Къде я пращаш жената на 7-ца.все пак е с две външни стени,няма да отоплява другите стаи,което са си допълнителни загуби.9LGC и е добре,9LDC-още по-добре
Къде я пращаш жената на 7-ца.все пак е с две външни стени,няма да отоплява другите стаи,което са си допълнителни загуби.9LGC и е добре,9LDC-още по-добре
В помещението ще се спи, а после ще има дете, както посочи Evana.това определено според мен накланя везните към LDС, пък и той е с по-добри характеристики в някои отношения.
ОК насочвам, за да се види какъв е практичния минимум. Като се изясни мощноста, да си избере сама серията според финансите. Не споря с никой че гроздето е кисело.
Е, не става дума за това, а за избор на подходяща машина.
Привет на всички !!!
Аз съм новичка тук, съвсем случайно научих за този форум и останах доста доволна.
Та да се върна въпроса ми Решила съм да си копувам климатик и за сега имам три предложения и незнам какво да правя т.е. първо незнам да ли цената която ми казват е реална, второ дали климатиците си заслужават и трето кой от трите си заслужава
Значи първия който ми препоръчват е FUJITSU ASY 12LG, цена 1499 + 150 лв. монтаж; DAIKIN FTX35GV/RX35GV, цена 1596 + 150 лв. монтаж; HITACHI RAS/RAC-12EH1, цена 1350 + 150 лв. монтаж. Аз за сега съм се спряла на FUJITSU, но незнам да ли ми е правилен избора. Като чета тук във форума има неща който ме притесняват т.е. шум на вътрешно тяло, външен реотан против замръзване (казаха ми, че новите климатици нямали такива реотани) незнам какво да правя. Климатика го искам за 69 м3 стая. Ще бъда благодарна на всеки който ми помогне в избора ми или ми даде съвет Благодаря предварително
Пропуснах да кажа, че съм от Варна също и да попитам колко струва един демонтаж и монтаж на стар климатик + профилактика Благодаря
От тези трите определено Фуджицуто е най-добро
Преди да се твърди че двата модела на Fujitsu ASHA12LGC и ASYA12LCC са еднакви или че новия бил подобрена версия на стария, погледнете нетните им килограми, ако трябва ги сравнете с други марки и модели.
ASYA12LCC - вътрешно тяло 9 кг., външно тяло 37 кг.
ASHA12LGC - вътрешно тяло 7,5 кг., външно тяло 32 кг.
Mitsubishi heavy SRK35ZGX-S - - вътрешно тяло 12 кг., външно тяло 38 кг. Давам тази 12-ка за пример защото струва с 800 лв. повече от ASHA12LGC.
Вътрешно тяло с толкова малко килограми имат само най-евтините с ниски показатели и орязани модели, например инвертора Midea MSG-12HRDN1. Комбинацията от малко килограми на двете тела означава за мен, че с понижаване на външните температури отдаваната мощност ще спада бързо. Тъй като модела е нов и още не е работил в зимни условия, през зимата ще разберете за какво говоря.
Много благодаря Жори, значи не съм се излъгала в избора си още утре ще го поръчам
Само да попитам дали са толкова икономични колкото ги дават в техническите данни:
1.Консумирана мощност kW
охлаждане: 0.90
отопление: 0.97
2.Oтдадена мощност kW
охлаждане: 3.40 (0.90 - 3.90)
отопление: 4.00 (0.90 - 5.60)
3.
- Висока ефективност - широк въздушен поток и безшумна работа;
- Режим изсушаване - микрокомпютър ефективно изсушава въздуха и отнема излишната влага в помещението;
- Режим Вертикално реене - вградени подвижни автоматични жалузи равномерно движат въздушния поток в посока нагоре-надолу;
- Функция вътрешно изсушаване / COIL DRY / - целта на тази функция е да поддържа вътрешното тяло сухо, за да не се развиват бактерии / в процес охлаждане/ ;
- Функция 10*С - поддържа работата при много ниски температури с цел да не паднат твърде ниско температурите в помещението;
- Авроматични клапи - автоматично позициониране на клапите според избрания работен режим. Възможнст за настройка чрез дистанционното управление;
- Автоматичен въздушен поток - микрокомпютър автоматично регулира посоката и силата на въздушния поток в зависимост от промените в стайната температура;
- Автоматичен рестарт - при прекъсване на електрическото захранване и след неговото възстановяване, системата се включва в последния използван работен режим;
- Автоматична смяна на режимите - отопление/охлаждане;
- Режим Сън - микрокомпютър изчислява каква температура е нужно да бъде достигната, за да се осигури максимален комфорт по време на сън, след което климатикът се изключва;
- SUPER QUIET OPERATION - при стартиране на тази функция, климатикът превключва в режим тиха работа. Вентилаторът на вътрешното тяло работи на бавни обороти;
- Йонно деодориращ филтър - деодоира чре мощно абсорбиране на неприятните миризми, окиси и др. вещества във въздуха;
- Ябълково-катехинов филтър - финните частици прах, плесенни спори и вредни микроорганизми се абсорбират и задържат във филтъра от статично електричество, а за неутрализирането им се грижат полифеноловите съставки на филтъра, които се извличат от ябълка;
- DC / постояннотоков / мотор на вентилатора;
- DC / постояннотоков / скроул компресор ;
- V PAM control ;
Какво ще кажеш за това?
няма какво да се чудиш вземай го и топла зима :-)
макар че има и по добър вариант на fujitsu-general ето разгледай и този http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
Да по-добре е, но и паричките са му по-добри Мисля, че ще е този още утре отивам и го поръчвам Благодаря за помощта
ти решаваш но парите се дават един път това е климатик минимум за 10 години че и повече не е някой евтин китайски боклук да го хвърлип след истичане на гаранцията
т.е. искаш да кажеш да вземам FUJITSU ASY 12LG или този който ми препоръча ?
този който ти препоръчах определено е по добър вариант той пак е на същата фирма само че с друго наименование демек Fuji , Fujitsu , General е едно и също