При теб не е необходимо, при мен е необходимо. А и както виждаш, аз не харча повече енергия от теб, въпреки, че работят нон-стоп. С това мисля да приключим безсмисления спор.
ПС: освен всичко, прочети до какво води непостоянното отопление с температурните си разлики - охлаждане на стените през деня и затопляне когато си вкъщи. Това като чисто приятелски съвет.

кафези за 400лв - че топлят топлят, но е с доста компромиси по другите показатели. В крайна сметка защо има толкова много марки и модели? ... значи има нужди и вкусове различни - всеки си решава сам за себе си от каква има нужда. Както и да ги представяш нещата няма да минат всички на Мидея както и няма да си хвърлят Хондите и Мерцедесите хората защото видиш ли и трабанката можела да ги закара до за където са тръгнали(ако е по-наблизко обаче
) със същия бензин(което също е не вярно).
и не мога да го измеря със число. Мога да поясня кое ще ме кара да се чувствам по-приятно в дома си, а именно: ако климатика адекватно климатизира, по-малко се разваля, не замръзва, по-тихо работи, по-малко харчи, има качествени филтри, по-красив е вътрешно, по-лек и малък е външно и т.н. Тези положителни качества нарастват пропорционално с цената на климатика - или напротив?