Макар и от 2004-та година, машинката е разкошна, но за 12 квадрата ще дойде голяма. Penoff, за 22ка си всякак.
Аз с 28-цата топля 24 кв.м. в Лапландия.
Макар и от 2004-та година, машинката е разкошна, но за 12 квадрата ще дойде голяма. Penoff, за 22ка си всякак.
Аз с 28-цата топля 24 кв.м. в Лапландия.
Kasap прав си наистина. По-скоро е подходящ за отопление на хола (~20кв.м). Аз като видях до 7,6kW отдавана мощност и се замислих, че така мога да отоплявам целия апартамент Въпросът е в това, че машината е явно доста добра и цената също е примамлива, особено поглеждайки в линка от TIMBERLAKE. Ако намеря нещо по-малко като размер от този клас, сигурно ще взема него. Смятате ли, че е проблем да се отоплява малка стая с толкова голям климатик?
Според мен не е проблем,но каква е ползата да имаш инвертор работещ постоянно в on/off режим.Аз съм с 22-ка в 12кв. и идва голям.По-добре го вземи за хола,но според мен и там ще бъде преоразмерен.
Penoff, това е Нокрия - най-високия клас на Fujitsu. COP над 6 при тази мощност е нещо уникално.
Климатикът има UV лампа - много полезна екстра за обеззаразяване на въздуха според мен. А и ти беше споменал, че ти е необходимо нещо подобно.
Японците винаги дават максималните стойности на шума - това да не те притеснява.
Иначе има достатъчно нисък минимум (400 W) за да не изключва твърде често, но все пак е 28-ца. Грехота е да не и ползваш пълните възможности в стая, за която е предназначена, но няма да и пречи. Можеш да отваряш някоя врата.
Единственият недостатък е, че може струята да е по-силна и в малката стая да не създава такъв комфорт.
Здравейте ! Бих желал да попитам дали ще може да ми дадете някаква информация отностно два климатика. Понеже съм им хвърлил око и най-вероятно ще закупя единия. Като цяло не съм много наясно ,затова малко допълнителна информация от хора по-компетентни от мен няма да ми е излишна. Моделите са DAIKIN FTX25G на цена 1199 лв. , DAIKIN FTXS25D на цена 1299 лв. Мерси предварително.
Вземи си DAIKIN FTXS25D , другия го остави.Потръси из форума, много са коментирани и двете машини.
хм, възможно ли е да имат само 100 лв разлика? до колкото си спомням имаха доста по-голяма разлика в цената...Първоначално публикувано от tsvatanov
Сега е на промоция, защото е по-стария модел на FTXS серията и са останали бройки за разпродажба явно.
Здравеийте. Днес се отбих до една фирма за климатици и попитах какво биха ми предложили за 14,3 кв.м., тъй като тук вече обсъдих с вас няколко варианта и се спрях на Fujitsu ASHB-09 LDC. Но консултанта в магазина ми каза да си взема 12 LGC, тъй като има по-висок номинал и щал да грее по-добре и да бъде по-икономичен за стаята ми, която иначе е доста студена.(Това за икономичността доста ме съмнява) В студените зимни дни T* в стята пада до 2-3*. Като изключим че ЛДС-то е с плазма, кой от тези два климатика ще грее стаята по-добре и разбира се кой ще харчи по-малко ел. енергия?
Вземи си LDC-то.Не е само плазмената касета разликата, пък и LGC-то няма да е по-икономичен..Номинала ти е съвсем достатъчен.Имаш към 36-37 кубика и по 100 вата на кубик отоплителна мощност, ще стигнат.
Аз съм с 12 LDC в 36.5 куб.стая. по студена от твоята защото е маснарда и под мен 3 етажа все още не живее никой. Включва като инверторен на 5 градуса външна температура и 21 зададена вътре.Първоначално публикувано от edi1
Изобщи LD-то е хубава серия.
bvandreev, по-долу съм ти посочил отдаваната отоплителна мощност на Fujitsu-General ASH09LD (ASY09LDC e същото) и си прецени дали ще ти върши работа.
Отдавана топлинна мощност при зададени 20оС и при външна температура +7°C: минимална 500 W - номинална 3600 W - максимална 6100 W;
Отдавана топлинна мощност при зададени 20оС и при външна температура +0°C: номинална 2916 W - макс. 5256 W;
Отдавана топлинна мощност при зададени 20оС и при външна температура -7°C: номинална 2340 W - макс. 4752 W;
Отдавана топлинна мощност при зададени 20оС и при външна температура -10°C:номинална 1980 W - макс. 4500 W;
Отдавана топлинна мощност при зададени 20оС и при външна температура -15°C:номинална 1620 W - макс. 4140 W;
Помисли си, с какво и как си успявал досега да се отоплиш и дали съответните посочени по-горе мощности са ти достатъчни.
Извинявам се за грешно дадената информация. Не знам къде съм гледал ... Та цените са FTXS25D е 1199 лв. и FTX25G е 1229 лв.Първоначално публикувано от Djia
Е така пък е съвсем абсурдно.
FTXS25D е по-добрият модел (и по-скъп) и ако ти го дават за 1199 лв си е направо подарък, който трябва да приемеш на секундата!