Някаква обосновка или просто не те кефят?Първоначално публикувано от elite
Някаква обосновка или просто не те кефят?Първоначално публикувано от elite
здравейте.реших да купя климатик с цел предимно за отопление през зимата.моля за съвет имайки в предвид че зимите тук в русе са тежки и студени .помещението е 23 квадрата.разполагам с 1200лв.предварително благодаря.
Това не е достатъчно като иформация.трябва да си кажеш и "майчиното мляко":здравейте.реших да купя климатик с цел предимно за отопление през зимата.моля за съвет имайки в предвид че зимите тук в русе са тежки и студени .помещението е 23 квадрата.разполагам с 1200лв.предварително благодаря.
-изложение;
-изолации;
-външни стени;
-етаж-първи,последен;
-къща,апартамент;
-за какво се използва стаята?
Но от сега ти казвам че тези пари няма да ти стигнат за хубаж климатик.
Здравейте,отдавна ви чета и виждам че тук има много компетентни хора и достатъчно отзивчизи, за да дават съвети на незапознати с климите като мен. И аз като много други моля за съвет. Спалня около 16-19 кв.м.,стандартна височина 2.60, западно изложение, втори /последен/ етаж от тухлена къща без изолация с ПВЦ дограма, 2 външни стени, но и другите 2 могат да минат за външни, защото съседните стаи не се използват през зимата. Климатика ми трябва главно за отопление и то нощем, защото през деня няма никой. Въпроса е как е по-енергоспестяващо - да пусна обикновен климатик за 2-3 часа вечерта и 15 минути сутрин или инверторен/доколото съм чувала е по-добре да не се спират/ как е по-изгодно за мен? Моля и за съвет за модел климатик около 1200-1300. Благодаря предварително
Купи си някой качествен инвертор - правилно си чула за това че са по икономични. Когато те няма го оставяш на някаква температура която просто да поддържа за да не изстива стаята, а като се прибереш, увеличаваш до тази която ти е приятно. Така разликата която трябва да навакса климатика е минимална и съответно, консумацията ще е по нищожна.
Благодаря за бързия отговор. Колко горе-долу ток ще ми харчи климатика без да се изключва?Бихте ли ме насочили към някоя конкретна марка? Дайкин може ли да се вмести в тези пари с които разполагам?
Определено няма да ти стигнат...Колко ще ти консумира климатика, зависи от самия климатик като марка, модел и т.н. На теб ти трябва нещо което да има отоплителна мощност около 4kW. Има много водели които ще ти свършат работа. Аз бих те насочил към японските климатици - доказали се като качество и като работа. За повече инфо пиши на пм, ако искаш.
Ако си близо до Перник скачай бързо... в момента има промоция на FUJI RSA 12 LGC на цена от 1359 лева което ще ти върши перфектна работа и ще ти харчи около40 лева на месец при непрекъсната работа.
За съжаление живея доста далеч от Перник, но все пак благодаря за насоката. Ще разгледам из техномаркет за подходяща 12-ка и ще питам пак.
От кой град си? В ТМ нищо подходящо няма да намериш. Спести си ходенето, виж на www.technomarket.bg ама знам какво имат.
Да видях че определено няма да купувам от там. От една фирма ми предложиха Tosiba 2218D за 1350 лв с монтажа, очаквам и една оферта за втора употреба и ще пиша да ме посъветвате вие като специалисти
Здравейте.Искам да си купя климатик,който да ми излезе за около 1300 лв с монтажа.Предварително си признавам че съм пълен лаик по темата и нищо не разбирам.Става въпрос за детска стая около 20кв.В кухнята от близо 10 месеца имам един HAIER и честно казано съм доволен но сега ми се иска нещо по-добро.
Ккаво ще кажете за моделите HITACHI RAS/RAC-14EH1, HITACHI RAS/RAC-25JX5 и PANASONIC CS/CU-RE12HKE,които гледах преди малко в саййта на Техномаркет и трите са на цени около 1300 лв с монтажа .Моля за мнения по въпроса и благодаря ВИ
Бихте ли ми дали малкко повечее информация за тази Tosiba 2218D.СПървоначално публикувано от danielka1
Здравейте отново! Зимата идва а аз още нямам климатик и днес , пообиколих из Пловдив да поразгледам и да видя какво предлагат. Първо разгледах из хипермаркетите само за информация за цените,никога не бих купил от там ,но там нямаше почти нищо. Пoсле се отбих до една фирма от където ми предложиха Mitsubishi MSZ-GC25VA + монтаж за 1450 за стая 35 кубика с PVC дограма. За климатика разбрах че е произведен в Тайван и че има нисък СОР(не че знам какво е това) , а Дайкините които предлагат са от Чехия. Въпроса ми е дали си заслужава за тези пари и ако не, към какво да се насоча ,защото времето си тече и скоро може студът да ме завари неподготвен.