Амбър взе да навлиза в Европа и се появяват все повече клипчета в тубата, при, които потребители замерват консумацията му, и ми се струва, че просто този модел не е направен за ниски минимуми а да топли. Ето ти клипче на Амбър 12-ка в 40м2 при 0 външна и 23градуса настроен.
https://youtu.be/71JlmZezqwA
Това е Amber Nordic, какъвто се предлага и в БГ. От него минимум под 400+ W не очаквайте. Другата версия (може да се срещне и като Amber 3.8 kW) - слиза до обявените минимуми, но не е до -30. Дали в по-голямата част от БГ е необходима Nordic версията - аз лично се съмнявам, но под марката Gree само тя се внася официално.
По принцип съм забелязал, че моето Гри при първоначално пускане издува близо до максимума и като достигне бързо температура - директно оф от 600+ W. При всеки следващ цикъл - максимумът и минимумът спадат и по някое време се кротва на около 400 W за по-дълго време (това при температури около 0-ата). При тази работа подминава температурата с някой друг градус и спира. После тръгва като температурата падне до зададената. Като гледам и Amber работи по подобен начин.
Да споделя и аз за 2-та употреба- към 2002-3 беше взех японска тояга Нек-Санио.Дървен беше но вършеше работа докато почнаха проблемите.Гледат да ти избутат гаранцията и после никой не може/не иска да ти го оправи , защото няма части и др. причини.Та дал си едни пари почти колкото нов и си мислиш , че това е сделката на живота.Да ама не - тука има и продавачи/търговци да ме извиняват ама само оная ми работа втора употреба.Та имам 2 едни и същи Фуджицу - последната ми сметка е 78лв - поздрави на оня с хеликоптерите . Успех в избора....
Тези пари сега трябва да са между 2500 и 3000 лева. Толкова струва хубав нов климатизатор. В края на XX век бяха по 1000 $, но тези времена отдавна минаха. Аз, лично, толкова скъп употребяван климатизатор не съм виждал. Дървените ги продават меоду 250 до 350 лева, в насипно състояние. Товариш и бягаш... нямат гаранция. А техниците, способни да ги диагностицират и ремонтират, въпреки че са повече от ендокринолозите, са по-малко от пръстите на едната ръка. Затова машините се сменят на всеки 10 години с нови и не се ремонтират.
Друго си е да си купиш 15г. тояга на сметчица и после да ревеш, че техниката се разваля и няма кой да я ремонтира.
Сигурно за стотен път ще се повторя-техниката втора употреба не е за всеки.
И за да е пълен офф-а-сметката ми за електричество от 10.12-10.01 е 217 лв.
Този пост е редактиран от SPSt; 07-02-19 в 09:55.
И хитачито сега на колко вата пада като нямаш ватметър? Моето със и без ватметър поддържа по-ниски градуси от заданието като разликата варира според външната температура. На +18 външна Т заданието съвпада с поддържаната температура. Но това не е проблем, коригирам от ДУ до желания комфорт. В момента по ДУ е 25 градуса. В стаята е 23.3.
Саньо не коментирам, защото нямам такава машина.
И какво отново мерите по тези голи сметки?
Кой къде живее, кой какво точно топли - не става ясно. Много, малко, всичко е относително.
Аз, ако кажа, че имам 260лв за жилище с хол 90кв.м с 2 външни стени, които са 80% прозорци, който хол има отворено стълбище към горен етаж около 30кв.м., при който топлото постоянно бяга. Този горен етаж се явява последен на блока и отгоре му е само небето.
В две спални от по 15кв. м.,в които има 12ка Саньо и 9ка Дайкин (и двете са К2У). Тези спални също са на последния етаж и над тях е само небе.
В хола е 21,5гр. В спалните 20гр.
А, още нещо, въпросният 90кв.м. хол е 60% под балкон.
Този пост е редактиран от dddilian; 07-02-19 в 11:31.