аз пък да се похваля .
Мога да направя някаква съпоставка между Дайсекай 8 16ка и Нокрия Х 12ка.
И двете топлят едно и също помещение .
Преди с тошибата с зор дигаше 24 градуса и ДУ стоеше на 26-28 градуса.
Другото е ,че нокрията топли целия апартамент докато преди с тошибата работеше и панасоника да и помага .
Сега с Нокрията колкото дам на ДУ толкова е и вътре + - 0,2 градуса .
Като разлика в сметките излиза че Фуджака е малко по-икономичен . Около 5-10 лв в тези топли месеци . За сравнение и миналата зима беше подобна ако не и по топла .
Най-важното от всичко е ,че жената е доволна и както каза .
Никога не е било толкова топло в този апартамент . Тоя път си заслужаваше прищявката ти да сменяме новия климатик .
20Zs-s за последните 24ч. При мъгла (сутрин) консумацията се вдига :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ми темата ми харесва, обаче ми стана смешно как някой казва на друг нещо от сорта - "много пари са ти изпапкали, моята е еди колко си".....
За измервания, достатъчно се наизмервах. Разбрах, каквото ме интересуваше и разкарах всички енергомери.
- - - - - - - - - -
Ми съдейки по сметките, така излиза
@Mig82
Имш ли утред директно включен към климатида да наблюдаваш дали има пикове?При мен също работи постоянно на 180-190, но през определено време вдига до 250-270 и пак пада до 180-190. Тия пикове ги прави за не повече от 15-50 секунди и пак си пада консумацията.В края на деня имам една средна конумация от 210-225вата.При теб гледам, че линията е доста права и не се качва над 200вата, ама това дали защото го прави по рядко, и приложението не го хваща, или просто така си работи при теб.
Днес си поръчах това:
https://www.banggood.com/BlitzWolf-B...r_warehouse=CN
Ако не дойде...? Къде не сме ги профукали 20 лв. :-) Ако пък дойде...., ще има, ици бици, графики и чудеса! :-) Я наздраве, ние зима нямаме, климатици мерим? :-)
Този пост е редактиран от valyo68; 07-02-19 в 23:05.
Оправих линка, грешно съм го дал. Това ще става ли? Това поръчах! :-)
https://www.banggood.com/BlitzWolf-B...r_warehouse=CN
Разход на SANYO SAP-EX28R за 48 дни назад (от Коледа до днес) в студената преходна спалня 12м2 в къща, в Бояна.
Настроен е на 21-22 градуса
600w на час средно за 48 дена в 12кв.м. за 21-22°. Да няма някоя грешка ?
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Aleksandars; 10-02-19 в 20:06.