НЕ няма да работи.
Е да, ама моя работи и то перфектно. Нямам никакви проблеми, освен че отказа стъпковия мотор. Другото си е ОК.Първоначално публикувано от airclima
Значи това с Н11 си го изкарал на дисплея но това не значи че е грешката гешката я отчита кллиматика като свирне зумера два пъти. А стъпковия мотор на клапата изобщо не се индикира като грешка.
Зумерът не е свирил-само Н11 се появи на дисплея. Така, си прав, явно това не е грешка. Благдаря за информацията.Първоначално публикувано от airclima
Някой има ли преки наблюдения от Икеда? Били уж с компресори на Тошиба (страното е, че разликата между Икеда и Мидея беше от порядъка на 20-30лв и е логично да няма кой знае каква разлика в компресорите). Трябва ми за отопление на 25-27 квадрата, но финансите са малко ограничени и трябва да е нещо до 700-800лв
Въобще не са лоши,наистина са с компресор Тошиба и се държат много добре през зимата.Това всъщност си е машина KFR,при това една част са сглобка Тайван,но това бяха стари пратки . Малко по-шумнички са,но за толкова пари.....Нямам идея за кой град става дума,но внимавай със сервиза,там вносителите на тази марка са много зле.
Не мога да кажа конкретно за Ikeda, но много от Мидеите са с компресори Toshiba (Мидеа имат Joint Venture с Тошиба), а останалите са с компресор Matsushita.Първоначално публикувано от Eddie
Да не забравяме, че производителите на компресори са доста по-малко на брой от производителите на уреди, използващи компресори - в т.ч. климатици...
Прав си, но не всичко е компресор - много важна е платката за управление и други наглед "дреболии"и най-важно, къде е сглобена машината.Защото може да има чудесни компоненти,но монтирани от "криви ръце" - резултата е плачевен.
Може ли да ме посъветвате какъв климатик да си сложа в помещение 4.20х3.50х2.70
/вътрешен апартамент, само една външна стена изток, ПВЦ дограма с енергоспестяващи стукла, 4ти етаж не е последен тухла, нямам топли съседи :-), лека им пръст/
Заприлича малко на обява за жилище, но това мисля може да помогне за да се ориентирате в случай, че искате да ми дадете съвет. Освен това е спалня - искам възможно най-безшумния климатик.
Предварително благодаря!
Ами, една 12-ка инвертор на Панасоник /Малайзия/и ще се успи работата, пък и на нощен режим доста ще слухтиш за да чуеш че работи, в сравнение със себеподобните клими е доста добър в почти всяко отношение, особено цена-качество.Първоначално публикувано от kaka Fani
![]()
да не кажа че нощем трябва да си глух да не го чуеш Панасоника .. за спалня се ориентирай към друга марка - Фуджитсу ,Митсубиши ...
някой да има Sanyo SAP-GK25B ? и да каже за него нещо инвертор ли е, не е ли ? иначе пише че е R22 и харчи по 1,1W
Какво искаш да кажеш с това да си взема каска. Ако става въпрос за шума аз съм с климатик с R410 и външното тяло е много тихо. Досети се каква марка е климатика.
мммм дааа, Панасоника на нощен режим шумка с 26 реални децибела /измерено на 1 метър от вътр. тяло/, та за какво Фуджицу спомена нещо...имаше някъкви подмятания във форума за някакво Фуджи -22децибела ама май се оказало дървенко и човека го плюваше че дефектирало честоПървоначално публикувано от Alexi
![]()
Има и Даикин с 22 децибела(А) шум на нощен режим. Иначе на шум 26 dB(A) се спи съвсем спокойно.