Те за това дават по два ,единия за резервни части белкем стане един работещ пожелавам успех на хората, които ги вземат
да приготвят чаиник с горешта вода.
Те за това дават по два ,единия за резервни части белкем стане един работещ пожелавам успех на хората, които ги вземат
да приготвят чаиник с горешта вода.
Това важи по скоро за промоцията на Самсунг от МетроПървоначално публикувано от HYPERMEN
Здравейте. Моля за помощ в избора на климатик за стая с големина 14,2 кв.м., тухла, 2 външни стени, последен етаж, без изолация с ПВЦ-дограма. Бюджета ми е до 1500 лв. Насочил съм се към Daikin FTXS25G, Fujitsu ASYA-09LGC или Fujitsu ASYB-09LD. Кой от тези 3 климатика би отоплявал стаята най-добре? Отворен съм и към други предложения. Благодаря
От трите изброени, най-доброто е Fujitsu-General ASHB09LD.
По-мощен, по-тих и с електростатичен ("плазмен") филтър - в сравнение с другите.
За твоята стая, същият е най-подходящ и поради най-ниския си номинал на отдавана топлинна мощност - т.е. ще поддържа температурата в помещението ти, без да се налага често да се изключва и включва.
Успех!
LD изобщо не може да се мери с Дайкина по отношение на безшумната работа.И е по-мощен с "цели" 200 Вт...А за проблемите относно пуканията,течащите води и тракането на външното на LD просто не се говори...
Е всеки има свое мнение.И двата климатика са хубави, дайкина е с по-тихо вътрешно и външно тяло, има седмичен програматор(което е доста голям плюс), но пък чак "течащи води", ми то и дайкина при размразяване има течащи води.Ако държиш повече на тишината вземи дайкина доста добра серия е.Първоначално публикувано от vanko68
Ако искаш плазма филтър(струва си доста добър е в сравнение с филтрите на дайкина) и не държиш толкова на тишината(най-вече на външното тяло) и искаш по-мощен климатик 9LD.В номинал разликата в режим отопление може да е 200 вата, но в маскимална мощност дайкина е 4.7 кв, а фуджитсуто е 6.1кв. Някой може да ти каже, че това няма толкова голямо значение, но опита ми с дайкина петдесетка подово инверторен и 12 дженерал сочи, че след дефрост на дайкина му е необходим около 40 -50 минути да достигне "върне" температурата отпреди дефроста, докато на дженерала са му необходими между 6 до 15 минути.
Ако е за спалня може да останеш по доволен от дайкина(почто съм сигурен защото е много тих) макар, че аз и сега да имах избор не бих сложил в моята спалня дайкин.
за следващата ми стая ще избирам между дженерал, саньо, тошиба, мицубиши
Мнение на потребител.
Момчета, относно шума - Fujitsu-General ASHB09LD е по-тих от Daikin FTXS25G, погледнете документацията.
И наистина си е доста по-мощен също...не с 200W justify го е споменал по-горе.
И като за помещение от 14м2 - по-добрата минимална мощност на Fujitsu-General ASHB09LD няма какво да се сравнява с Daikin FTXS25G.
От гореспоменатото повечето от препоръкети ви са за LD-то. А по-евтиният ASYA 09LGC ще ми върши ли работа? Има ли голяма разлика между двата климатика?
Нее, 9LGC недей! Не слизай толкова ниско. Ако ще е LGC - 12. Но не ти трябва. Слагай си LDC-то.
ОК. Някакви други предложения да имате или LD e най-доброто в този ценови диапазон?
ASYB09LDC, FTXS25G, MSZ-GE25VA. Толкова.
При този бюджет предложените от Дейан модели са наистина най-доброто, което можеш да намериш.
Само да допълня, че в момента има прекрасни промоции на Фуджицуто в някои магазини, но с цел да избегна публична реклама няма да ги споменавам. Ти обаче можеш да потърсиш сам. Цената му е 1379 лева и е най-ниската между трите модела.
загледай се и към 100v те няма да съжаляваш
В сряда ще взема или ASYB09LDC или FTXS25G. Ако може последни мнения от разбиращите?
Стаята е спалня т.е климатика трябва да е по-тих.
Кой от двата ще отоплява по добре?
И разбира се кой ще консумира по малко ел. енергия?
и двата са добри който и да избереш няма да сгрешиш аз бих избрал LD заради плазмата все пак е спалня.Пък и си е по мощен за по студените дни и с по малък минимал за по топлите което за твоята стая е добре.