Много труден избор.Сериозен конкурент е Toshiba RAS-13SAVP-E ,а ако Sharp AY-T25 SV наистина вкарва свеж въздух от вън си е за предпочитане.
Благодаря все пак.
Много труден избор.Сериозен конкурент е Toshiba RAS-13SAVP-E ,а ако Sharp AY-T25 SV наистина вкарва свеж въздух от вън си е за предпочитане.
Благодаря все пак.
Тази функция със свежия въздух не си струва да коментирате като определяща при избора на климатик.Едно минимоторче 20 Вт с перчица 10на см,което теоретично го дават да вкарва 50 м3/ч,ама то реално успява 5 м3-засичал съм го с уред.
По-добре човек да си отвори прозореца за минута-две,вместо да дам 200-300 лв за вентилаторче
kandreev58 тази Тошиба изобщо не може да се сравнява с Шарпа които е с СОР 6,36 и вкарването на въздух отвън е една от малкото му екстри. Обаче разликата е в мощността Шарпа на отопление е 2,8кВч оптимално, а Тошибата е 4,2кВч.
PANASONIC CS/CU-W9DKE-ще стане ли за 12кв(височина2.7м)с пвц и изолация и 14кв със същата височина и изолация.естественно говоря за два броя.не ми се купува някой стар тас от чифте баня(пловдивчани знаят какво значи това)за още два нови инвентора ще събера пари като комшиите ми върнат парите за дето са крали от мен.та засега това мисля .съответно как са като машини
Като за 600лв на бройка - не бих очаквал чудеса. Прави си извода от Фужитсото в другата ти стая. Като си от Пловдив мръдни по магазините втора употреба, примерно http://www.dimeli.eu/ , "стар тас" за шест стотака бих предпочел пред нов за същите - мнението ми е лично(може и да не съм прав). За 600лв нов климатик бих си сложил само в кухня 2х3 метра(колкото топли толкова - хич няма и да го мисля)!
П.С. тука се обсъждат предимно "маркови" климатици и "базовите им най-ефтини модели" не са кой знае какви цветя - а знаеш кви пари са! Представяй си от там надоло  - никога не бих заложил на толкова ефтин климатик.
Може би аз съм фен на чистия въздух,но ми се струва че екстрата за външен въздух е много добра.Но си прав за мощноста и незнам какво да правя.До края на седмицата трябва да съм решил.Mitsubishi-то също е много добро.
Просто търся съвет и ще се радвам да го получа от специалисти.
Благодаря.
Днес след изгасване на тока което приличаше на токов удар климатика Panasonic CU-E12DKE отказа да работи и ми дава грешка F91 , изключвах го от ел. мрежата двапъти не помогна .Какъв може да епроблема.
Мисля че беше едната от грешките за компресора
Здравейте, много полезно инфо предлагате тук
На въпроса:
стая тип хол около 15 кв.м. на 2,60 височина, стара тухла, северно изложение, нова 5-кам. немска дограма с к-стъкло, без допълнителна изолация. Особеното е, че холът е преходен към източна спалня. Отказах се от един климатик за двете помещения, сега търся за хола, а другото май ще е за догодина. Бюджет около 1500-1600 лв. /вкл. монтажа/
Давайте предложения! За Бургас става дума...
FTXS/RXS25G на Daikin или ASYB 09 LD на Fujitsu
ste1, Panasonic CU-E12DKE; F91 - Refrigeration cycle abnormality - 2 times occurrence within 20 minutes - No refrigerant
В режим отопление преценката за малко фреон се прави в зависимост от честотата на въртене на компресора и в зависимост от консумираният от външното тяло ток.
Преди колко време е закупен климатика? Колко често е ползван? В гаранция ли е? Най-вероятно е от партидата с дефектните компресори.
Да,такава е грешката,абнормален хладилен цикъл.Най-често при този климатик я дава при при серийния дефект на тези компресори-чупи се пружината.Компресора работи,фреон има,но компресора не нагнетява,не загрява и работния ток е много нисък.ste1, Panasonic CU-E12DKE; F91 - Refrigeration cycle abnormality - 2 times occurrence within 20 minutes - No refrigerant
В режим отопление преценката за малко фреон се прави в зависимост от честотата на въртене на компресора и в зависимост от консумираният от външното тяло ток.
Преди колко време е закупен климатика, колко често е ползван, в гаранция ли е. Най-вероятно е от партидата с дефектните компресори.
Благодаря jori
при Булклима в Бургас имат General ASHB09LD, сходно ли е с посоченото от теб Fujitsu-то? Цената на Дженерала е малко височка - 1840 с монтаж. Предложиха ми и ASHA12LGC, точно в бюджета е, но пък като параметри е доста по-слаб от твоя Дайкин и Фуджицуту.
Нещо на Мицубиши за тия пари, да имам повече варианти? Имам в друга стая на ME MSZ 25 GC, доволен съм, но пък и стаята е по малка и по топла, едва ли ще се справи с хола.
И МЕ -GC ще ти свърши работа,но предвид северното изложение и липсата на външна изолация ти препоръчвам 09 LD Fujitsu,защото аналогични модел на МЕ-FD25VA е по скъп
Купен е преди 2 години и 4 месеца , досега не е имало никакъв проблем но днес след изгасването на тока за 5минути се появи проблема .Външното тяло нали е с 5 години гаранция.Има ли смисъл да се ремонтира ако е изгорял компресора и дали след ремонта работят по същият начин .Първоначално публикувано от valen1