Страница 2 от 130 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Здравейте и ЧНГ на всички в този форум.... Попрочетох доста неща в тук, но колкото повече чета толкова повече се обърквам... Решил съм да закупя климатик инверторен, но не знам какъв да бъде... Ще се използва най-вече за отопление на стая от около 20 кв. м. с изолация и алуминиева дограма... Ще се радвам, ако ми дадете някакви предложения за климатик в рамките на 1600 - 1700 лева... Благодаря предварително на всички отзовали се...

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Даикин FTXS25D. Другия вариант е Fuji 9-ka. Фуджито е по-евтино.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за тия пари има и митсубиши 25ца ,Фуджитсу 9ка ,както и някои модели на Панасоник са добър избор

5. Novice
    Тук е от
    Jan 2008

Такаа... Благодаря на отзовалите се.... Засега съм се спрял на следните модели:

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=230 (благодаря на Julian за предложението)
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=93
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=112

какво е вашето мнение за тях... за съжаление не разбирам много и не бих искал да хвърля 1000 и кусур лева, а после да се сърбя по главата... Така, че с радост ще приема вашите съвети...

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Само не вземай Панасоник-а. Митсубиши и Даикин са много по-добри от Панасоник. За инаформация в БГ има сменение 6000 компресора на панасоник в гаранция.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

gold, първо измери добре стаята - около 20 кв.м. е много уклончиво. Дай квадратурата й + височината на тавана.
    Второ, за 1600-1700 лв можеш да вземеш нещо с COP над 4. Предполагам сметките за ток не са ти безразлични.
    Първите два модела, които си посочил, са добри. Моделът на Panasonic, който си избрал, не ти го препоръчвам. За 1600 лв можеш да вземеш Panasonic XE9EKE с COP 4,44. Той + TE9DKE и HE9DKE са моделите на Panasonic, които се държат добре при ниски температури. Julian е прав за моделите на Панасоник, аз ти казвам кои единствено си заслужават.
    Другото, за което можеш да се оглеждаш, е General ASHB09LD COP 4,44 с еквивалентните му модели на Fuji RSB09LD и Fujitsu ASYB09LD. Отново цената ако не се лъжа е около 1600 или малко по-малко. Цените са без монтаж.
    Всички тези машинки + твоите две са достатъчно добри. Успех.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сега като ровя в сайта на термоклима има модел на Хитачи с КОП 6.46 ,възможно ли е .. и не е много скъп 2100 лв е 22ка

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Моделите за Япония са с КОП-ове над 5, но не чак до 6 и нагоре.Все пак най-добре е да се купи модел за ЕВРОПА - по-добри сервиз, части и обслужване.В българия можеш да си намериш японски ДАЙСЕКАЙ ІІІ, които са най-доброто за сега на пазара.

11. Novice
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    gold, първо измери добре стаята - около 20 кв.м. е много уклончиво. Дай квадратурата й + височината на тавана.
    Второ, за 1600-1700 лв можеш да вземеш нещо с COP над 4. Предполагам сметките за ток не са ти безразлични.
    Първите два модела, които си посочил, са добри. Моделът на Panasonic, който си избрал, не ти го препоръчвам. За 1600 лв можеш да вземеш Panasonic XE9EKE с COP 4,44. Той + TE9DKE и HE9DKE са моделите на Panasonic, които се държат добре при ниски температури. Julian е прав за моделите на Панасоник, аз ти казвам кои единствено си заслужават.
    Другото, за което можеш да се оглеждаш, е General ASHB09LD COP 4,44 с еквивалентните му модели на Fuji RSB09LD и Fujitsu ASYB09LD. Отново цената ако не се лъжа е около 1600 или малко по-малко. Цените са без монтаж.
    Всички тези машинки + твоите две са достатъчно добри. Успех.
    Ами сега не мога да си спомня много добре, като се прибера вкъщи ще погледна, но бяха нещо от рода 4,60 м. x 3,8 м. x 2,50/55 м. височина (тъй като има и изолация на тавана)... Забравих да спомена, че по възможност бих желал да не е много шумен климатика, тъй като стаята се използва и за спане... така, че колкото по-малко шуми по-добре...

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Моделите за Япония са с КОП-ове над 5, но не чак до 6 и нагоре.Все пак най-добре е да се купи модел за ЕВРОПА - по-добри сервиз, части и обслужване.В българия можеш да си намериш японски ДАЙСЕКАЙ ІІІ, които са най-доброто за сега на пазара.
    edi1 от новите модели на Мицубиши, Тошиба, Дайкин, Саньо и т.н. като почнеш от 22-ките та до 25-ците всички са с СОР над 6. Аз лично предпочитам климатиците за японският пазар.

13. Тук е от
    Sep 2007

Julian,
    Едно не мога да разбера - 6000 компресора на Панасоник сменени...Добре, може и да е така...но защо тогава ги продават с 5г. гаранция на компресора???
    А Митсубиши, Даикин, Тошиба и др. - най-много с 3г гаранция!!!
    Аз не разбирам от климатици и си признавам, че си купих Панасоник само заради петте години гаранция на компресора! Иначе бях хвърлил око на едно Хитачи...

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

здравейте, имам проблем не ми работи климатика след токов удар, таймера мига, а компресора не тръгва

16. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Здравейте.

От една година имам ето този климатик LG KS-H1264DA0 :
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09013724
    И преди се опитвах да намеря документация за него, но уви - в сайта на ел джи нищо, в гугъл също...
    Модела го взех от дъното на климатика.
    Дали някой може да помогне с документацията. Търся къде се намира топлинния датчик, за да мога да го нагрея със сешоара и да го пусна... да се размрази един вид

И имам странното чувство, че не работи така както работеше миналата година. В снисъл доста бавно нагрява стаята - за около 2 часа може би. Апартамента е стар - стаята, в която е климатика е около 25 кв. не е изолиран изобщо, последен етаж, стара дървена дограма... ако не работи климатик температурата стига до 12-13 градуса. Винаги е било така, но миналата година си спомням, че нагряваше доста бързо, а сега не е така. Прави ми впечатление също независимо дали съм го нагласил на 22 или 27 градуса, климатика спира да работи за известно време /около 5-7 мин./ а като натисна копчето за проверка на температурата на дистанционното показва ~20.
    Имало е пъти когато е стигал и до 26-27, но много рядко.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

get: Хубаво е климатикът да се види от техници. Това че изключва безпричинно е възможно да се дължи на прегряване на компресора. Термичната защита го изключва за малко докато спадне температурата под определена стойност. За да прегрява компресора изглежда фреона е намалял, трябва да се открие къде е пропуска.

Ако продължиш да си го ползваш така, драматично съкращаваш живота на компресора. Напиши после за развитието на нещата, какво е направено и резултата.

18. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Лошото, е че няма да може тази седмица. Аз се свързах с тези, които ми го монтираха. Принципно се правило профилактика веднъж в годината. Той ме посъветва да нагрея със сешоара датчика за температурата, да го пусна да размрази компресора /примерно да го пусна 20на мин да духа много студено, за да обърне, даже погледнах в книжката пише за опция Ауто клийн - може би е същото/
    и след това да видя как е. Отвън като огледам компресора и като му пипна ребрата са топли. Те ли трябва да се изстудят ?
    Да ги залея със студена вода ?

И другото, което забелязвам... като че ли топлото не духа толкова топло
    някак си по-хладка е струята.
    Не знам дали е така или от студеното навън ми идват такива мисли...

Някакъв съвет да проверя/направя нещо ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 130 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе