Щом имаш остъклена тераса бъди сигурен че това не ти е цената, имаш поне още 50 - 60 лева да платиш за монтажПървоначално публикувано от ssilent
Щом имаш остъклена тераса бъди сигурен че това не ти е цената, имаш поне още 50 - 60 лева да платиш за монтажПървоначално публикувано от ssilent
тия машини ги гледате по разни сайтове но ги няма от половин година на пазара .. обадете се питайте има нови модели от 08
стаята е 12 квадрата и смятах да взема
Fujitsu
ASYA-09LGC
СОР: 4.27
но като видях СОР-а на посо4ените по горе модели
реших да попитам
Тогава бих ти препоръчал Саньото, доста тиха машина е и има хубав дизайн, според мен . Но който и климатик да вземеш от горните няма да съжаляваш. Предполагам си се информирал вече, че са японски и са с понижаващ траф на 100 волта, а надписите им са с йероглифи.
Нито един от горните модели ли не е за европейския пазар?
С този понижаващ траф на 100 волта ще имам ли проблеми
и вси4ки надписи ли са с йероглифи?
така и не разбрах кой се държи най добре на студено
Европейският пазар е по-непретенциозен и технологично изостанал от японският и машини с такива показатели няма да намериш. Повечето фирми в Пловдив вече използват фабрични трафове които са направени по стандарт, не съм чувал да има проблем с трафовете аз лично ползвам такива климатици от 8 години. Абсолютно всички надписи са на японски би трябвало обаче да дават вече кратка инструкция на български. Всички са проектирани за работа до -15*С. Аз лично до 2000 година имах един конвенционален панасоник и едно LG, от както купих първия японски климатик и то втора ръка не мога да се ръсна маса пари за машина която е технологично стара пък била тя и "върха на сладоледа" за Европа. За пример мога да дам любимата ми марка "Тошиба". Великият "Дайсекай ІІІ" които излезе миналата година в Европа с СОР 5,08 е произвеждан в Япония преди цели 8 години.
по добри ли са от Fujitsu ASYA-09LGC
Технологично погледнато и като качество на изработка категорично са по-добри, стандарта на които трябва да отговарят стоките за японският пазар е в пъти по-висок от този в Европа, да не говорим за България. Проблема може да имаш с търговеца от които купуваш стоката по точно как е решен сервиза, но това се отнася и до европейските модели. Все пак японските модели са предназначени за пазар на които 3 годишната гаранция е стандарт.
как мога да съм сигурен 4е са произведени в Япония
а не в Китай(с тези йероглифи може да пише вси4ко)
След 2001 година даже и тези за японският пазар са произведени в Китай, а Шарп е в Корея. Важното е не къде са произведени машините , а за кой пазар.
да знаеш някой сайт където мога да проверя
истинските данни на SANYO-то а не надути
Ами това е официалният сайт на Саньо, можеш да го пуснеш през гугъл транслейт и ще разбереш доста неща.
http://www.e-life-sanyo.com/aircon/
http://www.google.com/translate_t
ivanxxx незнам за Саньото или коя друга марка са истински, но вече имам реалното усещане, че това което Дайкин са го обявили в спецификациите си на моделите, вместо за по-високи както правят всички други, при тях са леко занижени, а в реалност са поне два пъти на горе. Свалям шапка на тази фирма на фона на тоталното злоупотребяване с ИСТИНСКАТА ИСТИНА! Защо така масово от производителите се завишават данните, които в последствие като ги засичеш са надолу!
каква е разликата в моделите
SANYO-Japan
Модел: ZK22U
==================
SANYO SAP-А22U
1 200.00 лева
================
SANYO DK22T
Тип: Инверторен
Цена 1400
Нов
================
SANYO ZX22U
Тип: Инверторен
Цена 1300
Нов
================
и закакво служи UVлампата
Буквеното означение сочи годината на производство и съответният клас. Обикновено Саньо предлагат три класа на машините си нисък, среден и висок. ZX ако не се лъжа беше високият клас за 2006 година, но можеш да разгледаш отделната тема за климатици Саньо там има доста информация по въпроса. Между другото при Саньо различните класове се различават най-вече по екстрите, а не по спецификацията.