Е точно компресор на самсунг при конвенционалните бяха най дефектиращите.
Е точно компресор на самсунг при конвенционалните бяха най дефектиращите.
При мен от началото на ноември до сега е дефроствал 2-3 пъти за по 5-6мин.като го бях опънал в 28-30кв настроен на 24гр.Помещенията са с доста топлозогуби.Сега в 18кв.при -6 и настроен на 24гр.харчи 500-510вата.Лоша работа
никой не знае освен dodo .. има една марка на която климите почват от 100 вата топлоотдаване че до 8-9кВ ама и те не знаят как става .. относно W22 има КОП 6 на минимал ти го смятай дали нищо не върши но със 130 вата си духа топло и си поддържа градусите ,другия японец и той така си бачка .. ако работят като Тошибата ти да ми изключват на 500 вата ги чака Продавалника може би за това
Колега, ако при -10 градуса външна температура машината ми харчи 100W, ще взема една по-голяма брадва, с която да я "възнаградя" за усилията и. За да не плащам грешни пари и за демонтаж. Става въпрос за RAS-13G2AVP-E. Ако твоята W22-ка наистина харчи толкова при тези условия, по-добре да си пуснеш десктопа, повече ще те стопли. Така и не разбрах, какъв и е компресора...
Какво точно ме питаш? Да не би да си сбъркал цитата?
при -10 харчи 250 вата поддържайки 22° .. компресора божа работа какъв е и не ме интересува ,важното е да топли и да е икономичен
При същите условия, RAS-13G2AVP-E харчи 500W, но отоплява повече от 100 куб. метра и от клапите винаги излиза горещ въздух. Не мога да сметна COP, заради съседите ми отдолу, отопляващи зверски една от стаите си. На тавана работи един CS_CU-E9PKE, който поддържа +19 градуса в 60 кубика и харчи 210W. Според теб, дали го прави по-добър от W22?
Нека не се забравя като се споделя за работата и консумацията ,да се споделят и другите условия -изолация ,съседи и т.н.Иначе се получава-климатика ми харчи 300вата при -11гр.в 27 кв и вътре е 23гр.и то със една 12ска.Много често се ''забравя''да се спомене че стените и тавана са с 5-10см вата ,и комшията отдолу буха на печка.По този начин се подвеждат хора имащи големи очаквания за работата на дадена машина.НЕКА БЪДЕМ КОРЕКТНИ.
Тази тема спокойно може да се казва "Колко съм се изолирал" или "Как ме топлят комшийте". Производителите са написали данни колко харчат климатиците. Вече има хора, които живеят в нулево енергийни къщи и са надскочили тези коментари, топлейки се с телевизорите си . Имам дайсейкай, икономичен е, но със сигурност харчи повече от нисък клас климатик в сграда с висока енергийна ефективност, всичко е много относително и всеки го знае.
Ти пък, друго си е да сушиш луканките на долния етаж при отворени прозорци и да ревеш, че на горния климатика не смогва. Но манталитета не прощава.
Aми ти де ветрееш филето, дa те питaм aз.Носят се слухове, че и от мръвкa отбирaш.Aз също от личен опит съм се убедил в кaзaното по-горе от колегите.