Ако искаш да ти топли го дръж на ауто,а ако искаш да не разбираш че имаш климатик го изключи.
Ако искаш да ти топли го дръж на ауто,а ако искаш да не разбираш че имаш климатик го изключи.
Защо не било хубаво на АУТО вентилатора? Ми то това му е идеята - да си регулира сам колко/какво/кога, нали искаме да е максимално ефективен+комфортен(при условие че не го изключваш разбира се - само в режим подръжка на температурата, или да качиш един два градуса! - ако е за повече може да го принудиш "на сила" като му зададеш 30*+ХАЙ вентилатор)? Има едно бутонче ЕКО(икономия), аз все още го натискам и да ти кажа като че ли по-плавно работи с него(ограничава мощността на 70%).
Айде поръчах Фуджицу 12 -ка LG модел.Пак дано не съм сбъркала в избора.Следващата седмица ще го монтират
Честито.Дано не виждаш майстори за ремонт дълги години.
Evana, не бива да подценяваш плазмения филтър на LD модела. Действието му е антибактериално и мисля че си струва 100-те лева разлика в цената. LGC също има антибактериален филтър, но действието му трае 3 месеца според производитела (според мен няма и месец). А такива няма да се продават отделно!!! Иначе и двата модела (9 LD и 12LGC) са с почти еднаква мощност и са идеални за помещението, което описваш.Първоначално публикувано от Evana
Ами незнам така ми каза момчето което ми монтира климатика, каза че било хубаво да си работи на всички останали степени но не и на авто за симоя климатик не било хубаво неразбирам и със никой не споря. според мен също е добре да се е на авто режим сам да си преценя кога да включва и кога не.
Имам едно въпросче, хора с климатици като моя биха ли ми казали да ли режима изсушаване на стайната влага е добър като опция за ползване, няма ли да изсуши прекалено много въздуха ???
Благодаря ви момчета за помощта която ми оказахте!Без вас нямаше да се справя.Черпя ви виртално
ba4_dido ,вече го поръчах,няма връщане назад.А пък и плюс това, не ми достигат 300 лв за климатика и ще го доизплатя другия месец.Така се разбрахме с шефа на фирмата.Ако вземех другия,ще трябваше да давам 400 лв.100 лв са отгоре,не са много,но като ги нямаш и "татко" им викаш.
да не би човека който го е монтирал да ти е казал да не държиш на ауто режимите за топло,студено, и т.н. защото ако ти е казал за вентилатора ми е ясно колко е специалист
а за исушаването е само за лятото и е хубаво защото лятото от жегата се получава доста влага и задух
ba4_dido, какви бактерии толова вредни има в къщи, та трябва специално филтър да ги убива? Дори бих казал че голяма част от бактериите си трябва да ги има, не съм забелязал да пречът-напротив, нека да тренират имунната система. За отрицателните йони и озона е същата работа - не е хубаво да се престарава човек. Каквото си трябва, си го има в природата по колкото трябва - просто човек не трябва да се навира да живее на оживен булевард и после да се надява че филтрите ще го спасят от отровите във въздуха.
Филтър за домашния прах - мисля е най-важно да има(с това духане). Ама и той праха ако е стихнал вече чак до климатика, представяй си какво ще е на метър от пода. Та общо взето тия филтри ... бих казал са "безплатна екстра" при по-скъпите модели(не съм съгласен че LD_то е по- скъпо със 100 лева заради филтъра. тая мрежичка в стотици хиляден тираж струва стотинки). Макар че ако трябва да се сравняват 9LD срещу 12LGC разликата в цената от 200+лв. не съм убеден от къде идва с точност, разбирам LD12ката че е по-мощтна и струва 400лева от горе, ама 9ката какво има толкова по-качествено и в повече? Освен ако ти трябва по-слаба мощност+филтър+200лева имаш в повече?
мисля, че говореше за вентелатора не за топло,студено и т.н. може и да ми е казвал за топло и студеното незнам
мерси за съвета, няма да го пускам през зимата на изсушаване
Така е станало мисля: говорел ти е за режима-ръчно, а вентилатора-ауто. Няма как да е друго - сам ще се убедиш след два/три месеца четене.
хи хи хи сама момиче съм ами не ми е първия климатик имам още един но той е конвенциален "NEO" за много хора това не е климатик но за 5 годишен климатик ми върши добра работа та имам си малка напредстава от климатици
Не мога да кажа какви бактерии и микроорганизми има, но самия климатик създава условия за развитието им. Мога да споделя нещо от личен опит. Спалнята ми е 12кв. и както се досещаш като легнат 2-ма души, сутрин има нужда от проветряване. Но като сложих първия климатик забелязах че въздуха сутрин в стаята е някакси по-свеж, сякаш не е спал никой! За съжаление този ефект се загубва за по-малко от месец. След монтажа на 2-ия (1 година по-късно) понеже не ползвам помещението често взех новите филтри и ги сложих на първия климатик (в стаята имаме бебе) но за съжаление ефекта пак беше кратък. Модела в къщи е LCC и предполагам че филтрите са еднакви с тези на LGC. За плазмата само мога да предполагам че няма да загуби този освежаващ ефект. А и какво да ти кажа - идат гости, искат да се радват на малкия.... току някой кихне или се изкашля...
Сравнявайки двата модела виждам че 9LD е с по-висок СОР (4,44) от 12LGC (4,12) и се предполага да е незначително по-икономичен. 9LD има минимално топлотдаване 0,5kw , докато 12LGC не "кляка" под 0,9kw. Последното предполага че LGC ще спира доста по-често в преходните сезони. Интересно е че и двата модела постигат посоченото топлоотдаване при консумация 0,25kw! В случая не мога да кажа кой ще е по-икономичен, но сметката за ток при такива условия е малка, но пък комфорта ще е по-голям когато климатика не спира.
Дизайна на LD модела лично на мен по ми допада. Освен това вече е тестван зимата и се представи отлично. Надявам се че и LGC моделите ще бъдат също толкова добри. Все пак и те са Fujitsu.
радвам се че изяснихме въпроса, като дойде момчето на профилактика му обясни и на него за режимите на вентилатора, за да не хвърля в размисъл и други "сами момичета".
хи хи хи.. е нали за това са тия форумчета, че такива сами момичета като мен да има с кой да се консултират благодаря за инфото още веднъж. надям се ако имам други въпросчета да мога да разчитам, че пак ще се отзовеш за помощ