Страница 97 от 114 ПърваПърва ... 47879596979899107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Климатика ми дава грешка F6,знаели някой какво означава грешката.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Хубаво ще е да напишеш и марката и модела на климатика.

4. Тук е от
    Nov 2007

F6 or FF 06 Indication of the malfunction of PG motor Може би

5. Тук е от
    Nov 2007

Какво означава това: “Fujitsu General LIMITED

6. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Bilbo
    Какво означава това: “Fujitsu General LIMITED
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fujitsu

7. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Снегът дойде...Някакви отзиви за работата на климатиците?! Нещо сайта позамря...Доволни-недоволни??

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Трябва да стане под 10 градуса , за да има коментари.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от simeonofff
    Здравейте,

Надявам се на добри съвети от разбиращи хора
    Помещението е 35 квадратни метра, ново строителство, добре изолирано, югоизток. Заделил съм около 1600лв за климатик. Засега офертата е:
    Toshiba - RAS 13 SKV-Е Inverter DC Hibrid.

Казаха ми, че ще е достатъчен. Вие какво мислите? Нещо по-добро за тия пари?

Мисля че можеш още.... вземи едно Toshiba - RAS 16 SKV-Е Inverter DC Hibrid - за всеки случай.

13-ката е с мощност 4.2 кВ , което покрива точно помещението но няма никакъв запас, което значи че като паднат температурите трябва да обличаш жилетката :-)

11. Тук е от
    May 2006

Един типично "зимен" въпрос.

От този прекрасен форум разбрах, че инверторните климатици не бива да се изключват зимно време. Ползвам два инвертора Carrier (12-ка и 9-ка) от които съм изключително доволен. Това, което питам обаче е, доколко е вредно за климатика през зимата да се проветрява помещението, докато той все още работи? Все пак това се случва поне веднъж дневно, независимо от температурата навън. При това проветряване не се ли създават екстремални условия за работа на климатика и не е ли опасно това?

И още нещо. Аз чистя /изплаквам с хладка вода/ филтрите на вътрешните тела на всеки две седмици. Това добър период ли е за почистване според вас, като имате предвид, че говорим за домашни климатици и в стаите не се пуши?

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Като проветряваш намали градусите на климатика, след това отново ги върни.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

