Страница 14 от 21 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 313

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

А ти не казваш все пак и колко пари ти се дават за тоя климатик за кухнята?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    А ти не казваш все пак и колко пари ти се дават за тоя климатик за кухнята?
    Мислех си за конвекционална Мидея за 400 лв.Но в предвид на това че ще се пуска отвреме на време,и че помещението е северно ,се притеснявам да не замръзва.
    В това помещение живеем лятото,като за охлаждането знам че няма да има проблем.
    Ще го купувам напролет , когато се стопли,защото ще правя първо вътрешна изолация на стените и тавана.
    Днес прегледах темата "Колко ми харчи климатика - Real Time" където Sanyo-то отново се доказва като икономична машина.Далеч по-икономична от моя Daikin...Та може и Sanyo 9-ka да взема ,и да го влюча постоянно на 19* - за поддържане на топло.Обаче е много скъп май....ще видим може кеш а в краен случай на изплащане да го взема(мразя лизинга).
    Никога не правя компромис с качеството на техниката която купувам, но този път отидоха много хиляди за ремонта на апартамента(а нямам бизнес,и не знам дали да правя компромис с Мидея (комшията под нас има 3 Мидеи ,а има магазини,цехове...).

4. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    Мислех си за конвекционална Мидея за 400 лв.Но в предвид на това че ще се пуска отвреме на време,и че помещението е северно ,се притеснявам да не замръзва...................... (комшията под нас има 3 Мидеи ,а има магазини,цехове...).
    Смело вземай.Моята работи точно в този режим-включва се само когато е необходимо.Като се направи една проста сметка на базата на измерванията на Диан и тези които аз съм направил излиза,че неговите маркови харчат малко по-вече от моята Мидеа.Това го заявявам съвсем отговорно.Замисли се и върху следното-богат съсед,а си е купил практични климатици,а и можеш да се допиташ относно работата на Мидеите.Според мен приказката за англичаните и скъпите вещи вече не е толкова актуална.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Zaqza
    Ако наистина е за кухня и рядко ползване - вземи си Мидея конвенционален - щом няма да се спи на нея, дори да трака малко, няма да е проблем. Само че я преоразмери малко - примерно 12-ка, не 9-ка! Аз 5 години си отоплявах хол без изолация с конвенционален LG 12-ка. При това спях в тази стая. Ми тракаше си малко повече от инвертора, няма как.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

naydenov69, в случая съм на твоето мнение, че не му е необходим скъп климатик за кухнята, след като и ще се включва от време на време. Ама престани с нереалното си сравнение. И аз имам много икономичен радиатор вкъщи - за цяла зима ми е изхарчил 0 лв. С това приключвам офтопика, но не можеш да сравняваш две машини, които се експлоатират по коренно различен начин.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

deian,не виждам какъв е проблема да се сравнява изразходваната ел.енергия на твоите машини с машините на naydenov69...ти си решил че твоите са по икономични като не се изключват или начинът ти на живот предполага точно този начин на ползване...naydenov69,управлява своите според начина си на живот и до колкото разбирам не се оплаква от комфорта който му създават те...в крайна сметка всички тези замервания,обороти на компресор,обороти на вентилатор,режим на работа ги правите за да видите кой режим е най-икономичен за вас т.е.отоплителният сезон с по-малко парички да се бръкнете...накрая като дръпнете чертата наистина може да се окаже че naydenov69 е олекнал най-малко т.е.начинът на управление на машините му да е по-ефективен от вашият...нали това е целта ако не греша...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Той не веднъж е казвал, че климатикът му се включва само когато има хора у тях. Така че е безсмислено. Аз това не го разбирам като отопление на жилище/стая. Да забрави за офф бутона като мен и тогава да говорим пак.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

deian,не си прав...целта на всички ни е максимален комфорт на минимална цена...не можеш да го съдиш че той за себе си го е постигнал...би ли осъдил по същият начин човек който е постигнал например параметрите на така наречената пасивна къща,не се нуждае от отопление и не плаща нищо за такова...

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В такава къща температурата няма да пада, докато при него при липса на отопление не вярвам да е приятно за живеене. Просто липсата на хора постоянно у тях прави този начин на отопление възможен, но неговата консумация би могла да се сравнява само с човек, отопляващ дома си по същия начин. Ще дам пак пример с колата - имаме една, която харчи 12/100 и друга, която харчи 6/100. Обаче тази, която харчи 12/100 се кара наполовина по-малко. Общият разход би бил еднакъв, но изминатото разстояние не. Както и при нас - внесената енергия в неговия случай е много по-малко от внесената енергия в моя случай. А това, че е направено за ~ еднаква цена - още по-лошо. На практика аз получавам повече "стока" за същите пари.
    Докога ще го дъвчем това, мисля да спра.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    ...На практика аз получавам повече "стока" за същите пари...
    Илюстрация на максимата"Колкото повече,толкова повече",без да си даваме сметка че понякога това води до преяждане...

13. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    naydenov69, в случая съм на твоето мнение, че не му е необходим скъп климатик за кухнята, след като и ще се включва от време на време. Ама престани с нереалното си сравнение. И аз имам много икономичен радиатор вкъщи - за цяла зима ми е изхарчил 0 лв. С това приключвам офтопика, но не можеш да сравняваш две машини, които се експлоатират по коренно различен начин.
    Кое му е нереалното?Чета в една друга твоя тема,че суперинвертора ти се държи като супер он/офф машина.Че той струва колкото 2-3 мои машини.Какво се получава? Струва ли си да се харчат много пари за нещо,което работи като друго нещо,но другото нещо е 2-3 пъти по-евтино?Категорично НЕ!Не съм специалист по хладилна техника,но съм по електроснабдяване и електрообзавеждане.И като сравнявам показанията на твоето измервателно средство с показанията на моя електромер се оказва, че твоя супер прехвален климатик харчи по-вече от моя.И друго-колко са супер студените дни в БГ?Тази година бяха не по-вече от 7-10.Мога съвсем отговорно да заявя,че моя и твоя климатик в тези дни харчеха почти еднакво, а цените им са,както казах по-горе несъизмерими.Разликата бе ,че твоя работеше непрекъснато, а моя когато трябваше.Така,че кое е нереалното?
    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Илюстрация на максимата"Колкото повече,толкова повече",без да си даваме сметка че понякога това води до преяждане...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    deian,не си прав...целта на всички ни е максимален комфорт на минимална цена...не можеш да го съдиш че той за себе си го е постигнал...би ли осъдил по същият начин човек който е постигнал например параметрите на така наречената пасивна къща,не се нуждае от отопление и не плаща нищо за такова...
    Да, така е! В страни от темата. Нали заради това: "пасивна къща", всички почнаха да си изключват радиаторите от топлофикация(малко по-хладно, ама не плащам нищо! Комшиите да му мислят). Мисля, че това си е за съдия.След като живееш в блок с централно парно, значи си се съгласил да го ползваш и да си плащаш сметките! Като не ти "изнася", "изнасяй" се ти.Перфектно е, когато някой друг поддържа сградата топла, ти да добавиш малко.., когато ти трябва. Да не коментирам тия с парното... Мога да си спирам климатика сутрин и да го пускам вечер, но пък тогава от рязката разлика-мухъл(то и сега го има..), а и през деня пуснат на 19-20* не харчи кой знае колко.. Пак опираме до изолации и т.н.
    naydenov69, добре, че не каза: работя в енергото. Нямаше да се чудя, за сметките . Шегувам се, но сериозно.
    Освен консумацията, климатиците имат и други параметри.. Едва ли някой техник на климатици, си носи оборудването с Мерцедес Е или S класа, но всеки би предпочел да тръгне на дълъг път с такъв, а не с "баничарка".

16. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Нямам за цел да се заяждам с когото и да е.Просто споделям впечетленията си от работата на моя климатик.Истината се ражда в спора.Дали трябва да се влагат пари в скъп инвертор или и евтин климатик ще свърши същата работа,а тя е да се топлим възможно с най-малко инвестиции и най-евтино.Моето мнение е ,че и евтината машина,когато е правилно подбрана и монтирана върши същата работа както и скъпата.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това му е нереалното, че моят е работил непрекъснато, а твоят "когато трябваше". Отговори ми колко би изхарчил твоят климатик, ако работеше непрекъснато? Разбери, нямам нищо против начина ти на ползване, ако и при мен ситуацията беше такава, вероятно и аз щях да избера твоя вариант. Но просто не сравнявай несравними неща, условията на ползване са коренно различни.
    Можем да ги сравняваме единствено при 2 случая:
    1) Ти престанеш да го изключваш и поддържаш постоянни градуси у вас
    2) Аз да започна да го ползвам както теб (но това няма да стане)
    В противен случай, можеш да се хвалиш колко евтино ти излиза да затоплиш само докато си вкъщи, но това не е постоянно отопление.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

А защо трябва да се харчи и без това скъпата ел. енергия за поддържане на постоянна температура,когато това не е необходимо?Това е меко казано разхищение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 21 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе