Страница 116 от 130 ПърваПърва ... 66106114115116117118126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

aad, какво си се притеснил за комшиите? Нали те, с тяхното "неплащане" са те докарали дотук! Нека им бръмчи... А климатика, докато го чакаше да ти стопли стаята, да не би да беше включен на min или auto( става въпрос за скоростта на вътрешният вентилатор)? Включи го на max и вдигни градусите до 30. Тогава ще видим за колко време, ще направи 24*.

2.  

3. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

значи климатика е монтиран на стената но техниците не издълбаха изолацията за са легнат стойките директно на стената(и аз пък чак толкова да съм взискателен)точно зад външното тяло е пробита дупка за тръбите и кабела за захранване(естествено не е уплътнена дупката ами то нали има климатик той ще отопля)и от другата страна на стената е вътрешното тяло .разстоянието между двете тела е 15см.отделно незнам какво значи вакуумиране.не бях в къще когато го слагаха.оставен беше на хеатнаауто и на 24гр.и що някои хора може да дават идеи от какво може да е проблема а други като lavsho се мислят родени научени

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

ADD, при зададени 24* колко ти е в стаята?

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Дупката от вън я мацни малко с гипс, от вътре си сложи тръбите в кутия. Тръбния път ти идва късичък, чува ли ти се шум от движението на фреона? Хеат-ауто ти обясних как работи - НЕ се напъва много(стреми се да повишава бавно), ако ще дигаш с един/два до три градуса и не бързаш бива, иначе както ти обясниха вече слагаш на 30* и вентилатора на ХАЙ.
    Вален1 прекалено те плаши с "вакумиране" при тебе тръбите са под 50 сантиметра, както и да са го монтирали - да му се влошат параметрите толкова колкото е писал се съмнявам. До като ги вдигаше тия 24*(оня ден) изключваше ли се от време на време? Измери температурата на струята на изхода(жалузите на вътрешното тяло), трябва да достига 50+ градуса(при максимален зор).

6. Тук е от
    Aug 2008

А бе отровен ли е фреона?Писаха че изтичането на фреон е убил руските подводничари.Ако изтече в стаята има ли опасност

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Фреон е много сборно понятие,използва се за страшно много съединения.Фреоните по домашните климатици не са отровни,но всичко зависи от количеството.Аз мисля,че руснаците не ги отровиха,те ги задушиха с фреона-огромно количество се изсипва за да потуши огъня и ги задушава

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008

А ако изтече всичкия фреон в децката стая кога спят децата няма ли опасност да се задушат?

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Момчета, не съм силен в химията, но при смесването на халогенопроизводните на алканите, каквито да фреоните със екзотермична химическа реакция, се получават токсични химически вещества от сорта на фосген.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това е вярно,но трябва в стаята да има източник на висока(около 800-1000 гр) температура,което в една спалня е доста трудно.Дори да предположим това,то ако има теч на фреон,това става мнооого бавно и количеството му не е достатъчно да те задуши.А и миризмата на производните е силна и лесно се усеща.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

vanko68, аз това го написах по отношение на проблема в онази подводница...Иначе си прав.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

luboivanoff, и аз питах във форума дали фреона мирише, но не получих отговор. Явно не мирише,както и пропан-бутана(но на него му добавят специално мирис). А относно опасността от изтичане на фреон, четох някъде(не се сещам къде), че количеството фреон в домашните климатици е прекалено малко, за да ти причини някакви вреди.Беше казано, че ако фреона от много голяма климатична уредба "изтече" в много малка стая(която трябва да бъде много добре уплътнена) може да предизвика не знам какво си...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Очо,фреона мирише,има специфичен мирис,но ако имаш пропуск от домашен климатик,няма да го доловиш/това е за R 22/

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

А R410, дали има мирис? Защото на другия ден, след монтажа на климатика, при включването му усетих странна миризма(тогава беше на охлаждане), но дори и сега(вече на отопление) пак я чувствам, миризмата. При това хич ме няма откъм мирисането, не чувствам и собствените си чорапи...

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Очо, виж какво ми отговори на запитване един съфорумец(при него бил изтекъл доста в стаята):
    Цитат Първоначално публикувано от ggurov
    Здравей,
    За съжаление ми се губи вече спомена, мина почти година. Миризмата не беше силна, може би леко сладникава, трудно ми е да я оприлича на някоя друга. При малки концентрации обикновен човек едва ли ще я забележи, но стаята ни беше малка, а явно беше изтекъл доста фреон (виждаше се като лека мараня), и се усещаше.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря. Това ме успокоява... Пък и климатика топли(засега).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе