Осаките също имат на -20* доста модели. Не отричам наблюдението ти над този модел, и щом казваш че ще топли на -15* ОКПървоначално публикувано от jori
Осаките също имат на -20* доста модели. Не отричам наблюдението ти над този модел, и щом казваш че ще топли на -15* ОКПървоначално публикувано от jori
Е,ако една конвенционална 7-ца работи на -15,какъв е проблема 12-ката да работи/хубава/.Мисля че някой,който има такава 12-ка може да сподели впечатления.
Кое твърдение точно ми е смешно?твърдението ти просто е смешно.
Или може би разполагаш с каталог на производител с марка Osaka пише -15,-20,нискотемпературен или т.п.Еко Клима внасят от Хуалинг,Аукс,Шангхонг,Грее,Мидея и др.известни и неизвестни китайски производители и на никой техен каталог не пише по-ниска температура от -7.
Не е въпроса маркова/немаркова 7 или 30 ка. За да бачка една машина при -15* и са нужни най-малко подгряване на компресора и т.н.. И ако пише че е до -5*, ще го има ли това което трябва за -15*?Първоначално публикувано от jori
не искаш да кажеш че твоите осаки имат подгряване на компресора,нали?Такова имат само някой по-големи конвенционални/от 24000Бту нагоре/ и много малко от марковите инвертори,които се продават в Б-я.Ти освен твоите в офиса виждал ли си други климатици как работят?Твоите Осаки/предполагам че са от тези,които ги водеха нискотемпературни/са с много големи топлообменници,затова работят при минусовите.Такива Осаки вече няма,по-простата причина че от тогава цената на медта се вдигна 4 пъти,на алуминия два пъти и вече никой китаец не прави такива големи външни тела за 12-ки.Зaтова 12USB работи при-15-защото е с голям топлообменник навън,все още,може би за последна година.
Те на машините за японския пазар яко намалят размерите на външните тела... Ама и COP пада леко, пак го задържат приемлив за техните стандарти, но ако се загледате последните 2 години вместо COP да се вдига, той като тенденция пада при японците.
Здравейте, искам да попитам някои знаели каде се произвеждат тия два модела General ASH-12UB ili fujitsu ASY-12UB , защтото сам чувал че FUJITSU се правят в Китай а General в Япония има ли нещто вярно в това.Ако някои знае нещто по тоя вапрос му благодаря предварително.
Влез тук и разгледай.... http://www.fujitsu.com/global/ Ще си отговориш на моного въпроси.
Само за инфо ще кажа че (днес се сдобих с DC инвертор на мидея, не че е кой знае какво но като цена качесво все пак става, а гледам и хич няма оплаквания COP 3,25) в книжката на MSG-09HRDN1 пише че работи до -15градуса целзии, а в книжката на 12HRI ac inverter който също имам не се споменава за такава информация, а книжките са съвсем еднакви, така че може да се каже че има някаква промяна по отношение на по добрата работа в топло време. Все пак е малко по добра 9ка , а външното тяло е точно колкото на 12ската.
По въпроса за Осаките и аз ще взема отнощение. Имам Осака 9-ка с подгряване на вънщното тяло. Дават го за -20 градуса. Има и бутон на дистанционното за размразяване. За миналата зима този бутон не съм го използвал изобщо, по причина че външното тяло не се е заледявало изобщо. Размразяваше се без никакви проблеми. За сега не се оплаквам.
Малко помощ ако може. Един приятел е решил да си купи Самсунг инвертор ще го използва за отопление. Какво ще кажете по въпроса-ще стане ли за нашия климат?
Препоръчвам му да смени марката, щом ще е за отопление.
Какъв климатик да си купя за помещение от 13квадрата.Интересуват ме евтини модели до 400лв
Ще се използва за отопление предимно.
Ти не си за този форум.За тази цена трябва просто да обиколиш Техно-тата.
За тези пари освен някой Crown (трактор) или Neo (О,Не). И не разчитай да те топли особено.