Страница 105 от 109 ПърваПърва ... 5595103104105106107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Да ти е честит и да споделиш мнения после!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

Благодаря. Ще споделя как се представя. Само да го сложат. Надявам се да не направят много поразии, че стената има фибран и от двете страни и при пробиването ако не внимават може доста да повредят външната страна. Някой ми беше казал, че видял как пробиват и като стигнали до външната изолация тя пречела да падне парчето мазилка. Сръчкали го с машината и изкъртили огромно парче от изолацията. Това не знам коя фирма е било, но говори за липса на отговорност и професионализъм.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Penoff
    Вулкан е фирмата, но вече е късно. Накрая се спрях точно на CORONA-та. От факторите гледах най-много COP, защото ме интересува климатикът да топли икономично. През лятото все ще охлади някак, а и много силно охлаждане не е полезно. В Техно Клима видях CORONA и над нея Fujitsu ASYB-09LD. Момчето ми ги показа и двата от вътре. Обясни ми, че Fujitsu-то е по-мощно (то не че не се вижда от сайта или етикетите под стоката). Интересно ми беше, че плазменият филтър беше само един и съответно обработва само половината входящ въздух. Полза със сигурност има от него, не го отричам. Иначе и CORONA-та има йон генератор и някакъв антибактериален филтър. Допадна ми и това, че беше с напълно изчистен дизайн на вътрешното тяло. Нямаше нищо излишно, а входящите отвори са отгоре и не се виждат. В крайна сметка се надявам да не съм сбъркал с избора на климатик и също и с избора на фирма. Второто ще се разбере на 28-ми, когато дойдат да го монтират.
    Нищо не рабрах, за кое точно е късно! Плазменият филтър си го има във всеки климатик, високият COP в повечето климатици, дизайна е нещо дето всеки го прави, входящите отвори вече на всички климатици са отгоре и не се виждат. При всички тия щуротии, които ги има във всички климатици нищо чудно и да си сбъркал, защото има и други неща дето трябва да се гледат.
    Ако решиш да отговориш недей да използваш думата цени, защото тя е само за рибите в морето.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Penoff
    Благодаря. Ще споделя как се представя. Само да го сложат. Надявам се да не направят много поразии, че стената има фибран и от двете страни и при пробиването ако не внимават може доста да повредят външната страна. Някой ми беше казал, че видял как пробиват и като стигнали до външната изолация тя пречела да падне парчето мазилка. Сръчкали го с машината и изкъртили огромно парче от изолацията. Това не знам коя фирма е било, но говори за липса на отговорност и професионализъм.
    изрежете фибрана с резец прецизно и предварително , и с 10 ка бургия се правят няколко контурни дупки за да може при пробиване на централната да се разпадне отвора на прах , мисля че няма д аимаш проблем

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Напротив, точно когато се прави монтаж на климатик със съществуваща топлоизолация на стената, пораженията на външната фасада са минимални. Обратното води до грозни гледки и разправии със новият собственик на климатик.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Плазменият филтър си го има във всеки климатик

Стотици потребители най-учтиво те молим да дойдеш на гости на всеки от нас и да ни покажеш плазмените ни филтри

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

според мен се е припознал с електростатичните филтри или вероятно антибактерялните , но чак пък да има плазма във всеки климатик е невъзможно

а до плазмата що се отнася , не е критерийй за климатикът по скоро за негивия лукс

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    според мен се е припознал с електростатичните филтри или вероятно антибактерялните , но чак пък да има плазма във всеки климатик е невъзможно

а до плазмата що се отнася , не е критерийй за климатикът по скоро за негивия лукс
    Електростатичен филтър = плазмен филтър! Едно и също е.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kaar
    Електростатичен филтър = плазмен филтър! Едно и също е.
    отново си доказваш компетенцията,

http://www.whirlpool.com/catalog/acc...b2aa2653ace55e

има доста хляб за ядене майна !
    нидей променяй физичните закони моляте

12. Тук е от
    Dec 2009

Mmitaka благодаря за съвета. Аз също мислех за нещо такова. Канех се само да изрежа фибрана, но това със спомагателните отвори е доста добра идея. Ще го приложа. Дори да откажат монтажниците да се занимават, разполагам с подходяща за целта машина и ще го свърша собственоръчно.

dkolov не съм имал намерение да говоря за цена при избора. Щом съм бил готов да купя всеки от 5-те климатика, значи не е било това водещото в избора ми. Дизайнът е личен избор за всеки. Аз харесвам дизайн без излишни неща, друг предпочита шарено, трети лъскаво, четвърти с много лампички и бутони. Наистина повечето нови модели нямат решетка за входящ въздух на предния панел. Fujitsu-то обаче имаше отвори в горния край на предния панел, които си се виждат отвсякъде. И аз споделям мнението, че няма плазмен филтър във всеки климатик. Това е абсурдно твърдение. Разликата между плазмен филтър и електростатичен филтър също е голяма. Единият създава статично електричество върху метална решетка (мрежа) и така привлича прахта върху себе си. Плазменият използва отново метална мрежа, но при него се пропуска съвсем минимално количество ток при изключително високо напрежение. В резултат в близост до метала се образува плазма (специално състояние на материята, което не се причислява към никоя от трите основни категории: течно, твърдо или газообразно състояние). Всичко което влезе в досег с плазмата се превръща в част от нея. Как точно става почистването на филтъра после не мога да обясня. Тук могат да се включат по-разбиращите тази технология.
    Не смятам, че при съществуваща топло изолация пораженията при пробиване са най-малки. При пробиване винаги от външната страна се отцепва парче мазилка с форма подобна на конус без изключения. Когато има изолация (било то добре или зле залепена) тя задържа отцепеното парче. При по-голям натиск разбира се и изолацията поддава, но трудно може да се каже от къде точно ще се пречупи. Най-често става доста голяма и грозна дупка, която освен това намалява ефективността на изолацията.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз, предпочитам да имам ултра фин електростатичен филтър от колкото плазма + електростатичен тип ренде.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Аз, предпочитам да имам ултра фин електростатичен филтър от колкото плазма + електростатичен тип ренде.
    напълно те покрепям , на база практика се оказва че при наличие на електростатичен НАНО ФИЛТЪР профилктиките се оказват безмислени до цели 5 години , а тези имитацийй на катехинови филтри са пълни бози, спирали мухъл ДРЪН ДРЪН

16. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Penoff при пробиване на такава дупка всичко което си писал е така,но при възможност ако сложиш на изходния отвор нещо с което да притиснеш-парче плоскост,дъска или нещо което ти е под ръка-свредлото излиза нормално без изкъртване.Изпробвано!

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от SmiKis
    Здравейте на всички,
    от доста време чета мнения и теми в този бих казал повече от полезен форум, но това донякъде взе и да ме обърква, защо докато се "навия" за нещо, започвам да се саморазубеждавам. Това е и причината да се регистрирам и помоля за помощ.

[img width=800 height=524]http://img70.imageshack.us/img70/3834/53376200.jpg[/img]

Това е стаята, както виждате изложението е югозападно, терасата ще бъде затворена с ПВЦ дограма с КА-стъкло, парапета е от Ytong, изолацията на стената от външната част на стаята е около 6 см. Терасата и стаята ще си останат разделени, т.е. няма да ги свързвам. Отдолу има магазин, който се отоплява постоянно. Тази стена към терасата е единствената външна на апартамента. От двете страни на апартамента ми има детски стаи, в една от които се гледа едно малко дете, а в другата малко дете и няколко месечно бебе, т.е. отоплявани са добре. Апартамента е ново строителство (тухла), досега не е живяно там, когато се правят ремонти вътре се пушеше и се проветряваше редовно. Тази зима редовно правих замерване на температурата, и дори в най-студените дни (-10/-15) вътре в жилището температурата не падна под +12 градуса! Тук искам още веднъж да отбележа, че все още не съм затворил терасата, предполагам като го направя, това още повече ще вдигне температурата! С две думи казано наистина много топъл апартамент.
    След надявам се достатъчно подробното описание минавам директно към въпроса за климатика. Ще се използва за основно отопление, искам да е наистина качествена машина. Може би най-точно казано търся машина, която наистина да ми върши добра работа, и е с възможно най-добро съотношение цена-качество. Икономичноста не е никак за пренебрегване. Цената принципно не е проблем, но не бих искал да се разхищавам и да скачам на най-скъпото, при положение, че мога да спестя някой лев и той да бъде вложен в обзавеждане. Може би е важно да спомена, че апартамента е в Бургас, а тук дните с температура -15 градуса са наистина много много рядко.

Ще бъда наистина много благодарен на добре обосновани препоръки!
    Здравейте на всички,
    все още не е закупена машина за тази стая, поради забавяне на нанасянето в апартамента по ред причини. В момента се колебая между Daikin FTXS35G и Fujitsu General ASHB12LD Plasma. Моля споделете, коя от двете машини ще е по-добра за конкретната стая и защо. Ако според някой има по-добра алтернатива на подобна цена, моля нека я представи. Съседната стая със същото изложение, но с квадратура 20кв.м. я отоплявам с Daikin FVXS25F. Машината ми се струва преоразмерена за това помещение, защото имам чуството, че най-редовно си работи като on-off. Съседа ми отоплява същото жилище с Daikin FVXS25F(спалня) и Daikin FVXS35F(всекидневна), но при мен мебелировката не позволява подова машина за всекидневната. Ако имате въпроси, които ще ви ориентират по-добре относно избора на модел съм на разположение.
    Благодаря предварително на отзовалите се!

18. Тук е от
    Sep 2008

Добре де, ама кажи за какви пари говорим все пак!

Щото аз съм ти харесал нещо, ама като не знам с какви пари разполагаш, как да ти ги предложа!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе