здравейте, дайте ми малко информация за Beaver - srk28zc-w и за Mitsubishi Muz-SG25R. Кое е по-добро?
здравейте, дайте ми малко информация за Beaver - srk28zc-w и за Mitsubishi Muz-SG25R. Кое е по-добро?
Ами Beaver е марка на Митсубиши хеви за Япония. Модела е от 2001 година от ниският клас с СОР 3,91 а другия явно е доста стар щом го няма никакъв като инфо.
Такава стойност на CОР от 3,91 е идеална и не би трябвало да определя един модел, че е нисък клас?
Ами не го казвам аз за 2001 година в Япония според eccj на първо място е Sanyo SAP-EC25J с СОР 5,71, а Toshiba RAS-255UDR на отопление е с СОР- 5,85, но EER е по-нисък от на Саньо и за това е на второ място. Всъщност в класа по мощност до 2,5 киловата на охлаждане в Япония до 24 място всички модели и марки са с СОР над 5.
blue1 преди да си взема 18-ка подов-инвертор на Дайкин търсих навсякъде с по-висок COP от 3,5 примерно над 4,5 но никъде не открих. Този COP нормален ли е за 18-ка подов? Има ли такива, но с по-голям да речем над 4,5? Изобщо има ли мощни климатици, който да ползват енергия като за 9-ка да кажем? Въпроса е глупав и му знам отговора, но може и да има. Не съм толкова на вътре в нещата.
Имам въпрос относно избор на климатик. Избирам между следните (глася ги за помещение с обем 85 m³:
1. Mitsubushi Heavy Ind. SRK / SRC 35 ZG-S
2. Toshiba RAS 13 SKV-E / SAV-E
Доста са близки, наистина, но ми се наби на очи следнят показател: Дебит на въздуха. При Toshiba-та той е съществено по-висок (612 срещу 500 m³/h). Какво точно означава този дебит? И какви разлики ще усетя при експлоатацията на някоя от двете машини.
soon за подов не знам не съм търсил и аз, но Sanyo SAP-EX45U2 които се равнява на 20 BTU е с СОР 4,71.
модел ZX според Саньо не съществува ,тука според мен е объркано Х с К и модела е ZK - всички тези модели са от ниския клас с почти идентични параметри ,последната буква бележи годината на модела - U e модел от 07 а Т от 06 ,моделите от 08 са означени с X вече ги има на нашия пазар .. модела ще изглежда примерно така - ZK22XПървоначално публикувано от ivanxxx
здравейте ,искам да помоля за съвет, помещение 14кв.м. , изолация , ал. дограма ,спрял съм се на Тошиба ,но се чудя 22 или 25
иска ми се да се презастраховам малко за 25 , бюджета ми е около 1600 с монтаж , ще помоля да ми препоръчате някой модел,
благодаря ви предварително
Момчета кой от двата модела бихте ми предложили да се отоплявам през зимата
HITACHI RAS/RAC-E10H2-
-DC ИНВЕРТОР PAM КОНТРОЛ
- ВИСОК СОР 4,46 ПРИ ОХЛАЖДАНЕ ( КЛАС А ) / 4,42 ПРИ ОТОПЛЕНИЕ ( КЛАС А )
- РАБОТА В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ ДО -15 С
- АВТОМАТИЧЕН РЕСТАРТ
- АНТИБАКТЕРИАЛЕН ФИЛТЪР
- ЕКОЛОГИЧЕН ФРЕОН R410A
- ОТДАВАНА МОЩНОСТ :
- ОХЛАЖДАНЕ - 2.50 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 3.40 KW
- КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ :
- ОХЛАЖДАНЕ - 0.70 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 0.88 KW
ИЛИ
PANASONIC CS/CU-RE9GKE
КЛИМАТИЧНА СПЛИТ СИСТЕМА
-ИНВЕРТОР
- ОТДАВАНА МОЩНОСТ
- ОХЛАЖДАНЕ 2.60 KW (0.90 - 3.00 KW)
- ОТОПЛЕНИЕ 3.30 KW (0.90 - 4.10 KW)
- КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ
- ОХЛАЖДАНЕ 0.75 KW ( 0.19 - 1.00 KW)
- ОТОПЛЕНИЕ 0.82 KW ( 0.17 - 1.15 KW )
- СУПЕР АНТИАЛЕРГИЧЕН ФИЛТЪР
- ТИХ РЕЖИМ / МОЩЕН РЕЖИМ
- ТОПЪЛ СТАРТ
- 12 ЧАСОВ ТАЙМЕР
- САМОДИАГНОСТИКА
панасоника аз имам такъв само че 12-ка и е от 3 месеца от както го имам не сам го спирал и е супер .
хитачито е с КОП 3.8 както се вижда от параметрите му ,не е добре да лъжат така хората
бе това са пълни издуфки за хитачито ама секи сам си преценява
Здравейте,предстои ми покупка на климатик и се надявам на компетентно мнение и съвет от участниците в този форум.С НЯКОЛКО ДУМИ:помещение 23 кв м (всекидневна с бокс) 2,60 м височина,PVC дограма,изложение югозапад,като там ми е терасата и реално няма друга външна стена.Максимума,който смятам да отделя е 2 000 лв за машината ,плюс монтажа и др.Спрях се на модела ASHB 09 LD на Fujitsu.Ще се радвам да науча вашите мнения за избора ми дали за тази сума мога да се насоча към нещо по-добро и защо.
P.S. LD заради плазмения филтър,според вас има ли ефект от него.Благодаря предварително !!!
здравейте,blue 1 ще ви бъда благодарен ако ми дадете малко информация за CORONA COH B284G