За колко квадрата общо ?
2х17кв.м с отворени врати по 10см (леко открехнати) към коридора.
Да добавя, стайната 23°...23,5°.
Този пост е редактиран от milanov; 25-11-18 в 15:29.
При мен за стая 17кв.м с постоянно отворена врата към коридора и настроени 22 градуса (в стаята потдържа 23 градуса) консумира около 6 киловат часа на денонощие.
Ето и какъв ток дърпа Ферито - на моменти между 6 и 7 ампера. Между другото установих, че функцията I Feel работи доста по-коректно за разлика от датчика, който мери градусите във вътрешното тяло. В този случай засичам разлика от 3 градуса по-ниско показание в сравнение с реалната температура, нещо което коментирахме вече в темета за Грии. При зададена температура 16 градуса и пусната функция I Feel климатика достига градусите и забавя темповете. Два дена климатика работи като средната консумация е между 1-1,2 киловата. За това време направи един-два дефроста с времетраене около 5 минути всеки и консумация около 500 вата. Още от сега съм решил, че за другата стая конвенционалното Хитачи ще го сменя с Fujitsu LMCA, мислех пак да е Грии но за 150лв отгоре бих предпочел една 9-ка LMCA или LMCE.
Да вметна, че вчера ми смениха предния панел на вътрешното тяло, което бяха надрали при монтажа. Доволен съм от бързата реакция на фирмата, но се чудя как така ми сложиха панел на който надписа Gree е поставен на криво...
Но каквото такова, все пак китайците така са го отпечатали а не монтажниците.
Този пост е редактиран от dodo2000; 25-11-18 в 21:38.
Тоя панел някой го е върнал, че му е крив надписа.
Хахах, може и така да е ама какво да правя, не ми се занимава повече с този климатик. Вече се набутах с него и съм с едни 1000лв назад. Даже мисля да спра и да гледам колко ток харчи. Вчера жена ми каза да пусна пак радиатора, тъй като в стаята й било по топло при пуснат радиатор отколкото с климатик.
dodo2000, вземи отдели и някой лев за изолация.
То верно е вила(по спомен), но то сега няма стопляне,
камо ли истинската зима.
Помня преди време като нямах никаква вътрешна изолация - 2 киловата духалка с часове работеше, докато почне да се усеща топлото, а стените ледени.
Добре, че тази есен времето се задържа за дълго топло и слънчено, и успях точно преди зимата да добавя допълнителна вътрешна изолация на външните стени.
Тури още вътрешна догодина, че да ти падне сградата!
Замислил съм се и за това, но по едни груби сметки цялостна изолация на къщата ще струва колкото е годишната ми заплата., а то трябва и да се яде . Но живот и здраве и това ще стане, тази година смених дограмата, догодина може да започна да събирам пари и за изолация.
Консумация за в последните близо 2 часа 0 кв/ч.ЕВН дръпнаха шалтера на половин Пазарджик.
Запалваш 30-40 свещи и си пиеш питието
Дано да се оправи бързо!
Все пак не оставяйте да изстива помещението до 2-3 градуса. Предполагам, че има функция 8 градуса ...По-добре да го оставяте така и евентуално при посещение през Wi-FI навреме увеличавате температурата до 16-18 градуса.