Страница 13 от 95 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Какви са тия 12-ки за 11 квадрата . Според формулата по която се смятат климатиците за отопление на 30 кубични метра са нужни 30х0.08 = 2,4 кВт , което се равнява даже на 8-ца . Аз използвам вече 5 години за отопление на спалня 12 квадрата конвенционално Fujitsu - 9-ка с отоплителна мощност 3,3 кВт и съм нямал никакви проблеми. През тази зима с големите мъгли , при зададена температура 20 градуса климатикът никога не си е изпускал заданието , даже и при нощна температура -18 градуса . Единственият му недостатък е ниският коефициент EER при охлаждане - само 2,7 , докато при отопление COP е 3,7 . Но заради задълбочаващата се мизерия от последните 3 години и непрекъснато повишаващите се цени на тока събирам пари за следващия сезон да го сменя с някакъв по-икономичен и модерен инвертор .

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

има още едно питане:
    ако избера инвертор 9-каили 10-ка( с уговорката,че според някои е малък за този обем), кой от 2-та модела да избера?
    този панасоник:

PANASONIC CS/CU-UE9HKE

или това хитачи:

HITACHI RAS/RAC-E10H2

ще помоля за аргументирани отговори!

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

и двата са китайски, Панасоник-а е със 100Вт по-мощен в режим "Отопление" и като че ли е по-грамотно направен климатик

5. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,
    помогнете ми в избора климатик, стаята в която ще го използвам целогодишно е 36 куб.м., със 3 външни стени и 2 прозореца - юг/изсток-дървена дограма.пода и тавана мисля да изолирам.
    За климатика:
    -да е произведен в Япония
    -много тих (стаята се изполва и за спане)
    -COP над 5
    цена без монтаж ако може да е 1200-1500 лв.
    от екстрите (ако може да ги има):
    -самопочистване
    -внасяне на въздох от отвън
    -плазма
    -обезвлажняване
    това със антибактериални филтри не е ли временна работа.1-2-3 години и да се сменят с нови ?
    Благодаря предварително на всички отзовали се.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Ако за тази покупка си отделил 3-4 хиляди лева ще намериш!Просто изискванията ти са големи, а не машината ,която ще е около 9-10 000 BTU
    Според мен тия плазми,въздуси отсам-от там,прахосмукачки и всекви изгъзици са само товарене на кинти и нищо повече!

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

за тези пари само 2-ра ръка, Мерцедес за 1500 лева нов не търсиш ли?

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте на всички във форума !
    Стария ми климатик Panasonic 12-EBKP се скапа (изгорял компресор, за което писах и съм благодарен за всички отговори). Като разбрах колко ще ми излезе ремонта направо реших, че ще да минавам на НОВ.
    Въпроса ми е DAIKIN или CHOFU. Става дума за възможно най - новите моделите съобразени с европийския стандарт (22V 50 Hz). Четох гледах и не мога да реша......
    Тъй като смятам да сложа климатици в няколко стаи въпроса е отделни климатици или мулти сплит системи ?
    До колкото виждам при единичните COP е значително по-висок, но как се отразява това на цената ?
    Някой може ли да сподели опит в тази област.
    Благодаря предварително и тъй като съм пощурял по идеята сигурно ще имам и други въпроси....

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Чофу съм слагал и работят хубаво те са чиста тошиба като компресор и изпълнение но и в двата варянта като ти се развали нещо ще си спомниш за цената за ремонт на Панасоника ти. Разберете че СОР не е толкова важен за добрата работа на климатика дори тези с по висок зимата изпитват доста трудности с отоплението.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Разберете че СОР не е толкова важен за добрата работа на климатика дори тези с по висок зимата изпитват доста трудности с отоплението.
    Изказаното твърдение от VeleV.Klima, че климатиците с по-висок СОР изпитват по-големи трудности на режим отопление, не отговаря на истината. Ако някой поддържа това твърдение, да го защити аргументирано и ако може с документация от проведени изследвания по въпроса.

Дали един климатик ще върши работа за съответното помещение, зависи от всичко друго но не и от COP-а.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от zla gad
    Ако за тази покупка си отделил 3-4 хиляди лева ще намериш!Просто изискванията ти са големи, а не машината ,която ще е около 9-10 000 BTU
    Според мен тия плазми,въздуси отсам-от там,прахосмукачки и всекви изгъзици са само товарене на кинти и нищо повече!
    Абсолютно си прав!

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Здравейте. Naydenov69 ,благодаря за подкрепата(вече си мислих, че съм луд или че само аз мога да смятам). То, аз си смятам, ама жената казва!! (Това е отговор на един стар пост,не знам как да го покажа, т.е. явно не искам да разбера, съжелявам).

много тих (стаята се изполва и за спане)
    -COP над 5
    цена без монтаж ако може да е 1200-1500 лв.
    Ako M Dimov намери нещо такова,! и аз го искам...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Изказаното твърдение от VeleV.Klima, че климатиците с по-висок СОР изпитват по-големи трудности на режим отопление, не отговаря на истината. Ако някой поддържа това твърдение, да го защити аргументирано и ако може с документация от проведени изследвания по въпроса.

Дали един климатик ще върши работа за съответното помещение, зависи от всичко друго но не и от COP-а.
    И аз искам отговор на тоя въпрос и ще отворя нова тема ,защото това е важно,както за колегите ,така и за потребителите.

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Аз когато реших да си купувам климатик доста много изчетох по темата.Благодарен съм на този форум за наученото тук.Мен не ме учудва.Все пак сме колеги-учили сме една наука наречена електрически измервания .Една акумулираша печка консумира 8 часа х 3 кВт-24 кВтч-и то нощна енергия.Един климатик-да вземем моя http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033946 при външна температура 5 градуса и зададена 21 градуса консумира 0.800 кВтч- измерена с отделен електромер.Какво излиза за 24 часа 19.2 кВтч за климатика и 24 кВтч за акумулираша печка.Като се има в предвид,че печката работи на нощна енергия-тя сметката излиза на кантар.
    Предимството на климатика е,че лятото охлажда.
    Ей ти го поста на naydenov69! Очо, имаше наскоро цяла тема, много интересна и оживена - прочети я ТУК за да не си мислиш, че си луд!

17. Тук е от
    Jun 2008

PANASONIC CS/CU-UE9HKE

или това хитачи:

HITACHI RAS/RAC-E10H2

ще помоля за още аргументирани отговори!

благодаря предварително!

18. Тук е от
    Oct 2007

Привет,
    търся съвет и се надявам да ми помогнете.
    Търся конвенционален климатик до 700лв без монтажа. Бихте ли ми предложили варианти. С него ще се отоплявам. Външното тяло ще е на остъкления ми балкон и си мисля, че няма да замръзва през зимата, а помощението, което ще се отоплява ще се ползва само по 3-4 часа на ден и за това си мисля, че инвертор ми е излишен.

Мерси!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 95 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе