FTXS/RXS25G на Daikin или MSZ/MUZ-FD 25VA на ME
и FTXS/RXS20G ти е достатъчен
FTXS/RXS25G на Daikin или MSZ/MUZ-FD 25VA на ME
и FTXS/RXS20G ти е достатъчен
Според мен трябва да разгледаш оферти за най-добрите климатици , щом е за спалнята ти. Аз ти предлагам York , Carrier , Daikin , Mitsubishi. За Daikin мога да ти дам малко по-подробна информация , тъй като се занимавам само с тях. А в зависимост от финансовото ти състояние и аз ти предлагам FTXS/RXS 25 , FTXG/RXG25 на Daikin или определено най-добрия им климатик за момента FTXR/RXR 42 ( URURU SARARA). URURU SARARA - та ще е малко големичка за твоята спалня , но ако имаш около 3000 лв. за климатик това е най - доброто на пазара в момента. Имай предвид , че гаранцията за климатика е много важна. От фирмата , в която работя дават 6 години за тези 3 модела. vilislav_iliev@abv.bg за повече информация.
Супер,ако изпердаши една 42-ка Ururu в 12 квадрата стая няма да има стигане
Jori знаеш ли дали има по- малка URURU от 42 ? на мен са ми казвали , че няма . Ако имаш информация ми кажи моля.
А иначе знам , че ще е много голяма , ибаче се замисли колко врвме от денонощието ще работи този климатик , при зададена температура на автоматичен режим примерно 25 градуса.
Нали работиш с Даикин,ето я:
http://v-clima.com/prod.php?id=2
но и тя е големичка за 12 м2
Гледам , че я дават от 12 до 22 кв. м .
Значи съм се изсилил с 42-ката.
А иначе от 4 месеца се занимавам с Дайкин и не съм наясно с всички модели.
Не е трудно, за 4 месеца би трябвало да им знаеш и устройството ако имаш желание!
Започни с това:
http://www.daikineurope.com/products...ed/default.jsp
може ли някой да осведоми незнаещия притежател на 12лджеце фуджицу за колко време ще направи 24грв стая18кв.м санирана с певеце дограма при положение че навън е 13гр.и може ли някой да ми каже с какво да компенсирам комшиите за шума който вдига външното тяло вечер.казвайте докато е време за да ида и да гохвърля и на продавачите и на поставачите.вчера от 12.30 до 15.30 работи без да спре на 24.гр и чак тогава почна да изключва.нормално ли е за два часа дастигне тая температура(да им го .../нецензурна дума/... на тия дето не си плащаха парното та заради тях сега ще мръзна)![]()
Машината си е супер,прояви малко търпение и ще стопли ,имай впредвид че докато стопли панелите работи на максимални обороти и е нормално да е шумно отвън...не бързай с изводите и ще си доволен тази зима...
aad, мисля, че проблема при теб е по-скоро в грешните ти очаквания/експлоатация, отколкото в машината. Сега застудя и няма големи изгледи за затопляне. Така че, след като си го включил, забрави за бутона OFF. Ще го използваш чак на пролет или като решиш да миеш филтрите. Веднъж като си достигне температурата, после лесно я поддържа и на ниски обороти и няма да бучи - нито на теб, нито на комшиите.
Ти си си взел инвертор, ако го чакаш да изключва просто ще си загубиш времето. По това, че е изключил ли съдиш, че е достигнал температурата? По-скоро я е подминал. Инверторите не изключват и поддържат температурата като си намалят/увеличават мощността без да спират.от 12.30 до 15.30 работи без да спре на 24.гр и чак тогава почна да изключва
Преди да се изхвърляш със силни думи се научи как се ползва климатик и след това търси помощ защото след огромното количество информация което има във форумите с въпроса си ставашПървоначално публикувано от aad
![]()
Правиш ми кеф как оплю(не за първи път) Фужицото . Ти преди да зададеш въпроса тука, май не си си го задал на теб?
Рязкото затопляне е въпрос на мощност! Идеята обаче на климатиците е друга. Тъй като "мощноста" струва пари, в общия случай се подбира такава която е достатъчна за конкретното помещение да ПОДДЪРЖА задададения градус(при определена очаквана среднозимна температура). Дори се приема за нормално при температури -10*(и надоло, те са по две/три седмици в годината) да му се помага с друг отоплителен уред защото мощноста му тогава ще падне на половина и стените ще ти изстиват по-бързо. При избора на климатика постави ли условията които искаш на продавачите? ... и като ти показаха двойно по-скъп модел, май-си омекнал и си се върнал на компромисния(70-80Вата на кубик - което принципно би трябвало да е достатъчно).
