Страница 16 от 21 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 313

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

InternetZombie, няма как да стане просто тая работа - моделите са стотици, да не кажа хиляди. Който иска да си гледа за конкретен модел да търси на тоя сайт: http://www.promotelec.com/default.aspx КОПа тая лаборатория го мери на -7° и е около 1.8-2.2, има редки изключения при които отива към 3 че и отгоре и много рядко пада до 1.6

П.С> на мен пък ще ми е много интересно на "по-неизвестните марки" какъв е КОПа при -7°, обаче въпросната лаборатория не ги включва в тестовете - защо ли?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Да знам, че моделите са стотици, но имам предвид да се вземат данните на последните модели(9 -ки и 12-ки понеже са по-масови) на по-горе изброените от мен марки климатици! Все пак благодарско за линка, още сега ще го прегледам!

Нещо май си объркал линка - излиза ми на някакъв чуждостранен език и нищо не виждам да пише за климатици!!!

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Прочети тази тема:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37698.0.html

5. Member
    Тук е от
    May 2003

InternetZombie точно това е сайта!
    http://www.promotelec.com/produits/l...RO-1080-28.xls

П.С> има и други таблици, ако ти се занимава да вадиш ... пак са си доста. По лесно е да се питаш за конкретен модел или сам да си гледаш. И аз преди време ме метнаха да ровя два часа докато ги набарам тия таблици

6. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    InternetZombie точно това е сайта!
    http://www.promotelec.com/produits/l...RO-1080-28.xls

П.С> има и други таблици, ако ти се занимава да вадиш ... пак са си доста. По лесно е да се питаш за конкретен модел или сам да си гледаш. И аз преди време ме метнаха да ровя два часа докато ги набарам тия таблици
    Да те питам тогава ти като по-вещ от 12-ките (25-35 кв.м.) на марките - Panasonic,Daikn, Fujitsu и Mitsubishi кой може да се опре на Sharp AY-XP 12 FR ?

Преди си бях дал мнението за моята машина и бях казал, че нещо не ми харесва топлината в стаите.
    До скоро поддържах температура 28-29 градуса и се оплаквах, че ми е студено и много от момчетата тук ми се смееха.
    Много пъти дори си слагах ръката под жалузите да усетя струята и ми се струваше, че много слабо духаше.
    Един ден нещо ме загложди отвътре и се сетих за филтрите.Качих се аз на един стол, повдигнах капака, и какво да видя...едвам се задържах на стола направо лошо ми стана, когато видях, че филтрите бяха напластени с прах...ама прах да ти види окото!!! Свалих ги, почистих ги с прахосмукачката (направо светнаха) и елате да видите сега за какво става въпрос.Така се раздуха, че ще ми отвее главата още малко и топлината стана съвсем друга! Е, сега вече и аз мога да ходя по къси ръкави вкъщи на температура 21-22градуса.Горкото ми добиче, чак жал ме хвана като съм разбрал как съм го изтезавал .Като идваха вкъщи да ми го монтират техниците ми казаха, че тези филтри се сменят на 6 месеца и аз спокоен братче...

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Те се сменят и на 2 години, ама се чистят през 2 седмици или се поглежда дали са замърсени и тогава се чистят! Аз си ги и мия с водичка и сапунче (тия мрежестите де).

Иначе моя има уж лампичка за замърсен филтър и уж светвала на 2000 ч или на 1000 ч работа, ама досега за 5 месеца само 1х светна... И не разчитам на нея!

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

да разбирам че си "подържал" температура на дистанционното 28°-29° а не в стаята - както твърдеше? Радвам се че си измил филтрите и машината вече от зададени 22° ти държи в стаята 22° - така е при всички "бели" климатици. А филтрите се сменят на ... в зависимост от филтъра има срок за изхабяване на активното вещество(на 3 месеца на 6 и т.н.). За мрежестите обаче не съм срещал никъде да имат ограничен по време експлоатационен срок - на една пластмасова мрежа какво да и се износи?

Благодаря ти за оценката, но си ме надценил От климатици се интересувам(съвсем слабо) като потребител на такива. Все пак ще си кажа мнението за Шарпа съдейки само по инфо от интернет:
    - марката ми се струва екзотична и не бих заложил на нея
    - дизайна много ми харесва
    - параметри горе доло в норма
    - цената му към днешна дата е леко височка
    - "кой може да се опре" - в какъв смисъл? На кое да му се опре? Параметрите мощност и КОП са умерени. Конкурентни машини доказано надеждни(не казвам по-добри) 2007ма - Фужитсу 12LCC(по-евтина, по-мощна); Фужитсу 12LD(на същата цена, по-мощна), 2008ма - Фужитсу 12LGC(по-евтина, на същата мощност). От другите марки няма да цитирам модели - общо взето "на хартия" модела ти е съвсем приличен японски инвертор от нисък до среден клас може би. Всяка от марките които си посочил има по един-два-три модела подобни на Шарпа че и по-добри. Който и да беше взел е почти все тая, със здраве да те топли дълги години

П.С> Шарп междудругото са яка фирма, имаме "на село" все още работещ перфектно TV21инча-стерео(фабрично на 100-250волта) купен в зората на демокрацията точно заради плуващото напрежение по селата - не е мръднал!

10. Тук е от
    Jan 2009

здр!може ли един въпрос?климатикът ни спря да работи на режим отопление!каква може да е причината?сериозен ли е проблема?климатикът е ОСАКА CH-12-JS.помогнете!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Дай повече информация за проблема. Как така спря?

12. Тук е от
    Feb 2009

Искам да попитам,възможно ли на дайкин FTXS-G допълнително да се постави плазмен филтър.Дано не ви се стори смешно но нямам си и понятие от клими.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не става,трябва да има възможност да се управлява от платките.Би трябвало да се продават като отделно устройство,но не знам къде точно.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Купи си отделен озонатор, мисля че не може в климатик лесно да се сложи! Изключение може би правят някои модели на LG, дето си имат електрониката и копчеот на дистанционното за плазмата, но самият филтър не е сложен, но и тук не съм 100% сигурен!

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Един етаж над мен монтираха климатик който капе върху моя(MHI SRK 35 ZG - S).Ще се окаже ли проблем това за моя климатик и ако е ДА,какво трябва да се направи?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Голям,ще заледява твоя..Или съседа да си изведе конденза встрани,което е по-трудно ,или ти да преместиш твоя,или да му направиш козирка.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

djsmiley Да ще се окаже. Слагай капак над климатика докато все още не се е счупила перката. Моя е от фирма от тия за дограма. Две парчета от алуминиевите дъски които са за перваз-25см.. Режат им се от единия край ъглите ,съединяваш , нитоваш . Имат и едни алуминиеви под формата на винкел , слагаш и от тях за здравина и да не подлизва. Виж в един от постовете ми за проблема.
    Хващаш с видии за перваза на прозореца и от горния капак на климатика с две Г-образни планки .
    МНОГО ВНИМАВАЙ С ВИДИИТЕ КОИТО ЩЕ ХВАНЕШ КАПАКА НА КЛИМАТИКА ЗА ПЛАНКИТЕ. ПРИ МЕН СЕ ОКАЗАХА КЪСИ И ГИ СМЕНИХ, АКО СЛОЖИШ ПО-ДЪЛГИ ЩЕ ОПРАТ В РАДИАТОРА ИЛИ НЕЩО ДРУГО.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 21 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе