Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 313

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

При теб не е необходимо, при мен е необходимо. А и както виждаш, аз не харча повече енергия от теб, въпреки, че работят нон-стоп. С това мисля да приключим безсмисления спор.
    ПС: освен всичко, прочети до какво води непостоянното отопление с температурните си разлики - охлаждане на стените през деня и затопляне когато си вкъщи. Това като чисто приятелски съвет.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Дали трябва да се влагат пари в скъп инвертор или и евтин климатик ще свърши същата работа,а тя е да се топлим възможно с най-малко инвестиции и най-евтино.Моето мнение е ,че и евтината машина,когато е правилно подбрана и монтирана върши същата работа както и скъпата.
    Е точно тука не си прав, защото от да се "топлим" до "топлим" има доста разлика. Определено с машина за 400лв и с за 1400лв при еднакво "топлене" ще има значителна разлика в "евтиното" и "комфорта". Спора наистина е безмислен, deian ти го обясни шест пъти защо. Ти си прав за твоя конкретен случай но не слагай черта по принцип защото си много далеч от истината. И от вършене на работа" до "вършене на работа" също има голяма разлика: едно е да топлиш работилница друго е спалня на бебе? Айде стига си се напъвал кафези за 400лв - че топлят топлят, но е с доста компромиси по другите показатели. В крайна сметка защо има толкова много марки и модели? ... значи има нужди и вкусове различни - всеки си решава сам за себе си от каква има нужда. Както и да ги представяш нещата няма да минат всички на Мидея както и няма да си хвърлят Хондите и Мерцедесите хората защото видиш ли и трабанката можела да ги закара до за където са тръгнали(ако е по-наблизко обаче ) със същия бензин(което също е не вярно).

П.С> в крайна сметка някой хора се стремят да повишават качеството си на живот. За тях е оправдано(колкото и според теб да няма смисъл) да си купуват нови модели телевизори, коли, климатици и т.н. Ел. техник си и недей да мътиш на хората главите че нямало смисъл да се влагат пари в по-нови модели техника защото и старите вършели същата работа.
    Вършат, ама друг път! - (лично мнение на компютърен специалист) Ключа е в покупателната способност на отделните индивиди, никой не бяга от хубавото - но за някой е височко. Съгласи се и да приключим въпроса за имането на смисъл от скъпи техники.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    ...в крайна сметка някой хора се стремят да повишават качеството си на живот...
    Драги ми dgenov,с колко ще се повиши качеството на живот,ако климатика не е от 500 лв.,а от 2500 лв.???

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Качеството на живот, го разбирам да ти прави кеф и не мога да го измеря със число. Мога да поясня кое ще ме кара да се чувствам по-приятно в дома си, а именно: ако климатика адекватно климатизира, по-малко се разваля, не замръзва, по-тихо работи, по-малко харчи, има качествени филтри, по-красив е вътрешно, по-лек и малък е външно и т.н. Тези положителни качества нарастват пропорционално с цената на климатика - или напротив?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

С всичко ще се съглася, само не и с "по-лек и малък външно". Има едни мидейки, външното прилича на детска играчка. Пробвай един такъв ако искаш на -15

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Има едни мидейки, външното прилича на детска играчка
    С външно тяло като куфарчето на "Чичо Доктор"

10. Member
    Тук е от
    May 2003

ок. имах предвид да не са "кютюци", все едно са ги правили в час по трудово

11. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте.Никога не съм се чувствал така затруднен,както при избора на климатик.Доста търсих,четох и обикалях и накрая се спрях на Fujitsu ASYA12LGC или на Panasonik CS E12HKE малайзийския,като за него четох,че има доста проблеми с компресорите,но по фирмите ме убеждават,че вече не е така.Бихте ли ме посъветвали,защото покупката ми е належаща.Предварително ви благодаря.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Fujitsu-то е с ЕТРВ. Този Panasonic е с капилярка. Така че Fujitsu.
    Иначе няма проблем с компресорите вече.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Фужитсото

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Благодаря ти deian за бързият отговор, но като непосветен да попитам какво е ЕТРВ и все пак Панасоника е с по голямо топлоотдаване?

16. Тук е от
    Feb 2009

Това не означава ли,че по бързо ще достига зададената температура и минава на по слаб режим?

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Капилярка - повечето съвременни климатици използват капилярка (въпреки, че има и друг метод) за сваляне на налягането. (Всички съвременни климатици за домашна употреба имат този компонент). Напоследък на пазара се появиха и климатици с вграден терморегулиращ вентил (ТРВ). Този елемент по принцип е доста скъп, но е значително по добър от капилярката. По високата цена на ТРВ-то, естествено повишава и крайната цена на климатика, но пък това е за сметка на много по-добра ефективност при работата.
    Прочети, има още интересни неща.
    http://www.heatme.info/whatis.html

18. Тук е от
    Sep 2008

Значи аз имам едно предложение - може ли някой, който е по- в час с климатиците да постне КПД-то на по-известните марки климатици и да направим едно сравнение.Много ми е интересно да видя резултатите! Какво ли ще е топлоотдаването на Sharp, Panasonic, Fujitsi, Daikin,Sanyo и т. н. при температура - 10 градуса.Мисля, че ще бъде интересно да се види едно такова сравнение...въобще ще е интересно да се види как се променя топлоотдаването при различни минусови температури, дано някой се навие и го направи! Така, когато някой иска съвет за покупка на климатик сам може да си реши виждайки сравнителните таблици!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе