Ох, мамините, печени чушки със сиренце.Да ви е сладко.Аз пийвам бяло ледено винце с прясно наловен и изпържен уклей.
Ох, мамините, печени чушки със сиренце.Да ви е сладко.Аз пийвам бяло ледено винце с прясно наловен и изпържен уклей.
То ся ко стана...
Освен ток климите харчели бирички, винце, рибка и т.н. .
Само там не давайте моментна консумация, че ще стане една...
Нова играчка за Carrier-a
За съжаление външната температура е около 21 градуса и няма много смисъл от охлаждане, но за експеримент го сложих на 20 градуса вентилатор на Auto .В спалнята беше 22.Вдигна до около 550 вата и после се кротна на около 180.
Ако стане пак горещо ще го видим, но това което видях за 40 минути не е толкова зле
Ако върви така , довечера или сутринта може да му пробваш и минимума на "обогрев"
Този Кериър дали не е аналог на Мишън 2 като хардуер ?
Този пост е редактиран от Mig82; 11-08-18 в 20:43.
То и сега мога да го пробвам на 30 градуса
Все пак днес пристигна, трябваше да се експериментира
П. П. Май ще почака първо няколко дни в standby
Този пост е редактиран от stainway; 11-08-18 в 20:50.
Screenshot_20180811-202242.jpg
- - - - - - - - - -
20180811_202416.jpg
Този пост е редактиран от stainway; 12-08-18 в 00:45.
При подобни условия Козито се беше кротнало на 75W оня ден (погледнах даже да видя дали външното работи и чак като погледнах термометъра ми стана ясно, че то не било за климатик). Иначе тези показания сериозно ме озадачиха (във форума има много писано за минимумите на Gree, но ето че най чикиджийският им модел си покрива спесификациите).
За контрола сложих същия уред на Финлукса и там минималната консумация си е около 350 W, а максимумът, който съм виждал е около 1kW. То вярно помещението при него си е голямо, но съм виждал и да влиза в on/off макар и рядко. Не знам дали при Aux минимумите също са високи. Като понатрупам впечатления ще напиша отзиви за плода на БГ-Китайската Дружба със скандинавско име. Гледам че си има цяла нова тема за цепеници, а той си е от всякъде за там .
Аз пък само за проба го пуснах на 27° при стайна 26,5° и външна 25...26°. Затворена врата, стайчето 17кв.м. Да видиме до колко ще слезе, сега е 330W на 15мин от старта.
След още 10мин. падна на 160W
След още 5мин. 120W
След още 3мин. 105W
12:15 OFF (20мин на 105W) Стайната 25,5°
Този пост е редактиран от milanov; 12-08-18 в 13:18.
Vizi , дай малко инфо за помещението ?
На отопление до колко си го виждал да пада ?
ПП: Като цяло в Бг. си имаме табиет "малко" да преоразмеряваме и после търсим минимуми ... Руснаците например за техния си климат за 20- 25кв.м. си ползват 9-ки от нечувани марки.
Козито работи в 18 кв. (54 кубика - 3 метра височина) - често отворена врата към още 48 кубика. 2.8кв ПВЦ бяло-бяло. Югоизточно изложение под тавани. Слънцето си напича здраво докъм 14.00, но прозорецът е малък (от таваните обаче си идва жегичка, там е мор по това време на годината).
Финлуксът работи в 32 м2(83м3), запад с малко север/север с малко изток изложение с общо 10.8квадрата ПВЦ бяло-ка. Заради балконът съвсем за кратко пече директно през северозападните прозорци. Климатикът също го пече не повече от два часа. Вчера засякох разход за 5 часа около 1.6 квч. Минимумът е висок но излиза в оф, което е трудно да се разбере, защото продължава да си духа с почти същата скорост. На мен не ми е проблем високият минимум като не се усеща. Минимуми на отопление не съм гледал, защото не се ползват за отопление климатиците, а и нямах мерачка. Тази година може и да си поиграя.
ПС: Като се замисля, козито съм го ползвал в преходните сезони за отопление и мисля, че при положителни температури минимумът си е нисък и на отопление. Под и около 0-ата почва да подрънква при смяна на мощността и да дефроства чат пат което ме буди - аз не спя дълбоко, но при такива температури съм го тествал само веднъж (имаше авария на топлопровод).
Този пост е редактиран от Vizi; 12-08-18 в 14:01.