А може би има значение и че климатика е в 25 кв студена стая и може би има много загуби и затова н еще да падне под 300 в при настроени 21 ,а и се отваря и врата към коридор.По ме притеснява че 9 ката,сложена на 24 гр в 13 кв стая не пада под 350 в .
Имам напредък,при настроени 20 гр от дистанционното падна до 250 в консумация ,с отворени врати към коридор и другата спалня.Довечера ще сложа уреда на конвектора да видя какво ще покаже и дали ме лъже.
Машинката я сложих вчера затова.В Англия е много популярна и я хвалят че мерела точно.По принцип струва над 100 лв.Удобното е че ,съм вързал вънка трансмитера към външното тяло и си гледам вътре какво става,понеже климатика ми е на твърда връзка.А и по звука на компресора на климатика също усещам колко се товари.Явно минимумите може да се достигнат при 19-20 гр зададени.Зададени температури от 23 гр нагоре вдигат доста консумацията.
аз ти го написах това ама не четеш аз съм мерил и мерил ..
Аз имам същата от 2г., затова споделих, че не е особено точна. Понякога даже нелогично мери - при включване на някой уред отчита намаление на консумацията. Според мен въобще не отчита активна, реактивна енергия и от там се получават глупости в показанията за консумацията. Аз меря 3 фази и показанията са сборни.
в БЪЛГАРИЯ има само 3 марки точни машинки за измерване-ЕОН,ЕВН,ЧЕЗ, ма те са без пари за ползвателите
Аз ползвам уредите от страница 128 нататък:
http://www.schneider-electric.bg/doc..._Catalogue.pdf
Това е истинско мерене (предлагат се и пломбирани устройства), не някакви измислени китайски боклуци. Иначе всички известни марки, които предлагат електрокомпоненти предлагат такива електромери. Достигал съм еднакви показания на такъв само с добре калибриран от старите механични електромери и импулсен купуван от производителя.
Ще останете изненадани как електромерът на енергото измерва значително повече от тези.
Ами по каталог му дават 190 в и на отопление и на охлаждане,така че ако пада реално до 250 на топло бива работата.Вчера не че беше много студено навън,ама с консумация 300 в при настроени 21 гр и макс вентилатор си топлеше ,хол+коридор и спалня.По странното е че малкия самсунг харчи 300 в при настроени 24 гр в 13 кв вътрешна спалня и почвам да се чудя ако харчи 300-400 в ,дали няма да ми е почити същото да си я топля спалнята с конвектора.
РОКЕР,не го слушай КАСАПА.той с неговите измислени клими пие зимата бира,щот му е топло..................