Е и къде е базата за сравнение с National-а? Различни марки, различни номинали и максимали, различни класове, различна възраст, различни външни температури, различни вътрешни, различни градове, различни помещения...Първоначално публикувано от ^Rokera^
Ти, ако мислиш, че при -15С този Самсунг има КОП по голям от 2, значи си се объркал.
Колега ти колко климатици знаеш дето при -15 имат КОП 3,4???
зависи на каква мощност работи .. ако е под номинал и около минимал КОП може да е 3 при -15 ,че и 4 при някои климатици ,справка - engeneering book на Тошиба ,там са дадени подробно през 1° .. и в сервизното на ME-FH има подобни данни ,там е при 25% load
Аз говоря за макс отдавана,защото колкото и различни марки дето съм разглеждал при такива условия КОП варира между 2-2,5
Извинявам се, че се намесвам в тази "важна" тема...Но имам чуството, че тук са се събрали хора които висят върху климатизаторите и ги дебнат все едно от това им зависи живота. Надявам се, че никой няма да се обиди от тези мой думи. Все пак, важното е машините да Ви създват топлина и комфорт. Замислете се...
Този пост е редактиран от Aleksandars; 02-01-15 в 17:05.
е точно за това не се слага малък климатик в голяма стая щото над номинал не е ефективен .. то при +7 КОП на максимум рядко е над 4 кво остава за -15 ..
Този пост е редактиран от Bivola; 02-01-15 в 15:48.
Рекордно ниска температура за тази зима в Бургас .Малко е лаком,но поне топли![]()
Незабележима и надеждна работа на 25 -цата ZJP-S1 при тези условия. Спомена за последното му размразяване е от сутринта.
Малко данни и от мен за последните 24 часа (7.1.2015 10:30 - 8.1.2015 10:30):
Daikin FVXS25 в 55 кубика, 24 граудса - 11.7kWh
Mitsubishi FD25VABH в 33 кубика 24 градуса - 11.2kWh (фабричния нагревател на външното тяло е изключен)
Daikin ATXS25 в 35 кубика 23 градуса - 10.2kWh
Външната температура за последните 24 часа в Русе е мин. -12 макс. -7, в момента -10.
Общата консумация за жилището за периода е 52kWh отчетена по електромера на енерго про, като 6.7kWh са за бойлер.
Сиестата е с един градус надолу. Интересно защо FD се представя толкова посредствено, а стаята е изолирана като термус.
Според мен заради он офф режима му.