Отличен период ,така трябва и както е казал muchoto намаляш градусите за 10-на минути и това е.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от 220voltov
    DAIKIN URURU SARARA FTXR28E...
    Мдааа....т'ва НЕЩО като го докараха си мислех, че е що годе нормално но като го монтираха, взех да получавам комплекс за малоценност. Егати кютюка!!! За толко пари, толко килограми. Убаа работа в крайна сметка. Само дето е такава прахосмукачка външното, че нямам идея как ще се чисти тва чудо и докога ще му издържи търкалото за влажността. Най-готиното е, че братята японци не спат ка'т нас и са я измислили работата!!! На вътрешното тяло на монтажната шина има място където се слага капачката която се премахва за да минат тръбите, ако я махате въобще, и ако утре на друго място иде, с друго разположения да не остава грозна дупка там ако няма да се прокарат инсталациите през същия отвор. Тва е егати сложната машина!!! Ся пускате я! Казвате и да не духа у вас, и заставате нейде около нея. Тя духа в ъгъла щото ви вижда, че сте в другото плезрение и понеже откъм вашата страна на пода е доста ниска температурката и не мое да духне директно там, започва да прай много жега там дет си е решило настрани да си духа в ъгъла за да компенсира. Аве напрао си е е...о ситуацията. Нощния режим също голяма работа! Друго дет не се вижда никъде ама да ва светна!!! На външното тяло има втора пита в долната част!!! Ко се оказва!!! Като си работи нормално си я ползва заеднос другата. Обаче, ако земе да замръзва МНОГО к'ва фатка прай! Пуска част от топлото предназначена за навътре за бързо да размръзи и двете пити посредством малката без да спира топлото вътре! Кай ся, че са спали нейде братята Японци? Няма такова нещо! Т'ва докато му изчетах ръководствата за главата се хванах! Има ръководство за външното тяло, за вътрешното и за потребителя няй-накрая и все различни неща пише в тия бумаги( трите книжки са към 3см от по тънка от вестникарска хартия). И ако успеете да наизустите кой режим как е зависим с всеки друг, медал ше ви дам! Мамата си джаса с двата крака. Сал едно не ма гъделичка, и тва е, че на дистанционното прозореца се отваря само от ляво на дясно!!! Ужас, аз работя с дясната ръка Другото дето не ти го казват е, че дори на макс влага да го пуснеш, не мое да направи по-влажно от навънка влажността на въздуха! Но и тва някак се преглътва. Не моа да преглътна само тва, че няма един прост датчик за количеството на CO2. Тука са се успали не, ами са направо за бой братята японци! Почти съвършенния климатик заради тая малка подробност!!!!!!! Ам и друго. Ко вънка смърди, започва и вътре да смърди, но ти разбираш прекалено късно това, че някой си е фърлил фаса и е запалил контейнера отвън и смърди целия квартал!!! Иначе за миризмите е убиец, ако не смърди вънка, се справя отлично дори с миризми способни да ви накъдрят тапетите и да почне да пада мазилката, без да има поледствия като лош мирис от климатизатора по-късно! От фирмата споделиха, че са имало в едно село щастлив собственник като мене и той страдал от тва, че бабичките палят печките и му влиза дима в къщата и пича ги дебнел всеки ден като чистят печките да си проветрява! Ех трудна е нашта, не е лесно да се кефиш комфорно вътре и да незнаеш ко става навънка Аз лично обичам завеси! И една сутрин се сабуждам (духалката работила постоянно) и ся си пускам ГСМ-а и ми звъни веднага мой приятел. Ся ко стаа, аз си оговарям среща с него половин час врънкайки го да дойде почти до нас след половин час, щото той работи и в събота ама е наблизо! И ся отивам оправям се там и по ено време влизам в кухнята и виждам яко бичи сняг навънка! Аз съм болен между другото!!! Лелеее веднага му врътвам една шайба по ГСМ-а и започвам да му заеквам, щото работата важна, ама вънка студ та дрънка. И той тогава осъзнава, че аз съм правил полвин час уговорки да го докарам по донас с идеята, че вънка е приятно есенно време!!! Леле смях в залата.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

Човек, ще ме умориш от смях.Евала.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от silmarillion

Това, което питам обаче е, доколко е вредно за климатика през зимата да се проветрява помещението, докато той все още работи? Все пак това се случва поне веднъж дневно, независимо от температурата навън.
    Те за тва се топят ледените шапки на полюсите

18. Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от ryapa
    Въпросът ми може да ви се стори профански .. но все пак да попитам.
                   Кое кара вътрешното тяло на климатика да пропуква ?  Имам достатъчно наблюдения и в офиса и в къщи, при приятели, роднини за да си направя извода , че няма клима, която да не пропуква. Някой марки имодели, разбира се са доста ... хм .. дискретни
    В къщите си имам по един Хайер, в офиса имаме 3 Мидеи, пазарувани по различно време + една Осака - всеки си има собствено виждане относно силата и начина на пропукване , но все пак го има ...Що така ???
    Ся пич, тая работа с пластмасите се получава когато има сглобки които са под напрежение не само при пластмасите(аз имам опит с едно стъкло на един прозорец което изпука от вътречните напрежения в материала(ма само веднъж пукна), породени от високите температурни разлики в определени места на матряла, но тва друга тема). Ся обаче който ги прави климатиците му е ясно до колко градуса загряват се питите, въздуха, метали, пластмаси, други евтини боклуци там, и хората ги вземат в предвид тия неща и смятки сметки сметки и накрая се правят така нещата, че или ако имаш стресово разширяване в вдиния матриял, да има на къде да отива, или да не загрява някой компонент толко бързо, за да не стават такива ексцесии! В общи линии, от казаното до тука никой нищо не разбра, за тва ще обясня накратко: ко пука, някой е спал или щот му се е спало, или за някой лев. Ако пукането има електрически характер, като от искра, това е от разреждането на статичното електричество дето се сабира по единия от филтрите на пеканите климатици, което във всички книжки, които няма кой да ги чете, е написано, че това е нормално. Ся няма да е нормално ако пращи тока със наистина осезаем звук! Тогаа, имаш егати и атмосферата в помещението

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе