането на един Дайкин мисля че беше около 15 kw/
    Техниците, дойдоха, донесоха един малък оборотен (едва 3.5kw) , който между другото успя да смъкне температаурата с близо 5 градуса за 20 мин , при положение че преди това работиха в същото помещение два Самсунга по 3.5 kw и едвам смогваха да държат температа да се покачва само с 1 градус на час, та... то фирмата казаха че ще доставят необходимата част за климатика, но учтиво ни помолиха да им предадем старата част за да "разследват" какво точно се е случило за да се стигне до там.

16. Member
    Тук е от
    May 2002

boranoff , не съм много сигурен във вариянта "митсубиши" и "евтин" но тези които разбират ще кажат. И още нещо има. Проблема мисля , че не е в това каква температура искаш и , че не си взискателен , а най-вече в работата на климатика. В самисъл дали ще издържи на режим за който не е пригоден и по - важното - колко ще издържи. Все пак това е технически въпрос на който трябва да намериш отговор. И аз мисля да ползвам климатика само когато е досадно топло , но като дам толкова пари (поне за мен не са малко) , не съм много сигурен дали ще мога да го понеса като украшение на стената. Нали си спмня всеки като малък - подарят ми нещо ценно и искам да спя с него , сега искам да спя с други неща , но не и с климатик , все пак

17. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
    Не е така - тръбичката стърчи 5-6 санта и е с диаметър към 2 сантиметра - няма къде да се пречупи, а относно запушването - за това питам с въздух ако се опитам да я почистя дали няма да повредя нещо отвътре?

едит
    а, ти си писал, че няма да се повреди
    Ще скокна сега да купя и ще се опитам да оправя нещата
    Ще докладвам при евентуален резултат
    Виж вътрешното тяло дали е по-ниско , откъм страната на отвора в стената , ако е по-високо е възможно водата да не може да се оттече навън , виж от коя страна на климатика ти капе ляво дясно ...

18. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от boranoff
    ....
    Daikin FTXG-25 за 2100 лв /с монтаж, 6 г. гаранция/
    Mitsubishi SRK 25 ZGX-S - 2100 лв /с монтаж, 3 г.гаранция/
    ...
    Според мен тези два модела са твоя избор.
    35-ици и 12-ки ще ти дойдат големи за тази квадратура от 17м2.
    Аз имам Daikin FTXG-25 в хол от 23м2, и мога да ти кажа че се справя чудесно. Миналата есен беше 1900лв с монтажа и 3г. гаранция.
    Също врата е отворена постояно към коридора (5м2) и спалнята (12м2).
    Единственото което не му харесвам е че няма автоматично изсушаване когато го спреш от охлаждане. Аз го правя ръчно като го оставям на вентилатор.
    Сега е настроен на 26 градуса толкова е в хола, а в спалнята е 28-29.
    Има датчик "присъствие" което според мен прави доста икономии, особенно зимата когато не го спирам въобще.
    Външното тяло е е абсолютно тихо няма никакви вибрации по него. Доколкото знам външното тяло е тайландско а вътрешното японско. Макар че и на двата кашона си пишеше "Made in Japan"

Според мен предимствата на митцубишито са че има плазмен филтър и по добър COP, но по добре да каже някой който го има.

Успех с избора ...

Цитат Първоначално публикувано от nullzero
    че фреона му R410 щял да замръзне при 0°C и мъгла, и още други неща за които в момента не се сещам ??? според Вас има ли смисъл в думите му?
    Доколкото си спомням R410 замръзва към -250 градуса :-) ...според теб има ли смисъл ? :-) :-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 114 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе