Коя да е читава "деветка" на марковите климатици ще се справи: Panasonic, Hitachi, Mitsubishi ( electric или heavy ), Fujitsu iили Toshiba. Не че и по-калпавите нама да се справят но все пак зависи колко пари си готов да похарчиш за тази покупка.
Коя да е читава "деветка" на марковите климатици ще се справи: Panasonic, Hitachi, Mitsubishi ( electric или heavy ), Fujitsu iили Toshiba. Не че и по-калпавите нама да се справят но все пак зависи колко пари си готов да похарчиш за тази покупка.
gorchev - абре пиле-шарено ,ти нЕма ли кого да попиташ (съседната стая ,например) ,ами се ровчиш по форумите?
Що не видиш някоя 12-ка на Haier ,ми искаш да се ръсиш за "маркова" клима!
Здравейте, от Пазарджик сам и искам да си купя климатик. Ще го монтирам на западна стена. Стаята е 25кв.м. Да издаржа на около -20 градуса. Спрял сам се на DAIKIN FTXS35G. Моля посаветваите ме защото нищо не разбирам. Ако може да ми кажете и от коя фирма да го купя.
Здравейте, имате ли наблюдения за марката Kraft и по точно за инвертор моделите, дали са удачен вариянт за утопление...
Благодаря предварително
Много лош съвет,ако ще взимаш евтин климатик взимай Мидеа с всички други "евтини"климатици ще береш ядове ,или МАРКОВ или МИДЕА.Първоначално публикувано от Gentu
какво ви е мнението за chigo
топли ли през зимата и колко ток консомира
Здравеите,
Какво сте кажете за Mitsubishi SRК 20 ZG-S с цена 1535лв. включваща монтажа?
Благодаря ви.
Добър избор за стая 12 - 15 кв. м
Не.Първоначално публикувано от nemur
Здравейте, искам и аз да помоля за съвет при избор на два климатика. Единият е за стая с размери 5,50м/3,50м, южна. Вторият е за северна стая около 15м2. И двете стаи са с височина 2,70м, с изолация и PVC дограма. Апартаментът е панелен. Насочили сме се към Toshiba_RAS10 SKV или Panasonic 12 от Малайзия. Лимита ни е около 1300лв за климатик.
Здравейте,бихте ли ми казали каква е разликата между сериите на МИДЕА.msg i msf6,освен че втората е с реотан,по ли е добре за отопление през зимата тази с нагреватела.Благодаря ви предварително.
Тошибата е от ниският клас на марката (серия Никита) с СОР 3,72 и работа на отопление до -10*. За Панасоника трябва да посочиш модела за да направим сравнение.Първоначално публикувано от iliana68
Милен 81,msf-6 е по- добрия избор,а ако има6 възможност си вземи msv-hnr1,страхотен дизайн а като му видиш дистанционното още повече ще се впечатлиш.Май е най- доброто на midea засега.Клас А което е добре.
Тошибата е безотказна машина докато Панасоника ?!?!?!?!?!?!?!?!......................Първоначално публикувано от iliana68И двата са конвенционални модели на които можеш да разчиташ за отопление през зимата ако са преоразмерени тоест 09hr за помещение до 35 кубика и 12HR за помещение до 45 кубика.Щом искаш климатик за отопление от ниско ценово ниво си вземи инверторна Мидеа без значение дали е на стария или новия фреон.Първоначално публикувано от milen_81
Да уви!Мизериите на К&K с тяхната турско-талибанска врътка с ,която успяха да провалят световноизвестен концерн/Матсушита/,който влага компресори в 1/2 от качествените климатици/ест.нямам предвид "Мидеи" и "Осаки"/ в света.........Първоначално публикувано от lavsho
Да, просто няма начин нормален човек ,който е "горял" с "Панасоник",да бъде убеден ,че тази марка и добра.
Просто сме в България!