Ао се доверяваш точно на тази фирма, взимай, каквото ти дават ( каквото имат в момента). Ако се доверяваш точно на този Fuji General иди в друга фирма дето го имат.
Ао се доверяваш точно на тази фирма, взимай, каквото ти дават ( каквото имат в момента). Ако се доверяваш точно на този Fuji General иди в друга фирма дето го имат.
Тази фирма е дилър на General в града, точно затова отидох там.
И двата климатика не са в наличност в момента - потъчваш и идват за 2-3 дни.
Деян в техномаркет има духалка Нео за 15 леваПървоначално публикувано от deian
ivat
Най-вероятно са имали впредвит Daikin FTXS35D или Daikin FTXG35
Точно това са имали впредвит. И аз си първо си помислих, че няма такъв но се оказа, че е точно така както ми го казаха - FTX35G.
Ето го тук:
http://www.artelgroup.ru/info/shop/c...t/daikin/6621/
ivat
Дайкина е по-тих(външното тяло), но пък Фуджитцуто е далеч по-мощен. Ти преценяваш!
Има модел FTX35G, който е съвсем различен от FTXG35! Това в руския сайт е вярно.
Външното тяло е RX35G - http://www.daikineurope.com/products...tems/rx-gv.jsp
3,4 kW номинално на отопление, което ми се струва малко за 35-ца, но това е друга тема. COP 3,74.
ASHA 12 LC е с 4.80kW номинално на отопление! Т.е. е малко немислимо да ги сравняваш. COP 3,86.
На тези от фирмата да не им е залежал този Дайкин и да се опитват да ти го пробутат?
За помещението от 20 кв.м. (50м3) от първото ти мнение във форума ли става въпрос? Ако е така, 12 LC ти е голям, но не пречи.
По-скоро според мен сравнявай ASHA 9 LC и FTX35G, дори 9-ката на General пак е малко по-мощна от тази 35-ца на Daikin и е с COP 4,26.
deian, точно за това помещение е!
Както вече писах се бях спрял на 12LCC и затова се обадих в Bulclima, откъдето ми дадоха телефона на тази фирма, която е техен дилър. Те обаче работят и с други марки и ми препоръчаха Daikin като по-добър.
Затова сега съм пред дилема дали да си държа на първоначалния избор или да предпочета техния вариант.
Ще помоля за мнения относно подов инверторен тип климатик General AGYV 12 L .
Предварително благодаря на всички, които се отзоват на молбата ми :-)
Искам да питам в гр.София в кои фирми продават Toshiba Daiseikai III RAS-B10SKVP/SAVP-E на добра цена и с добра гаранционна поддръжка (коректен сервиз) ?
http://www.ga-clima.com/html/contacts.html
Освен всичко, са им вносители![]()
А като цяло какво ви е мнението за модела, защото не успях да видя нещо негативно за тази серия и даже за Тошиба, пък и като цяло имам и други тяхни изделия и съм останал с отлично впечатление от марката .
За ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ не може да се каже нещо негативно.Машините просто са си добри.
Какво ще кажете за климатиците на GENERAL ELECTRIC?
И по-конкретна за GENERAL ELECTRIC AIRZ12, който в момента е на промоция в Технополис за 999 лв?
Някакви отзиви и съвети за тях?
Здр съфорумци!
Имам нужда от един съвет по закупуването на един климатик. Та климата ще се ползва в вътрешна, юго-западна кухня с ПВЦ дограма без изолации по стените (лятото става 35гр. зимата не пада под 10гр в стаята), размерите на помещението са 4/3,5/2,6 м. Предполагам, че ще ме устрои една 9-ка обикновен сплит но като разгледах марките и моделите се обърках на цяло, особенно Мидеа имат 7-8 вида девятки - какава е разликата между тях никъде на пише! Ценовия диапазон който съм готов да покрия е 400-500лв.
Ще съм благодарен ако някой ме насочи към нещо, което си заслужава парите и ще ми свърши работа!
Благодаря предварително![]()