Страница 69 от 95 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Ако искаш да ти топли го дръж на ауто,а ако искаш да не разбираш че имаш климатик го изключи.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Защо не било хубаво на АУТО вентилатора? Ми то това му е идеята - да си регулира сам колко/какво/кога, нали искаме да е максимално ефективен+комфортен(при условие че не го изключваш разбира се - само в режим подръжка на температурата, или да качиш един два градуса! - ако е за повече може да го принудиш "на сила" като му зададеш 30*+ХАЙ вентилатор)? Има едно бутонче ЕКО(икономия), аз все още го натискам и да ти кажа като че ли по-плавно работи с него(ограничава мощността на 70%).

4. Тук е от
    May 2006

Айде поръчах Фуджицу 12 -ка LG модел.Пак дано не съм сбъркала в избора.Следващата седмица ще го монтират

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Честито.Дано не виждаш майстори за ремонт дълги години.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Evana
    Айде поръчах Фуджицу 12 -ка LG модел.Пак дано не съм сбъркала в избора.Следващата седмица ще го монтират
    Evana, не бива да подценяваш плазмения филтър на LD модела. Действието му е антибактериално и мисля че си струва 100-те лева разлика в цената. LGC също има антибактериален филтър, но действието му трае 3 месеца според производитела (според мен няма и месец). А такива няма да се продават отделно!!! Иначе и двата модела (9 LD и 12LGC) са с почти еднаква мощност и са идеални за помещението, което описваш.

7. Тук е от
    Nov 2008

Ами незнам така ми каза момчето което ми монтира климатика, каза че било хубаво да си работи на всички останали степени но не и на авто за симоя климатик не било хубаво неразбирам и със никой не споря. според мен също е добре да се е на авто режим сам да си преценя кога да включва и кога не.
    Имам едно въпросче, хора с климатици като моя биха ли ми казали да ли режима изсушаване на стайната влага е добър като опция за ползване, няма ли да изсуши прекалено много въздуха ???

8.  

9. Тук е от
    May 2006

Благодаря ви момчета за помощта която ми оказахте!Без вас нямаше да се справя.Черпя ви виртално
    ba4_dido ,вече го поръчах,няма връщане назад.А пък и плюс това, не ми достигат 300 лв за климатика и ще го доизплатя другия месец.Така се разбрахме с шефа на фирмата.Ако вземех другия,ще трябваше да давам 400 лв.100 лв са отгоре,не са много,но като ги нямаш и "татко" им викаш.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

да не би човека който го е монтирал да ти е казал да не държиш на ауто режимите за топло,студено, и т.н. защото ако ти е казал за вентилатора ми е ясно колко е специалист
    а за исушаването е само за лятото и е хубаво защото лятото от жегата се получава доста влага и задух

11. Member
    Тук е от
    May 2003

ba4_dido, какви бактерии толова вредни има в къщи, та трябва специално филтър да ги убива? Дори бих казал че голяма част от бактериите си трябва да ги има, не съм забелязал да пречът-напротив, нека да тренират имунната система. За отрицателните йони и озона е същата работа - не е хубаво да се престарава човек. Каквото си трябва, си го има в природата по колкото трябва - просто човек не трябва да се навира да живее на оживен булевард и после да се надява че филтрите ще го спасят от отровите във въздуха.
    Филтър за домашния прах - мисля е най-важно да има(с това духане). Ама и той праха ако е стихнал вече чак до климатика, представяй си какво ще е на метър от пода. Та общо взето тия филтри ... бих казал са "безплатна екстра" при по-скъпите модели(не съм съгласен че LD_то е по- скъпо със 100 лева заради филтъра. тая мрежичка в стотици хиляден тираж струва стотинки). Макар че ако трябва да се сравняват 9LD срещу 12LGC разликата в цената от 200+лв. не съм убеден от къде идва с точност, разбирам LD12ката че е по-мощтна и струва 400лева от горе, ама 9ката какво има толкова по-качествено и в повече? Освен ако ти трябва по-слаба мощност+филтър+200лева имаш в повече?

12. Тук е от
    Nov 2008

мисля, че говореше за вентелатора не за топло,студено и т.н. може и да ми е казвал за топло и студеното незнам
    мерси за съвета, няма да го пускам през зимата на изсушаване

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Така е станало мисля: говорел ти е за режима-ръчно, а вентилатора-ауто. Няма как да е друго - сам ще се убедиш след два/три месеца четене.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

хи хи хи сама момиче съм ами не ми е първия климатик имам още един но той е конвенциален "NEO" за много хора това не е климатик но за 5 годишен климатик ми върши добра работа та имам си малка напредстава от климатици

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Не мога да кажа какви бактерии и микроорганизми има, но самия климатик създава условия за развитието им. Мога да споделя нещо от личен опит. Спалнята ми е 12кв. и както се досещаш като легнат 2-ма души, сутрин има нужда от проветряване. Но като сложих първия климатик забелязах че въздуха сутрин в стаята е някакси по-свеж, сякаш не е спал никой! За съжаление този ефект се загубва за по-малко от месец. След монтажа на 2-ия (1 година по-късно) понеже не ползвам помещението често взех новите филтри и ги сложих на първия климатик (в стаята имаме бебе) но за съжаление ефекта пак беше кратък. Модела в къщи е LCC и предполагам че филтрите са еднакви с тези на LGC. За плазмата само мога да предполагам че няма да загуби този освежаващ ефект. А и какво да ти кажа - идат гости, искат да се радват на малкия.... току някой кихне или се изкашля...
    Сравнявайки двата модела виждам че 9LD е с по-висок СОР (4,44) от 12LGC (4,12) и се предполага да е незначително по-икономичен. 9LD има минимално топлотдаване 0,5kw , докато 12LGC не "кляка" под 0,9kw. Последното предполага че LGC ще спира доста по-често в преходните сезони. Интересно е че и двата модела постигат посоченото топлоотдаване при консумация 0,25kw! В случая не мога да кажа кой ще е по-икономичен, но сметката за ток при такива условия е малка, но пък комфорта ще е по-голям когато климатика не спира.
    Дизайна на LD модела лично на мен по ми допада. Освен това вече е тестван зимата и се представи отлично. Надявам се че и LGC моделите ще бъдат също толкова добри. Все пак и те са Fujitsu.

17. Member
    Тук е от
    May 2003

радвам се че изяснихме въпроса, като дойде момчето на профилактика му обясни и на него за режимите на вентилатора, за да не хвърля в размисъл и други "сами момичета".

18. Тук е от
    Nov 2008

хи хи хи.. е нали за това са тия форумчета, че такива сами момичета като мен да има с кой да се консултират благодаря за инфото още веднъж. надям се ако имам други въпросчета да мога да разчитам, че пак ще се отзовеш за помощ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 95 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе