като сложиш 10тината дефроста с развъртане до 1000 вата на МЕ излиза сметката
като сложиш 10тината дефроста с развъртане до 1000 вата на МЕ излиза сметката
FD не работи на он-офф последните няколко дни. Друг проблем забелязах при него.
На ауто вентилатор компресора се набира до 900-1000W консумация и изключва без да прави опит да свали консумацията (оборотите). Вентилатора духа много слабо. Почива 3-4 минути и пак върти до 900-1000W, и пак изключва.
Мерих тръбите датчици на вътрешото тяло (2 броя) и температурния на вътрешното - наред са.
При задаване на ръчен вентилатор на първа степен, климатика се развърта до 900W и след това плавно слиза до 350-400-500W (в зависимост колко е студено навън) и така си работи без он-офф.
Не знам дали това е нормално за модела или има нужда от сервиз.
Alexi, не повече от 3 дефроста за денонощие.
явно Зубадан имат малко по читав алгоритъм за дефрост а защо си му изключил нагревателя ? той не се ли включва само при дефрост
Когато е много студено нагревателя работи постоянно при работещ компресор, въпреки че питата е чиста и няма нужда от него. 150W икономия.
МОЛЯ ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ И МОНТАЖНИЦИ НА КЛИМАТИЦИ,ДА ЗАПОЧНАТ БОНУСИ С ПРОДАЖБИ НА МАШИНИТЕ СИ-ВАТ,ВОЛТ,АМПЕР,СПИРТО И ДРУГИ ВИДОВЕ МЕТРИ...........ВИЙ СА ПОБЪРКАХТЕ БРЕ
Биро, може това да е проблема - изолиран си много добре и като тръгне компресора и вдигне консумацията, загрява добре обменника, става му бързо топло около датчика на ниски обороти на турбината и поради това изключва.Ако си на ръчни обороти, сигурно са по-високи от тези, които са на АУТО при тръгване на компресора и по-бързо разкарва топлото, грубо казано.Според мен това са си машини за големи помещения, в 33 кубика направо го чудиш какво да прави.
За огромни съжаление всички хубави климатици имат проблем в добре изолирани помещения факт. Няма да си познаете климатиците като ги сложите в неизолирани помещения. Няма безумни дефрости и он офф режим.
Да може и така да е, аз изкарах температурния датчик на вътрешното извън корпуса на вътрешното но пак го прави тоя номер на ауто.
Толкова ли не може да си намали оборотите на компресора като види, че му става топло? Или да увеличи малко вентилатора като прегрява? И какво е това развъртане до 1000W, дайкините като стартират компресора го правят плавно. Качват над 500W само ако имат да наваксват в студена стая.
До като имат висок минимум климатиците така ще е.
Ще го видя ниския минумум скоро живот и здраве.
Говоря за европейските модели 100/200 волтовите ги знаем че имат нисък минимум най вече тошиба и саньо.