Страница 125 от 130 ПърваПърва ... 75115123124125126127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,861 до 1,875 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

b.shterev, жалузите на AUTO и като изключи компресора трябва сам да ги вдигне максимално нагоре. Panasonic при настройка на жалузите, различна от AUTO, не ги вдигат при обдухване. Докато примерно моя MHI каквото и положение да съм им задал, като изключи компресора и си ги затваря максимално.

2.  

3. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от deian
    b.shterev, жалузите на AUTO и като изключи компресора трябва сам да ги вдигне максимално нагоре. Panasonic при настройка на жалузите, различна от AUTO, не ги вдигат при обдухване. Докато примерно моя MHI каквото и положение да съм им задал, като изключи компресора и си ги затваря максимално.
    Благодаря колега . Ще го изтърпя и тази зима, пък ще го сменя напролет с 7 инвертор, ама се чудя дали да е Фуджитсу или Дженерал Фуджитсу. Знам, че са напълно еднакви и с Фуджи, но не знам кои са по добра сглобка.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Няма по-добра сглобка,всичките се сглобяват на едни и същи конвейри

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не знам, според мен машинката ти си е хубава. На AUTO както казах не ги ли затваря? Тогава няма да усещаш хладния полъх ако само това те притеснява.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

За спалня, ако си сам и няма жена до теб - най-изгодният вариант беше споменат някъде в една тема - Електрическо одеало! Няма вятър, няма проблеми. Ако те е страх от тока, го вържи през трансформатор за галванично разделяне. И едно радиаторче маслено пускаш да обърне леко въздуха, за да не дишаш студен въздух!

Обаче лятото ще си се пържиш в собствен сос, като станат 40*С и си без изолация!!!

Защо реши, че 7-цата няма да изключва и тя? Всички инвертори духат студено или хладно в момент на достигане или изключване - това им е смотаното донякъде. 7-цата и да не изключи, ще работи на още по-малка минимална мощност - направо хлад ще си духа.

А най-евтино и най-удачно е да удължиш тръбния път и да преместиш вътрешното на място, където не ти духа, когато спиш!

7. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Не знам, според мен машинката ти си е хубава. На AUTO както казах не ги ли затваря? Тогава няма да усещаш хладния полъх ако само това те притеснява.
    Вдига ги колега жалузите, ама все пак си е кофти от това да чуваш често ту да спира да духа топло, ту да вдига отвън високи обороти като започва да работи отново компресора.
    Цитат Първоначално публикувано от jori
    Няма по-добра сглобка,всичките се сглобяват на едни и същи конвейри
    Значи да гледам само къде цената и гаранционните условия са по добри. Все пак разбрах, че на моите Панасоници като им мине гаранцията от 5 г. на компресора, им оставял малко живот и често след това дефектирали.
    Цитат Първоначално публикувано от enkov
    За спалня, ако си сам и няма жена до теб - най-изгодният вариант беше споменат някъде в една тема - Електрическо одеало! Няма вятър, няма проблеми. Ако те е страх от тока, го вържи през трансформатор за галванично разделяне. И едно радиаторче маслено пускаш да обърне леко въздуха, за да не дишаш студен въздух!

Обаче лятото ще си се пържиш в собствен сос, като станат 40*С и си без изолация!!!

Защо реши, че 7-цата няма да изключва и тя? Всички инвертори духат студено или хладно в момент на достигане или изключване - това им е смотаното донякъде. 7-цата и да не изключи, ще работи на още по-малка минимална мощност - направо хлад ще си духа.
    Ами колега мисля, че 7 инвертор е с по малка мощност и тогава ще си работи постоянно, а не да спира и тръгва задето е преоразмерен климатика 9 инвертор.
    И наистина ли няма начин да не върти вътрешния въздух докато не работи компресора???
    Сори за дългия пост, ама гледам да не пиша последователни постове когато е възможно.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Няма, пак ще достигне и ще спре или ще почне да допълва само. Винаги духат инверторите. А и 7-цата по-трудно ще напомпи вечер градусите в твоя режим на използване. Виж в моя пост предния, аз го допълних - или премести климатика в друг край на стаята или одеало и радиатор.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Намери си машина с възможно най-минимално топлоотдаване, само тогава няма да изключва.LDC са с 500 вата, но 20 ZGX-S - хиперинвертора на МХИ ще ти върши идеална работа.

11. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Няма, пак ще достигне и ще спре или ще почне да допълва само. Винаги духат инверторите. А и 7-цата по-трудно ще напомпи вечер градусите в твоя режим на използване. Виж в моя пост предния, аз го допълних - или премести климатика в друг край на стаята или одеало и радиатор.
    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Намери си машина с възможно най-минимално топлоотдаване, само тогава няма да изключва.LDC са с 500 вата,
    Благодаря ви колеги. Все пак ще се придържам към климатика и може да го сменя единствено напролет с друг, но смятам, че е по разумния вариант отколкото с други източници на топлина. Иначе не мога да го преместя на друга стена и затова си изместих спалнята под него и леко му вдигнах жалузите нагоре.
    Между другото на моята машина и дават минимално топлоотдаване от 600 вата, така че май няма да има голяма разлика дали ще съм с Панасоник или Фуджитсу с подобни параметри.
    Все пак съм ви благодарен за съветите и опита да ми помогнете.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

20ZGX е с минимално 500 W, по-малко при европейски модел май не съм срещал, 500 е често срещано.
    Има японски модели на Sanyo със 100W минимално отдаване! Но са от високия клас. След това има 300 W минимално. Daikin държат високи минимални - както при европейските, така и при японските. Общо-взето под 500 W минимално има няколко Мицубишита, две Тошиби и доста Саньота, но все 100-волтови.
    20ZGX също изключва, но хладния въздух не се усеща. А като работи духа все горещо за разлика от някои инвертори. Не знам, явно програмата му е такава.

13. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз затова реших да се допитам до вас дали не може да се промени това, но явно не за съжаление. Иначе и аз много харесвам Санъото, но нещо ме плаши единствено това, че като са на 100 волта и нямат авто - рестарт, тъй като често единия климатик в хола го оставям да работи и ако спре тока после как ще тръгне??? Иначе съм си харесал дори и модел за спалнята, а и знам, че тези на 100 волта са по добри и с висок СОР.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Вентилатор на medium му е майката, тва разбрах аз вчера и днес - auto fan е за топло време без мъгла ...
    благодаря за идеята, при мен проработи перфектно бих казал ! Досега го държах и аз на АУТО, ама като захладня климатика взе да изпуска един/два градуса под зададените на моменти. Викам си добре-става студено-толкова му е силата, цък градусите нагоре - обаче бавничко наваксва разликата. След прочитане на поста реших да си намаля градусите на колкото искам, и да цъкна вентилатора на МЕДИУМ и да ви кажа ЧУДО - за норматив навакса 2та градуса(от 20* до 22*) и закова на 22*. От тук нататък така ще го държа, не духа кой знае колко силно. Пък и така като не са високи градусите ще замръзва вън по малко ми се струва, от колкото на висок градус пък с нисък вентилатор? В тоя ред на мисли кога ще харчи повече? Майната му на комфорта от тихия вентилатор - убедих се че не ми пречи на практика нито шума, нито духането, само искам да топли(по ефтино ако може ако не, поне само да топли пак бива )

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

За консумацията не е ясно, но според мен, ако компресора си върти с еднакви обороти (условно казано), а топлообменника не успява да отнеме топлината, тя при връщането си отново във външния топлообменник се губи, според мен. Затова и СОР го мерят с вентилатор на High! За да е по-висок просто. Иначе тока си е пак толкоз. Дори, като загрее стаята, ще намали компресора, според мен.

17. Тук е от
    Dec 2007

Някой можели да ми каже дали има климатици НЕО с комресори на SANYO защо в ТМ на един познат са казали че били с такъв компресор, за климатик 9-ка но незнам точно кой е модела

18. Member
    Тук е от
    May 2003

То и Фужитсу има модели с компресори Тошиба, ама не е Тошиба    http://www.neo-electronics.com/index...&id=47&r=32096 не знам какви Саньо компресори може да имат тия кафези - един модел не видях с 3+ коп?!? и забелязваш ли че нямат никакво инфо? абсолютен "збирщайн" - бройка до бройка може да нямат нищо общо - те и за това не пишат в официалния сайт нищо за моделите. И знаейки това ще си купиш продукт на такава измислена марка?

П.С. http://www.neo-electronics.com/index...ontact&r=88540

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе