Да ти е честит и да споделиш мнения после!
Да ти е честит и да споделиш мнения после!
Благодаря. Ще споделя как се представя. Само да го сложат. Надявам се да не направят много поразии, че стената има фибран и от двете страни и при пробиването ако не внимават може доста да повредят външната страна. Някой ми беше казал, че видял как пробиват и като стигнали до външната изолация тя пречела да падне парчето мазилка. Сръчкали го с машината и изкъртили огромно парче от изолацията. Това не знам коя фирма е било, но говори за липса на отговорност и професионализъм.
Нищо не рабрах, за кое точно е късно! Плазменият филтър си го има във всеки климатик, високият COP в повечето климатици, дизайна е нещо дето всеки го прави, входящите отвори вече на всички климатици са отгоре и не се виждат. При всички тия щуротии, които ги има във всички климатици нищо чудно и да си сбъркал, защото има и други неща дето трябва да се гледат.Първоначално публикувано от Penoff
Ако решиш да отговориш недей да използваш думата цени, защото тя е само за рибите в морето.
изрежете фибрана с резец прецизно и предварително , и с 10 ка бургия се правят няколко контурни дупки за да може при пробиване на централната да се разпадне отвора на прах , мисля че няма д аимаш проблемПървоначално публикувано от Penoff
Напротив, точно когато се прави монтаж на климатик със съществуваща топлоизолация на стената, пораженията на външната фасада са минимални. Обратното води до грозни гледки и разправии със новият собственик на климатик.
Първоначално публикувано от dkolov
Стотици потребители най-учтиво те молим да дойдеш на гости на всеки от нас и да ни покажеш плазмените ни филтри
според мен се е припознал с електростатичните филтри или вероятно антибактерялните , но чак пък да има плазма във всеки климатик е невъзможно
а до плазмата що се отнася , не е критерийй за климатикът по скоро за негивия лукс
Електростатичен филтър = плазмен филтър! Едно и също е.Първоначално публикувано от Mmitaka
отново си доказваш компетенцията,Първоначално публикувано от Kaar
http://www.whirlpool.com/catalog/acc...b2aa2653ace55e
има доста хляб за ядене майна !
нидей променяй физичните закони моляте
Mmitaka благодаря за съвета. Аз също мислех за нещо такова. Канех се само да изрежа фибрана, но това със спомагателните отвори е доста добра идея. Ще го приложа. Дори да откажат монтажниците да се занимават, разполагам с подходяща за целта машина и ще го свърша собственоръчно.
dkolov не съм имал намерение да говоря за цена при избора. Щом съм бил готов да купя всеки от 5-те климатика, значи не е било това водещото в избора ми. Дизайнът е личен избор за всеки. Аз харесвам дизайн без излишни неща, друг предпочита шарено, трети лъскаво, четвърти с много лампички и бутони. Наистина повечето нови модели нямат решетка за входящ въздух на предния панел. Fujitsu-то обаче имаше отвори в горния край на предния панел, които си се виждат отвсякъде. И аз споделям мнението, че няма плазмен филтър във всеки климатик. Това е абсурдно твърдение. Разликата между плазмен филтър и електростатичен филтър също е голяма. Единият създава статично електричество върху метална решетка (мрежа) и така привлича прахта върху себе си. Плазменият използва отново метална мрежа, но при него се пропуска съвсем минимално количество ток при изключително високо напрежение. В резултат в близост до метала се образува плазма (специално състояние на материята, което не се причислява към никоя от трите основни категории: течно, твърдо или газообразно състояние). Всичко което влезе в досег с плазмата се превръща в част от нея. Как точно става почистването на филтъра после не мога да обясня. Тук могат да се включат по-разбиращите тази технология.
Не смятам, че при съществуваща топло изолация пораженията при пробиване са най-малки. При пробиване винаги от външната страна се отцепва парче мазилка с форма подобна на конус без изключения. Когато има изолация (било то добре или зле залепена) тя задържа отцепеното парче. При по-голям натиск разбира се и изолацията поддава, но трудно може да се каже от къде точно ще се пречупи. Най-често става доста голяма и грозна дупка, която освен това намалява ефективността на изолацията.
Аз, предпочитам да имам ултра фин електростатичен филтър от колкото плазма + електростатичен тип ренде.
напълно те покрепям , на база практика се оказва че при наличие на електростатичен НАНО ФИЛТЪР профилктиките се оказват безмислени до цели 5 години , а тези имитацийй на катехинови филтри са пълни бози, спирали мухъл ДРЪН ДРЪНПървоначално публикувано от chachoto
Penoff при пробиване на такава дупка всичко което си писал е така,но при възможност ако сложиш на изходния отвор нещо с което да притиснеш-парче плоскост,дъска или нещо което ти е под ръка-свредлото излиза нормално без изкъртване.Изпробвано!
Здравейте на всички,Първоначално публикувано от SmiKis
все още не е закупена машина за тази стая, поради забавяне на нанасянето в апартамента по ред причини. В момента се колебая между Daikin FTXS35G и Fujitsu General ASHB12LD Plasma. Моля споделете, коя от двете машини ще е по-добра за конкретната стая и защо. Ако според някой има по-добра алтернатива на подобна цена, моля нека я представи. Съседната стая със същото изложение, но с квадратура 20кв.м. я отоплявам с Daikin FVXS25F. Машината ми се струва преоразмерена за това помещение, защото имам чуството, че най-редовно си работи като on-off. Съседа ми отоплява същото жилище с Daikin FVXS25F(спалня) и Daikin FVXS35F(всекидневна), но при мен мебелировката не позволява подова машина за всекидневната. Ако имате въпроси, които ще ви ориентират по-добре относно избора на модел съм на разположение.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Добре де, ама кажи за какви пари говорим все пак!
Щото аз съм ти харесал нещо, ама като не знам с какви пари разполагаш, как да ти ги предложа!