Страница 102 от 109 ПърваПърва ... 5292100101102103104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,516 до 1,530 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Здравейте,
    В момента обмислям закупуването на климатик, който да замени вентилаторната печка 1,5kW, заменила стария 3kW радиатор (не маслен).
    Почетох из форума, но въпреки това ми е трудно да реша кое е най-добре за мен, а не знам до колко може да се вярва на консултантите в магазина. Затова моля за съвети от специалистите. Спрял съм се на 3 варианта плюс един резервен в случай на инцидентен спад в бюджета.

1) CORONA CSH-B229G
    2) SANYO SAP-ZK22X
    3) MITSUBISHI MSZ-SV228
    4) резервният вариант MIDEA MSV1-09HRDN1

Първите три са доста близки като параметри и цена. Ценовият ми лимит е 1500 лева с монтажа (150 лева във въпросната фирма). Не знам доколко са верни тези параметри, но се надявам да не са далеч от истината. Климатикът ще се ползва в стая с размери 3,6 х 3,6м с височина 2,6м снижена до 2,45м (паркет и окачен таван тип Армстронг с минерал-фазерни плоскости). Предназначението спалня и всекидневна, когато не съм на работа. Бетонен блок на предпоследен етаж с изложение юг-югозапад (да го кажем юг направо). Една външна стена с прозорец и врата към балкона (на юг). Тази стена има вътрешна и външна изолация 40мм фибран. Дограмата е PVC. Няма силно греещи уреди (компютър и аудио усилвател, може би ТВ в бъдеще). Целта е да се постига температура 19-20°С през зимата (температурите понякога падат под -10°С). Сигурен съм, че ще успее да ме охлади лятото до около 24-25°С. Блокът е в центъра на Варна ако това има някакво значение.

Критериите ми за избор са максимална ефективност, голяма издръжливост (не ми се иска често да се занимавам с ремонти), минимален шум.

1) Сигурно споменатите модели сами си почистват филтъра за едри частици, но ми е интересно какви други филтри и екстри имат, защото ми е доста трудно да намеря някаква информация на друг език освен японски. Имам си проблеми с алергия и затова бих се радвал на някакви филтри в тази насока. Йонизаторът също е плюс, но спокойно мога да си го направя и сам (като инженер по електроника все ще се справя с такава задачка). Тоест не е важен критерий. Относно филтрите ме интересува през какъв период от време трябва да се почистват или сменят и приблизително колко биха стрували (ако са твърде скъпи е много вероятно след края на жизнения им цикъл просто да бъдат махнати, а не заменени).
    2) Интересуват ме някакви мнения за Midea-та, тъй като е на добра цена и макар да няма екстри може би не е лошо решение при по-нисък бюджет.

Бих приел и други предложения в споменатия ценови диапазон ако имат и съответното качество (харесва ми идеята машината да е японска, но и да не е такава, важното е да е качествена).

Благодаря на всички, отделили време да прочетат дългите ми писания. Благодаря и на всеки, който ще си направи труда да ми отговори и помогне в избора.

Приятна вечер!

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ако стаята която искаш да климатизираш е 34м3 и си с алергии то наЙ добрия вариант e Fujitsu-General ASHB09LD

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Виж сега сравнения между първите три от изброените като марки са известни но и с доста завишени цени, за мидея аз бих казал че работи чудесно а и цената е много изгодна.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Виж сега сравнения между първите три от изброените като марки са известни но и с доста завишени цени, за мидея аз бих казал че работи чудесно а и цената е много изгодна.
    Завишени цени спрямо кой модели ? Мъдеята изобщо не може да се сравнява с другите машини, тя просто е жалка китайска имитация с мизерни показатели, груба изработка и кратък живот. За твоето помещение стават всички изброени модели, но все пак Короната е 2.5 киловата на отопление, което е класира на предна позиция.

6. Тук е от
    Dec 2009

Благодаря за бързите отговори. Аз съм подредил климатиците по КПД. Мидеата съм я сложил като резервен вариант. Иначе за техните климатици съм чувал от десетки хора, че са доста надеждни при коректно ползване и навременно почистване. Ще потърся Fujitsu-то като още един вариант. Току виж ми харесало.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Споменатите от теб модели не си почистват сами филтъра. Наистина има такива, но цената става друга - разбирай 2000+ лв.
    Загледай Fujitsu AS-E25T 100-волтов модел за японския пазар, но също така добра възможност е ASHB09LD (за Европа), който ги предложиха по-горе - именно заради плазмения филтър, а и климатикът е добър.
    SV228 не бих го препоръчал, прекалено олекотен модел. Донякъде и за ZK22X важи същото.
    Можеш спокойно да си сложиш Fujitsu AS-J22T или AS-J22S, които са страхотни климатици с COP 5.95 и APF 5.80 - висок клас климатик за японския пазар. Идея си нямам обаче дали останаха бройки от него.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Доста добри предложения наистина, но са малко над бюджета ми, а той няма изгледи да се увеличи преди края на зимата