-----------
Имам същия модел във помещение 35м3 свързано с врата с кухненски бокс 20м3. Наблюденията ми показват че е по-добре да не се изключва(само си сменяш градусите, вентилатор АУТО) и си кове градуса в цялата площ(22* будни, 20* сън). Стигнах до извода че в режим АУТО има вграден алгоритъм в програмата му - да не променя рязко температурата заради "човешкия комфорт+спестяване на енергията(променя 1 градус на 1 час)", защото спира на доста често преди да си е достигнал зададените градуси. Единствения начин да го накараш "на сила" да се засили е да сложиш на 30* и вентилатора на HIGH и ще духне с колкото има сили. По този начин "за колко време ще направи 24грв стая18кв.м" зависи и от външната температура и от колко почва да ги дига и дали въздуха се избутва равномерно из цялата стая(може да се събира около него и да му се бърка датчика) т.н. Не "познавай" температурата в стаята по това дали е спрял(може да спира и преди да я достигне по други причини), а си сложи стаен термометър. Гледай да не "изпускаш" в стаята да пада под 18*! Два/три градуса се дигат бързичко, 24* обаче е малко височък градус и ако почнеш от 17* ... няма да е много бързо ... експериментално съм установил че принципно при 12*(външна) 55м3 със 4кВ НЕ могат да се затоплят(разлика 4-6 градуса) рязко и бързо. Номера става(на практика само тогава имам нужда) когато се къпе детето(2г.) - затварям вратата и в 35м3 мощноста нараства до 114Вата на кубик и за 10_ина минути от 22* дига 26*(ако вратата е отворена(72Вата/м3) може и да ги дигне ама не се знае кога). Извод: трябват ти най-малко 100Вата/м3 че и нагоре. Един човек във форума си е сложил към 140Вата и тези гимнастики(нагоре/надоло) са по-възможни.
-----------
По повод външното тяло, какво имаш предвид под "шума който вдига външното тяло вечер"? На съседите по-тихи ли са? Моето специално е монтирано без тампони и освен монотонен шум от въртене, не се чуват никакви други притеснителни шумове в повече от на съседите. Със сигурност заводски си е наред, ако обаче са се скофтили стойките нещо и от там да идват някакви вибрации/дрънчене и т.н. се обади във фирмата да го оправят.
lavsho изхфърлят се някои които казват че на климатик им било по изгодно отколкото на парно.друг път е по изгодно.цял ден ще работи климатика и ще чака да стане комфортно.а като спре тока ще ходи ду халите.ама какво да направя ще трябва да свиквам с по лошото. dgenov ти сигурно си сведущ по отоплението с климатик ама не казвай че съм омекнал да не си мислиш че не знам кое е по хубавото.просто питах за колко време ще стане тази температура.писал съм колко е била каква е стаята.за да знам дали нещо е не в ред или това е положението и ще трябва да се примиря.а за оплюването като не ми е харесвал мерцедеса никога не съм казвал че е голяма работа
Искаме да ти помогнем човеко, не да се заяждаме(не виждам да си писал от колко стартова в стаята искаш да вдигнеш 24). И аз съм като тебе, живял съм на парно и знам какво е - въобще не ми се даваха пари за тоя климатик. След като си го купих видях че не е достатъчно мощен и качествен за очакванията ми. Ако купувам друг някога - определено ще е по-скъп модел!
Смятам че ти се изясни "за колко време" - не се знае с точност, но мисля че в твоя случай си е наред климатика - просто спазвай препоръките за ползването му. Не си прав за начина по който се изказваш, моя при 13 външна климатика си поддържа 22* (като почти стои изключен а през ноща го спирам понякога(не пада под 19* - за сега температурата в стаята)), "чакането цял ден" си си го направил сам(не ти е виновен климатика! - не е калорифер! ... отказваш да го разбереш). И в 21 век кога/колко ще ти спре тока? Ако жилището е с добра изолация, разбери следното: климатика харчи много МАЛКО ток, в сравнение това което топлоотдава!
aad, При външни температури +13 градуса и аз мисля че времето от 3 часа, за което климатика ти Fujitsu ASYA12LGC достига желаната от теб температура +24 градуса в помещението ти от 18 квадратни метра е много.
Работата на един климатик зависи много от правилния монтаж, да е извършен спрямо инструкцията. Ако климатика ти не е вакуумиран, това което наблюдаваш като работа при теб е нормално.
Ако външното ти тяло е монтирано на парапета на терасата е нормално вибрацийте да са по-големи. Климатиците Fujitsu са среден клас машини, има много по-хубави от тях, съответно по-скъпи. Но дори и най-скъпия да си купиш ако не е монтиран според инструкцията си, ефективността и животът му намаляват.