За самопочистването мисля, че някъде го пишеше за Midea-та. Става въпрос за най-обикновения филтър, който навсякъде пишат, че трябва да се почиства на около 2 седмици. Виждал съм такава функция на климатици Panasonic с цени под 1500лв, както и на други доста по-евтини. Може би не съм се изразил правилно, за какво почистване точно става дума. Просто не разбирам особено от климатици, да не кажа съвсем.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Много добре те разбрах за почистването. Нямат. Знам на кои точно Панасоници си го виждал, но и тях вече ги няма в продажба. Там това става с вградена малка прахосмукачка, която минава по тях и ги изсмуква. Всички изброени дотук климатици от теб, мен и другите нямат такава функция.
    А на Мидеята самопочистването няма нищо общо с това - чисто и просто представлява изсушаване на топлообменника след режим охлаждане за да не се въдят плесени, разбирай минаване в режим вентилация за малко

11. Тук е от
    Dec 2009

Сега те разбирам. Точно тази прахосмукачка съм виждал в действие. Явно ще става ръчно

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Penoff, от всички възможни екстри, които съществуват при климатиците, тази е най-безмислената.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

А, Kasap, няма да се съглася този път. Имам преки наблюдения над един Panasonic, дето му чистя филтрите веднъж годишно и няма грам прах по тях! Прахосмукачката го осмуква 2 пъти дневно, как ще има.

Penoff, вземи си ей това:
    http://dimeli.eu/klimatici/fujitsu/19-fujitsu-as-j22t
    1630 лв не е толкова много, напъни и за отстъпка ако искаш
    [img width=362 height=600]http://media.snimka.bg/3602/013458778.jpg[/img]

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Дидо, това което имам предвид, е че при ограничен бюджет, може да се инвестира в значително по-полезни екстри. Примерно, свързани с качеството на въздуха или с управлението.
    Когато в един автомобил, трябва да направиш избор между кожен салон, автоматична скоростна кутия или 20 коня горница, едва ли би се спрял на първото. Дето викаш ти - има сирене и сирене.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Няма го тва фуджитси никъде в България
    скоро нищо няма да има Япония ограничава вноса на чистонови 100 волта , мисля че се осетиха

17. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А, Kasap, няма да се съглася този път. Имам преки наблюдения над един Panasonic, дето му чистя филтрите веднъж годишно и няма грам прах по тях! Прахосмукачката го осмуква 2 пъти дневно, как ще има.

Penoff, вземи си ей това:
    http://dimeli.eu/klimatici/fujitsu/19-fujitsu-as-j22t
    1630 лв не е толкова много, напъни и за отстъпка ако искаш
    Изглежда ми чудесно и може и да имам късмета да ми се вдигне бюджета чрез продажбата на един плеър Като събера каквато мога сума, ще посетя този магазин, както може би и другия от който бяха моите варианти и ще видим кое ще си харесам повече, Corona или Fujitsu-то от линка. Докато му дойде времето няма да са свършили всички налични климатици, така че и да ги спрат японците аз ще съм успял да се възползвам

П.П.
    Явно днес имам поне малко късмет. Току що продадох едни плеър PopcornHour A-110 и бюджетът ми скочи до към 1700-1750 лева с включен монтаж.

==========================================
    П.П. 2
    След няколко съвета да огледам и употребяваните климатици ("японец" втора употреба, както Kasap ги нарече) реших все пак да хвърля един поглед на предложенията. Попаднах на нещо, което ми се стори интересно и доста привлекателно. Става въпрос за Fujitsu General AS28NPZ. Цена от 1450 лева за употребяван климатик говори, че трябва да е нещо добро. За съжаление не разбирам много от японски (почти колкото и от китайски). Намерих ръководството на потребителя. Картинките ми говорят нещо, както и откъслечна информация на разбираеми езици из мрежата, но много от важните неща ми се губят за съжаление. Това което разбрах що годе беше табличката с основни параметри в края на файла. Мисля, че ще е достатъчно мощен за моята стая. Ако някой може да ми даде яснота относно наличните екстри или нещо друго, което може да е важно, моля да помогне. Много е вероятно да се спра на този климатик ако все още го има като събера парите и в понеделник отида да го потърся.

От таблицата схванах следното:
    Захранване: 100V, 50; 60 Hz
    Работна площ: 13-19м2 според режима на работа
    Отдавана мощност на охлаждане: 2,8(0,4-3,9)kW
    Консумирана мощност на охлаждане: 0,455(0,19-1,5)kW
    КПД: 615% (коефициент 6,15)
    Отдавана мощност на отопление: 4(0,4-7,6)kW
    Консумирана мощност на отопление: 0,6(0,29-2,1)kW
    КПД: 606% (коефициент 6,06)
    Вътрешно тяло: 13,5кг (размери 25,0х89,0х29,2см)
    Външно тяло: 41кг (размери 57,8х79,0х30,0см)
    Стойностите на шума май са някакви максимални стойности, защото ми изглеждат твърде големи за номинални.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

http://www.bulclima.com/klimatici-i-...z14lb---nocria
    това е европейското испълнение от тука може да видиш какви екстри има.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе